Поради

Перевіряємо справність мотоцикла

Перевіряємо справність мотоцикла

Придбавши новий мотоцикл, потрібно знати, як забезпечити його безвідмовне технічне функціонування протягом тривалої експлуатації.

Для того, щоб упевнитися, що двоколісна машина справна, потрібно зняти по черзі всі колеса, гальмівні барабани і супорти для того, щоб оцінити стан гальмівних накладок. 

Паралельно з цим необхідно перевірити стан підшипників. У цьому випадку варто знати, що помітного шуму (ніби кульки перекочуються всередині) бути не повинно.

У тому випадку, якщо ви придбали мотоцикл з автоматичною коробкою передач, поміняйте мастило в автоматі. Річ у тому, що ви достеменно не знаєте насправді, яка речовина туди залита.

Такі самі мотиви мають бути і при заміні мастила в самому двигуні, варто замінити також і фільтр.

Для нормальної роботи систем мотоцикла важливо знати про готовність до їзди ременів: вони повинні бути натягнені якомога слабше, але в той же час важливо не допустити їх ковзання на шківах.

Річ у тому, що дуже туго натягнуті ремені ведуть до швидкого руйнування кулькових підшипників в натяжних роликах і агрегатах. 

В обходженні з новим мотоциклом також потрібно розкрити і оглянути зубчастий ремінь. На ньому ні в якому разі не повинно бути будь-яких тріщин чи інших дефектів.

Підрахуйте кількість зубів (щоб знати, який купити запасний). Підтягніть ремінь шляхом ослаблення натяжного ролика і його подальшим затягуванням.

Спеціалісти також радять злити з картера 1-2 мл мастила і уважно розглянути його. У тому випадку, якщо в мастилі є стружка, його негайно потрібно замінити.

Після цієї процедури мастило знову потрібно перевірити. Найкраще це зробити через 1000 км пробігу. Якщо в мастилі знову буде стружка, це – ознака проблем у двигуні, тому краще з’їздити на СТО, щоб виявити та усунути всі несправності.

Поряд з цим всім також варто перевірити рівень і густину електроліту в акумуляторі. 

Корисно буде змазати будь-яким густим мастилом всі гумові вироби на мотоциклі, щоб призупинити їхнє псування від впливу природних факторів.

Доречно буде також промити і продути повітряний фільтр. Якщо є можливість, то й замінити його.

Фільтри тонкого очищення палива також потрібно замінити – не чекати, поки вони відмовлять у найнесприятливіший момент.

Перевірте тиск повітря в колесах і підкачайте їх. 

Укомплектуйте мотоцикл речами, які можуть знадобитися в екстрених ситуаціях, – буксирний трос, знак аварійної зупинки, ліхтар, насос, аптечка, дроти для пуску двигуна від іншого акумулятора, рукавички, чисте ганчір’я.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто, Мото-велотехніка
В тему