Поради

Як заощадити на ремонті?

Як заощадити на ремонті?

Ремонт квартири – важка і клопітка справа, яка вимагатиме від вас терпіння та хоча б мінімальних знань у сфері будівництва. А коли потрібно заощадити на ремонті, той поготів.

Тому, якщо ви хочете вигідно заощадити і зробити якісний ремонт, то врахуйте те, скільки доведеться витратити на втілення омріяного інтер’єру. 

Як розрахувати вартість ремонту?

Обчислити вартість ремонту до його початку майже неможливо, адже ремонт – дуже хаотичний і непередбачуваний процес. Експерти радять, подвоїти обчислену приблизну суму.

Це доцільно з двох причин. По-перше, така ціна за ремонт не здивує, бо зазвичай вища від справжніх цифр. По-друге, ви зможете оцінити на ремонт якого ґатунку можете розраховувати.

Як заощадити на ремонті?
Як заощадити на ремонті?

В ідеалі, такі розрахунки має провести майстер, котрого ви найняли робити ремонт. Він оцінить суму витрат і за можливості замінить один будівельний матеріал на інший.

Майстер порадить, де можна придбати, наприклад, якісні шпалери, де такі шпалери краще застосувати та як за них дбати.

Лише після того, як ви проведете ревізію своїх фінансових можливостей та підрахуєте можливу суму витрат на ремонт, сміливо беріться до покупки якісного матеріалу.

Однак, коли ви прагнете зробити якісний ремонт і при цього заощадити, врахуйте, на чому економити можна, а на чому й не слід. 

На чому можна заощадити?

Квартира вимагає великих капіталовкладень. І добре, коли коштів вистачає, а якщо – ні. Вихід один, треба знати, як заощадити так, аби це не вплинуло на загальний інтер’єр квартири.

Отже, під час ремонту заощадити можна на:

На будівельних матеріалах

Експерти переконують, що заощадити на матеріалах можливо, якщо гонитися не за брендом, а за якістю. Звісно, якісні матеріали можуть коштувати чимало, однак, промоніторивши ринок будівельних матеріалів, вдастся підібрати якісний і доступний варіант.

Кілька порад, як заощадити на матеріалах:

  • Не купуйте забагато

За умови, що майстер, якому ви доручили ремонт, пропонує купувати будівельний матеріал з надлишком, біжіть від нього. Справжні специ знають, скільки матеріалу варто придбати, де обрати як дешевий, так і дорогий матеріал та скільки може коштувати ремонт загалом.

Аби сумніви зникли остаточно, спитайте у іншого майстра і оцініть їх пропозиції. Так чи інакше, а кваліфікований майстер не купуватиме забагато матеріалу.

  • Обирайте середній сегмент матеріалу

Не варто вибирати дешевий матеріал, бо невідомо яким стане ремонт. При умові, що на дорогий матеріал коштів не вистачає, вийде заощадити на середнього сегменті будівельних матеріалів. Скільки він може коштувати і де придбати порадить майстер.

  • Вибирайте акційний будівельний матеріал

Влітку будівельний матеріал буде коштувати дорожче, взимку – навпаки. Заощадити гроші на матеріал для ремонту доступно завдяки акційним знижкам та сезонним розпродажам. 

На інструментах

Заощадити вдасться і на будівельних інструментах, якщо їх робота, тобто користування ними, обмежиться ремонтом. Візьміть інструменти в оренду і це вирішить усі проблеми.

Плануєте використовувати будівельний інструмент і після ремонту, купуйте дорогий інструмент.

Спитаєте, де тут економія? Дешевий інструмент не послужить довго і швидко вийде з ладу, тому вигідніше купити дорогий один раз, ніж дешевий кілька разів. Зрештою робота якісного інструменту теж якісна.

На обробці підлоги, стін і стелі

Стіна, підлога та стеля – перше у квартирі, що кидається у вічі. Тому до їхньої обробки варто поставитися серйозно. Хоча будь-який кваліфікований майстер переконає вас у тому, що і на них вийде заощадити, не зіпсувавши інтер’єр.

Розпочнемо зі стіни. Рівна, гладенька стіна – мрія не тільки майстра будівельних справ, а, насамперед, власника квартири. Але що робити, коли стіна далека від ідеалу, а коштів на її обробку катма.

Щоб стіна виглядала естетично, а квартира – затишно, треба запам’ятати кілька хитрощів:

  • під час ремонту уникайте криволінійних форм обробки, що хоча й стіна виглядатиме ексклюзивно, треба на це піде більше часу і коштувати це буде чимало; традиційні прямолінійні форми – це не такий дорогий, а навпаки дешевий спосіб;
  • стіна нерівна, то для приховання дефектів підійде, наприклад, дешевий та надійний матеріал такий як ламінований оргалит, який зробить інтер’єр вишуканим, дозволить заощадити гроші, а квартира стане розкішною;
  • зверніть увагу, що не всі шпалери здатні приховати те, що стіна нерівна; найкраще це приховують ванілові шпалери та декоративна штукатурка;
  • така проблема як «нерівна стіна» зникне, використавши якісний і дешевий матеріал для шпаклювання – гіпсову шпаклівку, її дорогий опонент – акрилова, буде коштувати дорожче;
  • шпалери під фарбування – дорогий, але економний варіант оздоби стіни; такі шпалери ширші і довші, ніж інші шпалери, не потребують переклеювання при ремонті, а лише оновлення фарбою; змінювати так інтер’єр до снаги не менше 10 разів;
  • хочете ексклюзивний інтер’єр – зробіть хід конем: контрольну стіну поклейте дорогими шпалерами, інші стіни – дешевими однотонними;
  • у дитячу кімнату підійдуть мультяшні шпалери (дешевий варіант)для головної стіни і не дорогий варіант однотонних шпалер, наприклад пастельних;
  • любите, щоб стіна була пофарбована у певний колір, обирайте правильно відтінок: як мінімум у 10 виробників відтінку з’ясуйте якість, гарантію на матеріал, відгуки, ціну і потім обирайте;
  • стіну біля санвузла доцільніше обкласти дешевою плиткою.

Заощадити вдастся і на стелі, придбавши не надто дорогий чи дешевий матеріал для обробки, так аби чорнова робота була виконана самостійно.

Аби заощадити на стелі, варто знати, що:

  • гіпсокартонне покриття стелі – дешевий варіант у порівнянні з вирівнюванням і фарбуванням;
  • для побілки потрібне шпаклювання, однак для цього доцільно використати не дорогий матеріал, а середньої вартості;
  • зрештою у моді і досі інтер’єр у стилі лофт, це підтвердить будь-який майстер; ремонт у цьому стилі – це фарбована стіна без штукатурки;
  • вдасться заощадити, не ховаючи вентиляційних труб, електричну проводку, це і досі в моді;
  • дешевий варіант – наклеїти на стелю якісні шпалери;
  • дорогий, модний і привабливий варіант, де робота бригади лише у встановленні – це натяжні стелі.

Щоб заощадити на підлозі, слід:

  • замість паркету чи дошки, обирайте дешевий варіант – ковролін чи лінолеум, або й паркетну дошку;
  • професійний майстер підтвердить, що і досі в моді дешевий, але якісний мармолеум, який буде коштувати менше, ніж ламінат;
  • на підлозі зберігся добротний паркет, то поциклювавши його вдасться чимало заощадити;
  • практично заощадити на плитці, якщо під шафами, кухнею, ванною класти дешевий варіант плитки тієї ж товщини, що й дорогий;
  • вигідно комбінувати мозаїку з дорогої та дешевої плитки.

Як заощадити на утепленні балкона

На утепленні балкону теж вийде добряче заощадити і зберегти при цього затишний інтер’єр, показати, що ваша робота варта похвали. Навіть якщо ви не майстер з будівництва, з утепленням балкону ви зможете справитися, зрештою це не квартира, де кожний дефект помітний гостям.

Хоча, що правди таїти, ця робота не легка і теж буде коштувати чимало. Отож, аби ремонт не був надто дорогий, треба:

  • засклити вікна балкону;
  • обшити середину балкону вагонкою чи навіть панелями МДФ;
  • зовсім дешевий варіант – пофарбувати стіну без штукатурки у стилі лофт;
  • замінити вагонку на фанеру - теж дешевий варіант.

Як заощадити на прибиранні

Квартира після ремонту залишиться чистою, прибравши її. Практично скористатися послугами спеціальних компаній, однак, при потребі заощадити прибирання проводьте самі.

Для того, щоб прибирання пройшло легко і без проблем, потрібно заздалегідь підготовити приміщення, зокрема:

  • квартира стане чистішою, коли перед ремонтом на двері повісити плівку чи цупку тканину, аби пилюка з однієї кімнати не поширився в другу;
  • під двері покласти вологу тканину, яка затримуватиме пил;
  • меблі обмотати тканиною чи плівкою, а підлогу при ремонті стелі прикрити плівкою чи газетою.

Головне пам’ятати, що прибирання варто починати з найвіддаленіших кімнат квартири і рухатися до виходу.

Чи варто економити на майстрах?

Майстер – рушійна сила ремонту, тому на ньому економити не слід. Професійний майстер за те, що його робота виконана якісно, вимагатиме гідну оплату. Будівельний дилетант візьме менше, але без гарантії роботи.

На майстрах будівельних справ економити не варто, бо:

  • професійний майстер не дозволить переплачувати, купувати непотрібний дешевий або дорогий будівельний матеріал;
  • квартира саме скаже йому, скільки часу займе ремонт та скільки він буде коштувати;
  • підбере такий інтер’єр у квартиру, який вийде доступним і модним;
  • майстер зможе вміло замінити один будівельний матеріал на інший;
  • запропонує вдалі дизайнерські рішення.

Отже, коли потрібно зробити швидко і якісно ремонт та заощадити кошти, то без допомоги професійного майстра та його команди не обійтися ніяк.

На чому не можна економити? 

Квартира та її ремонт – недешеве задоволення. Однак, коли потрібно заощадити, слід зробити дешевий ремонт самостійно. Якщо на матеріалі заощадити вдасться, то є такі аспекти, на яких економити не потрібно.

Отже, економити не варто на:

  • кваліфікованих робітниках;

Від того наскільки кваліфікований майстер та професійна його команда залежить ремонт, скільки він стане коштувати та чи затишним вийде інтер’єр. Професійний майстер не тільки допоможе заощадити, а й підбере якісний матеріал, як дешевий, так і дорогий.

Синонімом їхнього вміння є якісно виконана робота.

  • на інженерному обладнанні;

Опалення, проведення води, газопровід, сантехніка та електропроводка – обладнання, на якому не економлять. Від них залежить не лише довговічність ремонту, а й наскільки квартира безпечна для життя.

  • на якості матеріалів;

Не завжди дешевий будівельний матеріал поганої якості, як і дорогий будівельний матеріал – високої. Тут потрібна пильність та мудра порада фахівця, адже якість матеріалу – не те на чому варто економити.

  • на плані ремонту та часі;

Спочатку бажано скласти будівельний план дій, їх послідовність та детальний кошторис. Для того, щоб уявляти, якого обсягу робота на вас чекає, скільки часу квартира перебуватиме у стані хаосу та як створити в ній затишний інтер’єр.

  • на допомозі майстра;

Будівельний хист майстра – найкращий помічник при ремонті. Майстер допоможе підібрати матеріал і практично оформити інтер’єр.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Ремонт, дім
В тему