Поради

Як заробити на біржі грошей: правила та поради

Як заробити на біржі грошей: правила та поради

Перед тим, як заробити на біржі, варто з’ясувати питання про те, що таке «Форекс» і валютний ринок.

Біржа – це місце, де ведеться цілодобова торгівля валютами. Своєрідна платформа, на базі якої реалізується спрощений процес покупки або продажу (обмін) валют, міжнародна торгівля та обмін інвестиціями між державами.

У торгівлі валютами беруть участь не тільки великі фінансові заклади, такі як банки, а й приватні особи. Якщо великі гравці ринку визначають напрямок руху ціни, то дрібні трейдери– пріоритетний напрямок і просто йдуть за ним, отримуючи свій профіт. Хороші перспективи відкриті для кожного гравця валютної біржі.

У чому відмінності валютної біржі від фондової

Фондова біржа призначена для торгів акціями різних компаній, рух вартості яких потрібно систематично відстежувати. На ринку валют трейдери працюють з 14 основними валютами світу. Основна частина трейдерів для торгівлі вибирає долари (USD) та євро (EUR), японські єни (JPY) і британський фунт (GBP), канадський долар (CAD) і австралійський долар (AUD), новозеландський долар (NZD) і швейцарський франк (CHF).

У торгівлі можуть бути використані й інші валюти, але вони менш поширені, і ставки на них невисокі. Фондова біржа відкрита для операцій всього кілька годин на день. Розглядаючи питання про те, як заробити на біржі акцій, варто готуватися до того, що працювати доведеться тільки в рамках однієї біржі, зокрема такій, як NYSE.

Валютних ринків дуже багато, всі вони працюють 24 години на добу. Кожен учасник торгів може вибрати для себе максимально зручний час роботи. Для торгівлі підходять невеликі депозити. Деякі брокери допускають поповнення рахунку на суму від 1 долара. Для ринку акцій такий варіант роботи закритий.

Перед тим як заробити на фондовій біржі, потрібно мати солідний капітал. Істотні відмінності в торгах приховані.

Тонкощі торгівлі на «Форексі»

Перед тим, як заробляти на біржі «Форекс», потрібно зареєструвати аккаунт в одного з брокерів і завантажити торговельну платформу. Далі вноситься певна сума депозиту і відкриваються широкі перспективи для здійснення операцій. Для внесення коштів на торговий рахунок можна використовувати популярні електронні торгові системи, зокрема такі, як WebMoney і Яндекс.Деньги, PayPal, допустимо використовувати кредитні картки, банківські перекази та інші варіанти.

Якщо ви думаєте про те, як заробити на біржі грошей, потрібно не тільки підготуватися теоретично. Велике значення відіграє практика. Багато брокерів пропонують демо-рахунки для торгівлі віртуальними грошима в реальних ринкових умовах. Саме з них і варто починати шлях трейдера.

Скільки можна заробити на «Форексі»

Перед тим, як навчитися заробляти на біржі, багато хто цікавиться питанням про те, скільки можна отримати коштів від торгівлі. Тут відповісти однозначно не вийде. Розмір заробітку нічим і ніким не обмежений. Кваліфіковані трейдери отримують до 1000% від стартового депозиту протягом року. Більш часто трапляється показник – це 300-400%. Для початківців оптимальний рівень заробітку не перевищує 40% на місяць до депозиту. Все залежатиме від обраної торгової системи і від навичок торгівлі.

Керуйте емоціями

Торгівля в плюс на ринку «Форекс» просто неможлива без уміння керувати своїми емоціями. Внутрішня дисципліна і контроль – це перші сходинки на шляху до успіху. У гонитві за легкими грошима кожен намагається вичавити з позиції максимум. Якщо угода йде вгору, не варто чекати максимуму. Краще закритися і залишитися з оптимальним прибутком. Ринок дуже підступний і швидко забирає все те, що ще декілька хвилин тому давав трейдерам.

Другий варіант розвитку подій – це збиткові угоди. Якщо позиція йде в мінус, не варто відтягувати «стоп» в надії, що графік розвернеться. У більшості випадків прогнози не справджуються і депозит зливається в мінус. Чіткий самоконтроль і ніяких емоцій – ось чого бракує більшості трейдерів.

Чому не всі стають мільйонерами

Вивчаючи питання про те, як заробити на біржі грошей, у багатьох потенційних трейдерів складається оманлива думка про те, що отримати свій перший мільйон дуже легко і просто. Відбувається переоцінка своїх сил і можливостей. Вивчивши технічний аналіз та індикатори, трейдер починає активно відкривати позиції. На жаль, угода за угодою йдуть у мінус.

Основ недостатньо для того, щоб детально розібратися в питанні про те, як заробити на біржі. Відгуки кваліфікованих трейдерів говорять про те, що навчання торгівлі на валютному ринку – це складний і копіткий процес. Він займає багато часу і потребує коштів на навчання. Фіктивні надії на те, що «Форекс» – це просто і легко, призводять до провалу. Не зумівши заробити мільйон за рахунок натискання кількох кнопок, люди просто йдуть з ринку і більше на нього не повертаються.

Базові знання

Фондовий ринок – це явище далеко не нове. За багаторічну історію його роботи розроблена величезна кількість стратегій і методик отримання прибутку від здійснення операцій. Для успішної торгівлі і в процесі вивчення питання про те, як заробити на фондовій біржі, потрібно досконало оволодіти знаннями в декількох напрямках: технічний аналіз; фундаментальний аналіз; свічковий аналіз; робота з індикаторами; вивчення специфіки руху пар, якими прийнято рішення торгувати. Чому не варто вірити інтуїції

Не маючи достатньої кількості знань у сфері торгівлі на фондовому ринку, не варто розраховувати на інтуїцію. Безсумнівно, є неймовірно маленький відсоток трейдерів, які при відкритті і закритті позицій орієнтуються на відчуття, і всі вони переважно мільйонери. Сподіватися на те, що у вас вийде без теоретичної бази досягти успіху на ринку – це нераціонально і самовпевнено. Переважно йдуть перевіреним шляхом: спочатку навчання, потім практика і реальна торгівля на торговому рахунку.

Як почати торгувати без вкладень

Вивчаючи питання про те, як можна заробити на біржі, варто звернути увагу на той факт, що починати торги можна, не маючи свого капіталу. Брокери для залучення великої кількості клієнтів проводять різноманітні конкурси та акції. Наприклад, великою популярністю користуються «битви» між трейдерами на демо-рахунках. В якості заохочення людям, які покажуть протягом певного проміжку часу кращий результат, на торговий рахунок нараховуються реальні кошти для торгівлі. Розмір бонусу відрізняється в залежності від умов конкурсу і може обчислюватися тисячами доларів. Як альтернативні варіанти накопичення коштів для торгівлі, можна розглядати публікацію оголошень на форумах та участь у партнерських програмах.

Альтернативне рішення для торгівлі

Якщо розібратися з питанням про те, як заробити на інтернет-біржі, так і не вдалося, можна скористатися одним з унікальних брокерських сервісів. Це функціонал для копіювання угод досвідчених трейдерів. Досить просто зареєструватися на сайті брокера, який пропонує цей тип послуг і підключитися до торгівлі обраного трейдера. Оплата за послугу здійснюється за фактом прибуткової угоди і орієнтовно дорівнює 10 доларам. За збиткові скопійовані позиції плата не стягується.

Система вже добре зарекомендувала себе і користується великою популярністю у новачків на ринку. Вона не тільки дозволяє отримувати прибуток, але і допомагає набратися досвіду. На основі аналізу відкритих позицій можна детально вивчити і зрозуміти ринок.

Які ставити цілі

Вивчивши в дрібницях, як заробити на біржі «Форекс», не потрібно розраховувати на швидке отримання прибутку. Багато трейдерів-початківців йдуть з ринку саме тому, що хотіли вже в перший місяць торгівлі в кілька разів збільшити свій депозит. Для новачків основна мета полягає не в отриманні нечуваного прибутку, а у відсутності збитків. Якщо до кінця місяця трейдеру вдається показати приріст депозиту – це велике досягнення і відмінний результат.

Розгін депозиту, який практикують багато початківців, не закінчується нічим хорошим. Сп'янілі своїми першими успіхами, трейдери втрачають пильність і тільки нарощують оберти, порушуючи всі правила мані-менеджменту.

Як відомо, на ринку бувають незрозумілі ситуації, які спрогнозувати не можна, і, отже, навіть найуспішніша торгова система буде давати збої. Одного разу відкривши угоду і допустивши глобальне просідання, можна позбутися всього депозиту. Торгуючи планомірно, щоб злити депозит, необхідно відкрити не менше сотні збиткових позицій, що зробити в короткий проміжок часу, а тим більше в один день, просто неможливо.

Ніколи не варто думати, що ви особливий і унікальний. Трейдинг– це серйозний вид бізнесу зі своїми жорсткими правилами і стандартами. Порушуючи всі стереотипи торгівлі, гарного результату чекати не варто. Погляньте раціонально на ситуацію і оцініть обсяг роботи, щоб прийти до закономірного результату від всіх прикладених зусиль. Тільки наполеглива праця приведе до успіху і гідного результату. Тільки той, хто буде докладати зусиль, зуміє зрозуміти «Форекс» і взяти у нього стільки грошей, скільки знадобиться.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Бізнес, фінанси
В тему