Поради

Як правильно поставити ліжко по феншуй

Як правильно поставити ліжко по феншуй

Ви купили найкраще в світі ліжко, наприклад, гербор в BRWMania? Найзручніший матрац? Пофарбували спальню в спокійні кольори? Але при цьому продовжуєте крутитись, не можете заснути, прокидаєтеся, відчуваючи себе вичавленим лимоном, а не бадьорим огірочком? А чи замислювалися ви при облаштуванні вашої спальні як правильно поставити ліжко? Якщо сон не приносить вам повноцінного відпочинку, можливо, ваше ліжко стоїть не на своєму місці?

Розташування ліжка в спальні може помітно впливати на ваш сон і загальне самопочуття, цей ефект пояснюється як з раціональної точки зору, коли вам заважає, наприклад, протяг або почуття незахищеності, так і з точки зору фен-шуй, де важлива вільна циркуляція енергетичних потоків.

Якщо ви думаєте, що правильно поставити ліжко в спальні легко, ви помиляєтеся. Занадто багато існує нюансів і з точки зору ергономіки, і з точки зору енергетики, яку вивчає фен-шуй. Доведеться добре поміркувати, щоб вибрати оптимальне положення ліжка, проте вирішивши цю задачу, Ваш відпочинок буде повноцінним.

Спальня по феншуй: правила

Щоб самопочуття було гарним, працездатність - високою, необхідно добре висипатися. З цим не посперечаєшся. Атмосфера повинна бути спокійною і розслабленою, а для цього при оформленні спальні в основному вибирають світлі та пастельні тони.

Але не тільки колір створює атмосферу. Не менш важлива і обстановка, включаючи меблі та інші предмети. Велика увага правильному розташуванню предметів і декору приділяє східна філософія, і зокрема, один із її напрямів - фен-шуй. Правил досить багато, ось основні з них, які застосовуються конкретно до спальні:

  • Повинні стояти тільки необхідні речі. Будь-які предмети накопичують енергію, а велика її кількість в спальні заважає розслабитися. Тому все зайве виносимо в інші приміщення. Особливо ті речі, які зберігаються під ліжком.
  • Якщо ложе двоспальне - матрац повинен бути один, а не два складених разом. Кордон розділяє подружжя емоційно, що неминуче призведе до проблем.
  • Бажано поставити ліжко в спальні так, щоб підхід до нього був з двох боків. Якщо це неможливо, під стінкою спить чоловік: щоб жінка, перелазячи через нього не відбирала його енергію.

Як не можна ставити ліжко по феншуй

  • Над узголів'ям ліжка не повинно бути нависаючих елементів: ніяких нависаючих великих полиць або інших подібних конструкцій. Стеля - гладка, рівна, без скошених частин. Всі ці елементи змінюють напрямок течії енергії, тому небажані.
  • Люстра – не повинна висіти над ліжком, її не обхідно змістити. Якщо змістити повністю не виходить, необхідна спеціальна форма люстри - стельова тарілка або у формі ріжка, причому ріжками вгору.
  • Дзеркало необхідно розмістити так, щоб ліжко воно не відображало. Це ж стосується і дзеркальних поверхонь шафи або гардеробної. Якщо дзеркало необхідно - повісьте його на внутрішній стороні дверей шафи. Відкрили - подивилися на своє відображення.
  • Не можна ставити ліжко навпроти вхідних дверей. Якщо переставити його неможливо, потрібно поставити огорожу.
  • Уникайте положення головою до вікна, в іншому випадку повісьте на вікна ущільнені штори. Але все одно, таке розташування ліжка не надає почуття захищеності, до того ж від вікна може йти протяг, а це призведе до застуди.
  • Не ставте ліжко до стіни, якщо за нею розташований водопровід.
  • Якщо квартира має два рівні, спальню потрібно вибрати так, щоб під нею не перебувала кухня.
  • Ставте ліжко якомога далі від батарей опалення.
  • Не розміщуйте ліжко посередині приміщення. Від цього з'явиться почуття незахищеності.
  • Не ставте телевізор навпроти ліжка, це погано позначиться на самопочутті. Вся нехороша енергетика, що відбивається від нього, погано вплине на сон.
  • Варто проконтролювати, щоб кути інших меблів, що входять до спального гарнітуру, не були спрямовані на сплячих. У фен-шуй такі кути називаються «стрілами», вони акумулюють негативну енергію, і направляють її в сторону відпочиваючих. Тому «колючих» предметів в спальні має бути мінімум - перевага віддається пуфам, зігнутим фасадам, пухнастим коврикам та люстрам з м'яким світлом.

Як правильно розташувати ліжко по феншуй

Тепер перейдемо до рекомендацій феншуй щодо того, як поставити ліжко в спальні. Правил теж достатньо:

  • Узголів'я бажано розташувати впритул до суцільної стіни без вікон або дверного отвору. Якщо не виходить поставити до суцільної стіни, то хоча б не під вікном.
  • Ліжко не ставити ногами до дверей.
  • Ліжко не повинна стояти на прямій, що з'єднує вікно і двері.
  • Якщо за стіною є вентиляційні шахти або каналізаційні стояки, до такої стіни ліжко точно не ставиться. Це стосується спалень з власними санвузлами. Розташовуйте ліжко так, щоб від такої стіни воно була якомога далі.

Орієнтація по сторонах світу

На думку китайських мудреців на наше життя впливає напрямок будинку взагалі, а також місця для сну зокрема: уві сні ми проводимо вдома набагато більше часу, ніж коли не спимо. Тому вибирайте куди ставити ліжко узголів'ям:

  • на південь - забезпечує стабільність репутації;
  • на південний схід - підсилює наполегливість, сприяє досягненню цілей;
  • на схід - спиться спокійно;
  • на північний схід - активізує розумові процеси;
  • на північ - сприяє розвитку інтуїції;
  • північний захід - привертає друзів;
  • на захід - зміцнює здоров'я і сприяє появі потомства;
  • на південний захід - привертає любов.

Виходячи з усього цього, вибираєте спати головою на північ і розвинути інтуїцію або на південний захід, щоб знайти любов ... ну або ще кудись.

Як безпечно і зручно поставити ліжко в спальні

Безпечно - на цей раз з точки зору здоров'я і можливих небезпек, а зручно - з точки зору ергономіки: щоб було комфортно спати і обслуговувати ліжко - заправляти, міняти білизну.

З цієї точки зору спати на прямій, що сполучає двері і вікно не варто. Причина - протяги, які можуть бути небезпечними і комфорту точно не додадуть.

З боків від ліжка не варто ставити високі шафи. Це створює некомфортні відчуття, і є ймовірність, що щось впаде. Феншуй теж, до речі не рекомендує таке розташування меблів, але з іншої причини: кути меблів спрямовані на сплячих, порушуючи їх енергетику.

Трохи про те, як поставити ліжко з точки зору ергономіки. Бажано щоб з обох сторін був прохід не менше 70 см. Якщо з однієї із сторін стоїть туалетний столик, комод або інші меблі, то відстань збільшується - не менше 0,95 см, а краще метр і більше. Тоді біля меблів можна буде присісти, щоб відкрити нижні ящики, наприклад, і вона не буде заважати, коли заправляють ліжко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
В тему

Останні матеріали