Поради

Як заробляти на Youtube

Як заробляти на Youtube

Звичайна робота не завжди може приносити прибуток, який задовольняє ваші потреби, ну, а працювати цілодобово – це теж не варіант. Щоб підвищити свій фінансовий рівень, люди найчастіше звертаються по допомогу до Інтернету.

Чи можна заробити в Інтернеті

Дійсно, останнім часом скрізь у мережі є оголошення про легкий заробіток без вкладень і стартового капіталу. На жаль, більшість таких пропозицій виявляється просто хитрощами шахраїв, які тільки намагаються роздобути гроші від наївних користувачів, або щось інше, натомість нічого не надаючи. Але все ж в мережі існують реальні способи отримання додаткового доходу, наприклад, заробіток на поштових буксах, написанні відгуків та платних опитуваннях, файлообмінниках, відеохостингах, копірайтингу та рерайтингу, ставках на спортивні події.

Детальніше зупинимося на одному з них – заробіток на відеохостингу. Далі в цій статті будуть подані практичні поради про те, як заробити на Youtube (інструкція, як почати отримувати від свого відеоканалу прибуток, також додається).

Що таке Youtube

Усі знайомі з ресурсом «Ютуб» – це найпопулярніший відеосайт, який дозволяє своїм користувачам завантажувати, дивитися і коментувати різні відеоролики. Але от як заробити гроші на Youtube, знає небагато.

Цейхостинг заснований ще в 2005 році. І за цей час набув у ряди своїх шанувальників близько мільярда людей з усього світу. І це тільки зареєстрованих користувачів, а тих, хто хоча б раз заходив на цей сайт, рахувати і зовсім безглуздо. Багато людей в зв'язку із цим часто ставитьзапитання: «А все-таки, як почати заробляти на Youtube?»

Але очевидної відповіді не знаходять, тому кидають це починання, навіть нічого не спробувавши. Насправді тут немає нічого складного і нереального, достатньо лише з’єднати своє бажання і прагнення заробити грошей воєдино і сміливо братися до роботи.

Скільки можна заробити на Youtube

Спочатку трохи теорії. Цей сайт пропонує досить вигідні умови співпраці. І, мабуть, цим приваблює любителів нескладного заробітку. У середньому прибуток на сайті становить близько 3-х доларів США за 1000 переглядів, тобто за 10 000 переглядів власник відеоканалу цілком може отримати 300 доларів, а за 1 000 000 цілих 3000 доларів. І це, зауважте, практично нічого не роблячи. Чим більше переглядів набере відео, тим більше грошей за один клік по рекламі отримає користувач, що розмістив його.

Як розраховується дохід від реклами

Перед тим, як заробляти на Youtube, необхідно усвідомити для себе деякі нюанси побудови прибутку. В основному весь заробіток заснований на рекламі. Тобто, по суті, цей поділ грошей з Youtube. Скажімо, у відео додали рекламу. Користувач, що переглядає цей ролик, клікнув по рекламі і перейшов на сайт рекламодавця, не має значення, яким чином. Творець реклами платить за цей перехід 0,6 долара. Далі йде розподіл суми у співвідношенні 50% на 50%, тобто 0,3 долара отримає власник відеоканалу і стільки ж Youtube. Це і є основний принцип заробітку.

Із чого почати організацію свого заробітку

Насамперед необхідно зареєструватися на Youtube. Зробити це нескладно, до того ж сам процес безкоштовний, тому кожен охочий може створити свій відеоканал, незалежно від віку. Далі треба зняти і розмістити на своєму каналі захопливий відеоролик, головне, щоб він був цікавим і корисним для інших користувачів, оскільки дохід безпосередньо залежить від кількості переглядів. Завантажене відео вже через кілька хвилин стане доступним для всіх.

Як налаштувати свій відеоканал

Існує й таке поняття, як монетизація аккаунта. Перед тим як заробляти на Youtube, необхідно виконати цю обов'язкову умову. Без цього кроку отримання реальних грошей за всі дії буде неможливим. Підключити її можна досить простим способом: у розділі «Менеджер відео» вибрати пункт «Налаштування» і далі включити монетизацію аккаунта. Все просто. І хоча ця функція доступна не для всіх країн, вирішується проблема елементарно. Просто поміняйте місце проживання на США і повторіть всі дії.

Тепер потрібен хтось, хто буде розміщувати на завантажених відео рекламу. І це вище вже згаданий GoogleAdSense– своєрідний рекламний менеджер. Повністю ознайомитися з усією інформацією про нього можна на сайті Google. При реєстрації варто вказувати вік строго від 18 років. Якщо користувачеві на цей момент не виповнилося 18, не варто переживати, можна оформити аккаунт на іншу людину, скажімо на маму чи старшого брата.

Як заробляти на Youtube: інструкція

Основним заробітком на цьому сайті є отримання грошей за кліки по рекламі. Як заробити на каналі Youtube якомога більше? Користувач, як ми вже говорили, розміщує відео, набирає певну кількість переглядів і не менше 1000 передплатників на каналі. Після цього адміністрація сайту може вже розглядати цей аккаунт в якості потенційного співробітника. І в разі прийняття позитивного рішення виробляє додавання реклами в тіло завантаженого ролика. Користувач клацає по рекламі, і гроші надходять на рахунок власника відеоканалу.

Щоб адміністрація Youtube розглядала відеоканал в описаній вище якості, необхідно просто подати заявку на участь в партнерській програмі. Правда, в залежності від популярності відеоканалу заявка може розглядатися дуже довго – від декількох тижнів і аж до року. Тому, якщо відеоканал, на якому планується організувати додатковий дохід, «покинутий», або лінь займатися його просуванням, про заробіток в таких умовах можна забути.

Користувачі, які беруть участь в партнерській програмі, отримують набагато більше, ніж звичайні люди. Але це не єдиний спосіб, як заробити гроші на Youtube. Окрім співпраці з рекламодавцями, існує ще кілька способів організації додаткового доходу.

Як заробити на Youtube-переглядах?

Другим прибутковим варіантом є заробіток на переглядах завантаженого відео. На жаль, власне за перегляди Youtube поки не платить, дохід йде від реклами за участю в партнерській програмі, про яку вже згадувалося в статті. Але крім цього, існують і інші організації, крім Youtube, які якраз готові платити власникам відеоканалів за перегляди їх відеороликів. Мабуть, найвідоміша – це MetaCafe. Тут за кожні 1000 переглядів є можливість отримувати по 5 доларів. Але існують і свої певні умови: виведення коштів доступне тільки після 20 000 переглядів, при середній оцінці відео не нижче трьох балів.

Як розкрутити свій канал

Перед тим, як заробляти на Youtube, необхідно буде добре потрудитися над розкруткою і просуванням свого каналу. Тут не варто шкодувати ні часу, ні сил, адже згодом можна буде організувати непоганий пасивний заробіток. Для того, щоб максимально збільшити дохід від свого каналу, необхідно, аби він став успішним і часто відвідуваним. А як заробити передплатників на Youtube? Передусім необхідно грамотно підбирати для нього контент. Від того, якими роликами наповнена сторінка, буде прямо залежати інтерес користувачів до цього відеоканалу.

Дуже популярні нині категорії науки і техніки, гумору, а також різні огляди побутових товарів та електроніки. Напевно, багато хто стикався з такою проблемою: хочеться купити товар в Інтернеті, але на сайті погано про нього розписано, або фотографії надані не в тому форматі. Грамотний відеоогляд товару може виручити не один десяток людей – звідси і перегляди. А от купити товар чи ні, нехай вже вирішує сам користувач.

Або можна створювати відеоуроки із заробітку в Інтернеті. Наприклад, відеоролик з назвою: «Як можна заробити на Youtube» однозначно буде користуватися популярністю, оскільки людей, які бажають організувати пасивний дохід в Інтернеті, на сьогодні величезна кількість.

Друга істотна умова правильного ведення свого ресурсу – частота додавання відео. Навіть якщо на каналі будуть розміщені дуже цікаві та пізнавальні відео, але нових роликів тривалий час не буде, то передплатники рано чи пізно можуть відмовитися від такого ресурсу. Проте варто сказати, що розпещувати їх і додавати відео щодня також не слід. Краще відразу в самому ролику обумовлювати дату наступного випуску, тоді на каналі буде ще й якась дисципліна. Звичайно, як зробити цікаве відео – це вже зовсім інша розмова, і вона сильно відходить від теми цього матеріалу, тому ми не будемо вдаватися в подробиці.

Третє – авторство. Це означає, що тільки власник каналу має права на цей ролик, і ніхто не зможе видати його за свій без його згоди. Це дуже важливий пункт, не враховуючи який, можна багато чого втратити, аж до аккаунту, причому без можливості його відновлення. Дуже важливо грамотно давати назви відеороликів. Бажано використовувати так звані ключові слова, які якомога ближче підходять до питання або бажанням користувача.

Необхідно пропонувати людям оцінювати ваше відео. Не варто забувати, що для того, щоб заробити на каналі Youtube, потрібно набрати першу тисячу переглядів, тільки після цього з'являється можливість подати заявку на участь в партнерській програмі.

Деякі власники аккаунтів для того, щоб почати заробляти, вдаються до штучної накрутки передплатників на свій відеоканал. Наприклад, через платні завдання на поштових буксах або подібних сервісах. Інші, в гонитві за більшим прибутком, за певну плату просять клікати по рекламних оголошеннях. Вдаючись до таких дій, варто пам'ятати, що можна отримати бану системі GoogleAdSense. І тоді всі зусилля будуть марними, а можливість заробітку на Youtubeнеактуальна. Тому для того, щоб заробити, краще повільно, але правильно рухатися до своєї мети, дотримуючись правил проекту.

Навіщо потрібен Youtube

В основному користувачі всесвітньої мережі відвідують подібні відеосайти для того, щоб мати можливість подивитися цікаві, смішні і пізнавальні відео, які можуть розповісти набагато більше і куди доступніше, ніж, наприклад, проста стаття з Інтернету. Це і приваблює користувачів, які хочуть розмістити там свою рекламу. Адже чим більше людей її побачать, тим більше перейдуть на сайт рекламодавця. А ось останній, у свою чергу, платить за це самому Youtube. У результаті всі задоволені, всі в плюсі.

Взагалі на «Ютубі» зможе заробити навіть школяр, якщо, звичайно, відповідально поставиться до цієї справи. У питанні про те, як заробити на Youtube, відгуки людей також можуть принести чимало корисного. Ця допомога полягає в тому, що не потрібно довго шукати відповіді на всіляких ресурсах. У цілому про відеохостингходять тільки позитивні відгуки, які однозначно підкреслюють чесність і можливості цієї системи. Негативні ж загалом залишають люди, які чи то чекали якихось неймовірних доходів, чи то не довели розпочате до кінця.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Бізнес, фінанси
В тему