Поради

Підходимо до вибору унітаза без скептицизму

Підходимо до вибору унітаза без скептицизму

Ідеальний прилад повинен бути легким у догляді, щоб тішити своєю білизною, відрізнятися міцністю, щоб не вийти раніше з ладу і, звичайно ж, бути зручним. Не знаєте, як вибрати ідеальний унітаз? Пропонуємо прислухатися до порад.

Види унітазів

Придивімося для початку до зовнішнього вигляду устаткування. Залежно від виду конструкції та підключення виділяють:

  • Підлогові унітази. Стандартний варіант, який застосовується в кожній другій квартирі. Вибір цілком очевидний, його легко встановлювати, а для монтажу не потрібна стіна.
  • Підвісні унітази. Якщо туалетна кімната маленька, то таке обладнання візуально збільшить її. Для його кріплення необхідна капітальна стіна. Виглядає підвісний унітаз цікаво, тому підходить для приміщень з незвичайним стилем.

Який унітаз краще вибрати: підлоговий або підвісний? Якщо не хочете мати клопоту з установкою обладнання, купуйте перший варіант. Віддаєте перевагу сучасним та незвичайним конструкціям? Тоді підвісний унітаз – це те, що вам потрібно.

Який випуск кращий

Випуск – це складова системи зливу унітаза. Кращим буде той, який ідеально підійде для наявного каналізаційного отвору. Бувають такі випуски:

  1. Косий. Найбільш поширений варіант. Але не варто орієнтуватися на думку багатьох. Унітаз з косим випуском підійде для вашого приміщення, якщо каналізаційний розтруб розташований під нахилом. При цьому площа приміщення не дозволяє висунути конструкцію трохи вперед.
  2.  Прямий. Найчастіше такий випуск трапляється в імпортній сантехніці. Зручно підключається до системи каналізації з прямим виходом. Порада: Якщо вам до душі прилад з прямим випуском, то за допомогою шматочка гофрованої труби та ущільнювача, ви зможете підключити його до будь-якого розтруба.
  3.  Вертикальний. Розтруб слід шукати на підлоговому покритті. Нам потрібна конструкція, яка встановлюється зверху на цей вихід. Важливо: На правильний вибір унітаза впливає як вид випуску, так і його розміри. Не забувайте, що відстань від дверей туалетної кімнати до обладнання повинна бути не менше 60 см. Також важливо вирахувати відстань між стіною і унітазом. Вона не має бути більше 35 см.

Розташування бачка

Існує два варіанти конструкції. Спільний бачок з унітазом і роздільний. Який унітаз вибрати? Спільна конструкція відрізняється тихою роботою і простотою установки.

Роздільне обладнання підійде для затятих борців з чистотою. Оскільки сам бачок розташовується на певну висоту, то сила зливу набагато більша, ніж у спільних унітазів. У результаті відбувається більш ретельне очищення чаші обладнання.

Матеріал, з якого зроблений унітаз

Розглянемо найбільш популярні варіанти:

  • Фаянс. Недорогі вироби, але не вирізняються відмінною міцністю. Велика пористість матеріалу призводить до вбирання запахів і швидкого забруднення.
  • Фарфор. Прослужить довше, ніж фаянс. Обумовлено це надійністю матеріалу і малою кількістю пір.
  • Сталь. Вироби з неї можна назвати справжніми довгожителями. Вони стійкі до різного роду впливів, в тому числі і до механічних. В основному сталеві унітази розташовують у громадських місцях.
  • Чавун. Не найкращий вибір за рахунок того, що обладнання з нього важке і встановлюється нелегко. Плюс тонкий шар емалі швидко починає тріскатися.
  • Натуральний камінь. Виглядають такі унітази шикарно, але не вирізняються хорошою міцністю. Висока вартість виправдана тільки антимікробними властивостями натурального каменю.

Озброївшись потужною підготовкою, ви обов'язково виберете комфортне обладнання для всієї родини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт
В тему