Поради

Як вибрати велосипед bmx початківцю

Як вибрати велосипед bmx початківцю

 

На які моменти варто звертати особливу увагу, щоб велосипед bmx прослужив вам довго?

 

Нині на ринку існує величезний вибір bmx для початківців. Насамперед визначтеся з бюджетом, який Ви готові витратити. Вибір bmx повинен відштовхуватися саме від суми, якою ви володієте. Bmx-ціни дуже різняються. Скажемо відразу, що, як правило, дешеві bmx для початківця не відрізняються особливою міцністю і довговічністю. Вони розраховані на те, що господар надалі поміняє найбільш невдалі деталі на більш дорогі. Обирайте велосипед хоча б середнього класу. Вибір bmx для початківців має ґрунтуватися передусім на тому, в якому стилі ви будете кататися. Існує 2 основні види bmx для початківців. Це флетленд-велосипед і стріт/дьорт/парк байки.

Визначтеся з потрібною висотою рами, яка підходить під ваш зріст. Далі зверніть увагу на колеса велосипеда. Уточніть, якого виду підшипники стоять у втулках на колесах, в каретці і кермовій колонці. На більш дешевих моделях ставлять відкриті кулькові підшипники. Попереджаємо відразу, з ними будьте готові провести не одну годину з вашим велосипедом, ремонтуючи його. У більшості випадків промислові закриті підшипники в рази міцніші від своїх більш дешевих аналогів (кулькових). Кулькові підшипники – минуле століття, вибирайте моделі і види bmx з промисловими підшипниками.

Розгляньте ободи дисків трохи краще і дізнайтеся їх склад. Вибрати краще той, на якому стоять подвійні ободи. Зовні це важко виявити, тому перевіряйте інформацію у менеджерів-консультантів або у характеристиках велосипеда bmx. Початок катання супроводжується численними ударами коліс об бордюри, сходинки і так далі, одинарний обід початківець знищить за перший місяць. Також зверніть увагу на шов обода. Є зварні та клепані. Відрізнити і вибрати правильний не так вже й складно. Шов знаходиться рівно навпроти дірки для надування камери. Якщо шов видно, значить він клепаний. Зварні вважаються більш міцними, але це не настільки принципово.

Не відходячи від теми коліс, зауважимо, що касетна втулка з драйвером має набагато більше плюсів, ніж тріскачка (фрікостери не розглядаємо). Касетні втулки набагато міцніші і дозволяють встановити задню зірочку меншого діаметра. А це – можливість поставити центральну зірку з невеликою кількістю зубців. Не будемо забувати і про вагу. Із велосипедом меншої ваги початківцям легше вчитися кататися. Вибрати bmx варто такий, де передавальне співвідношення близьке до коефіцієнта 3 (оптимальний варіант приблизно від 2,8 до 3,2). Порахувати його просто – розділіть кількість зубців центральної зірки на кількість зубців задньої зірки. Якщо цей коефіцієнт дуже маленький – педалі будуть крутитися дуже швидко, і це ускладнить набирання швидкості (важче буде розганятися). І навпаки, якщо коефіцієнт великий – ви не встигнете розігнатися в обмеженому просторі. Тому касетні втулки вважаються кращими, ви зберігаєте оптимальне передавальне співвідношення, і при цьому ваш bmx не програє у вазі, оскільки встановлені маленькі зірки.

Зверніть увагу на систему шатунів (на чому тримаються педалі). Існують системи, які складаються з одного елемента (кочерга), двох і трьох. Кочергу ми навіть не будемо розглядати, тому що bmx з кочергою – це не bmx, в наше 21 століття високих технологій. Одноелементні шатуни вкрай неміцні, і вибирати подібні велосипеди ми не радимо. Вибір bmx для початківців повинен лягти на той байк, на якому стоїть система з трьохелементними шатунами. Двоскладові, як правило, більш дорогі і продаються окремо. Така система прослужить Вам набагато довше, і догляд за нею більш простий. На цьому, мабуть, і все. Запам'ятайте всі основні моменти, описані в цій статті про те, як вибрати bmx для початківців, і вперед до успіху! Тобто вперед у наш інтернет-магазин за покупкою bmx для початківця.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, спорт
В тему