Поради

Десять типів працівників, яких потрібно звільнити негайно

Десять типів працівників, яких потрібно звільнити негайно

Визнайте, що були випадки, коли ви приймали невдалі рішення під впливом конкретної людини.Тож  настав час з ним попрощатися. Коли хочете побудувати серйозний бізнес, треба дуже обережно ставитися до того, з ким ви працюєте.

Ось десять типів людей (як працівників, так і клієнтів), яких потрібно уникати, якщо ви розпочинаєте бізнес.

1. Сирени

Сирени – це ті, хто чарує і спокушає вас, і повністю відволікає від справ. Більше, ніж хто б то не був інший, вони заважають вам зосередитися і відвертають від обраного напрямку. Багато перспективних угод принесено в жертву сиренам. Деякі люди продавали свій бізнес дешевше, ніж могли б, а інші втрачали його зовсім, в надії швидко розбагатіти, за допомогою махінацій, підказаних сиренами. Не дозволяйте, щоб це трапилося з вами. Не підпадайте під чарівність сирен і пам'ятайте, що ви і ваш бізнес в змозі запропонувати світові щось неймовірне.

2. Кози

Кози приголомшливо харизматичні, хвалькуваті і щасливі, вони справляють враження людей, яким все по плечу. Тим не менш, у них багато недоліків. Річу тому, що вони використовують свої переваги не на добру справу. Кози не проти схилити інших людей до поганих рішень. Якщо ви помічаєте, що постійно приймаєте невдалі рішення під впливом конкретної людини, значить, настав час відділитиїї від вашого бізнесу.

3. Слони

Слони нічого не забувають. Це ті люди на вашому підприємстві, які соромлять вас за минулі помилки. Вони не втомлюються нагадувати про ваші минулі промахи. Не дозволяйте слонам тягнути вас у минуле. Всі помиляються, особливо підприємці. Якщо ви зазнали невдачі, значить, ви вчитеся. Залишайтеся в строю і йдіть вперед.

4. Ненависники

Ненависники – це ті, хто хоче бути на вершині, але не бажає працювати, щоб опинитися там. Замість цього вони прагнуть скинути когось іншого вниз, щоб відчувати свою перевагу. Вони невдахи, але дивним чином можуть служити для мотивації. Не підпускайте їх до свого бізнесу, але використовуйте їх для мотивації, щоб компанія була настільки сильною, наскільки це можливо.

5. Нарциси

Нарциси – талановиті люди, які занадто зайняті собою, щоб діяти. Особливо вони не годяться для командної роботи. Нарциси можуть спонукати вас більше дбати про імідж бізнесу, ніж про його репутацію. Це завжди погана ідея. Коли ви починаєте бізнес, важливо бути відкритим і сучасним. Не намагайтеся виглядати краще, ніж ви є, або ким ви не є. Замість цього будьте справжнім. Тримайте нарцисів подалі від вашого бізнесу і зосередьтеся на репутації, а не на іміджі.

6. Месники

Коли ви починаєте бізнес, часто доводиться мати справу з тим, кого ви не терпите і хто не може терпіти вас. Якщо ви не будете обережні, це може стати основним джерелом небезпеки. Постарайтеся зрозуміти: те, що не подобається вам у месниках, можливо, не подобається вам у собі або, навпаки, саме це ви в собі і любите найбільше. У кожному разі, щось не так з вами, і єдиний спосіб виправити це – направити дзеркало на себе, а не на месника. Ваш супротивник може бути вашим порадником. Якщо ви берете месника в свою команду, використовуйте цю людину, щоб краще пізнати себе. Як тільки ви зробите це, він або вона перестане бути вашим ворогом.

7. Воїни

Воїни люблять конфлікти. Вони психологічно залежні від конфлікту і хочуть перемогти будь-якою ціною, навіть якщо немає за що воювати. У будь-якому випадку намагатися виправити або хоча б зрозуміти воїна – це марна трата часу. Краще ігнорувати таких людей і тримати їх якомога далі від себе і від свого бізнесу.

8. Любителі задоволень

Їх легко впізнати. Вони люблять вино, вечірки і задоволення. У таких людей дуже мало терпіння для чогось іншого, крім миттєвого задоволення. Будьте обережні, коли пускаєте таких людей у свій бізнес, тому що коли людина ставить понад усе задоволення, це одночасно залежність і трата часу. Прекрасно мати друзів і весело проводити час, але не варто жертвувати стартапом заради вервечки безсонних ночей.

9. Чорні кішки

Деякі люди приходять в бізнес і освітлюють його. Інші приходять і вбивають. Чорні кішки якраз такі. Вони неуспішні, негативні і завжди в депресії. Не треба відчувати до них упередження, тим більше, що вони й самі люблять ховатися по кутках. Хоча їм подобається увага. Відтак дозвольте їм сидіти в їх кутку. Тільки переконайтеся, що вони сидять десь далеко від вашого бізнесу.

10. Жирні коти

Жирні коти приходять до вас, смітячи пачками грошей, і пропонують мир. Це можуть бути бізнес-ангели або венчурні капіталісти з великих фірм. Хто б вони не були, не дозволяйте їхнім обіцянкам або грошам затуманити вам мозок. Пам'ятайте, що вони приходять, щоб взяти під контроль ваш бізнес і заробляти на вас. Будьте дуже обережні з тими, з ким ведете бізнес. Ви не для того працювали, щоб бачити, як ваш бренд і репутація перетворюютьсяна прах у лапах жирних котів, які всім розпоряджаються.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Бізнес
В тему