Поради

Як додати об'єм тонкому волоссю

Як додати об'єм тонкому волоссю

Кожна дівчина мріє про розкішну зачіску і пишне волосся. Але на тривалу укладку не завжди є час. Особливо, коли поспішаєш на роботу або на побачення. Як зробити волосся об'ємними швидко і без особливих зусиль? Розглянемо прості і доступні способи, які ви можете легко застосовувати в домашніх умовах.

Засоби догляду для створення об'єму волосся

Кращі друзі дівчат з зів’ялими локонами - бустери або продукти для об’єму. Вони, як каркас, забезпечують структуру і підтримку прикореневого об'єму, допомагаючи не тільки створити його, але - що найважливіше - зберегти протягом усього дня (а то і декілька днів, якщо не мити голову). Нанесіть розчин відразу після миття волосся: продукти даної категорії не працюють на сухому волоссі. Зате відмінно уживаються зі своїми колегами термо-спреєм і мусом.

Бальзам + кондиціонер + фен

  • Вимийте голову шампунем, відповідним до вашого типу волосся.
  • Нанесіть на волосся спеціальний бальзам для об'єму. Розподіліть засіб по всій довжині, уникаючи коріння волосся, інакше об'єм «загубиться» і волосся будуть виглядати "брудними". Змийте бальзам теплою або трохи прохолодною водою.
  • Нанесіть кондиціонер. Якщо у вас сухе волосся, використовуйте незмивні кондиціонери з живильними компонентами. Наприклад, термозахисний кондиціонер допоможе зберегти здоров'я волосся навіть при гарячому укладанні феном.
  • Трохи просушіть волосся природним шляхом і приступайте до укладання. Найкраще додають обсягу фени з дифузором, але якщо такого немає, звичайний фен теж підійде. Підніміть пасмо гребінцем і направте гаряче повітря під коріння з відстані 20 см. Таким чином створіть обсяг на кожне пасмо.
  • Після висихання і укладання ваше волосся буде пишним і повітряним.

Сухий шампунь + гребінець

Його можна застосовувати не тільки на свіжовимитому волоссі, але і через 2-3 дні після миття.

Розпорошіть на корені сухий шампунь і прочешіть волосся по всій довжині, видаляючи залишки засобу.

За допомогою гребінця зробіть начісування під нижніми пасмами. Фантастичний обсяг забезпечений! До речі, приємний бонус: сухий шампунь видалить надлишки жиру з вашого волосся, і вони стануть не тільки об'ємними, але і свіжими на вигляд.

Мус для прикореневого об'єму + гумка

Цей спосіб супершвидкий і підходить для будь-якої довжини волосся.

  • Перекиньте волосся вперед і нанесіть мус на корені волосся.
  • Злегка струсіть волосся і зберіть їх гумкою.
  • Зачекайте 3-5 хвилин, щоб мус висох на волоссі. Після цього знову перекиньте волосся вперед і трохи струсіть їх.

Гарячі бігуді

Бігуді носять героїні ретро-фільмів, а також ті, хто знає що це один з найкращих способів створити push-up hair. Все, що вам потрібно - це вибрати, в якому напрямку ви хочете хвильки. Накрутивши від себе, Ви отримаєте гламурні голлівудські, в той час як завитки на себе нагадають про стиль Вероніки Лейк. Визначившись, сприсніть кожне пасмо лаком, накрутіть термобігуді на сухе або трохи вологе волосся. Поки гаджети не охолонуть, поснідайте, зробіть макіяж або манікюр і через 20 хвилин - вуаля! Розділіть локони пальцями, щоб укладка вийшла більш сучасною.

Шампунь для об'єму

Все ще вибираєте шампунь, покладаючись на приємний запах і доступну ціну, мовляв, все одно його змивати, так чого переплачувати? Насправді правильний шампунь не тільки довше збереже колір фарбованого волосся і додасть блиску, але також додасть об’єму. Для цих цілей читайте етикетку, а ще відкривайте флакон і дивіться на колір рідини. Прозорі суміші не містять кондиціонеру, а отже, не обтяжують волосся. А щоб зробити локонам приємно, наносьте кондиціонер на нижню третину або половину, уникаючи коріння. І ретельно змивайте.

Сушіть голову, опустивши вниз

Звучить занадто просто? Так і є! Після миття волосся, опустіть голову вниз і висушіть прикореневу зону за допомогою фена (Увага! Якщо у вас чубчик, спочатку висушіть його як зазвичай). Коріння волосся запам'ятають це положення, і коли ви повернетеся з голови на ноги, залишаться в піднесеному настрої. Ви можете висушити їх відсотків на 90, а потім за допомогою круглої щітки (як це традиційно роблять в більшості салонів краси). Волосся по довжині укладайте як зазвичай.

Змістіть проділ

Швидше за все, у вас є проділ. І, швидше за все, він вже багато років знаходиться на одному і тому ж місці (або в центрі, або збоку). Звикнувши до цього, волосся лежить природно, що, безумовно, плюс. Мінус в тому, що сила звички, як і гравітація, тягне волосся вниз, тоді як вам потрібно підняти їх вгору. Змістіть проділ на протилежну сторону – таким чином ви додасте об'єму волоссю миттєво. Елементарний лайфхак, який можна робити не тільки після миття голови і під час укладання феном, але і в будь-якому місці за наявності дзеркала. Ефект особливо помітний, коли ви знімаєте шапку і перекидаєте волосся на бік, змістивши проділ буквально на 1-2 см. Для таких випадків в сумочці можна тримати міні-флакончик з лаком.

Гофре біля коріння

Популярна укладка 20-ти річної давнини сьогодні позбулася нальоту вульгарності. Пройдіться щипцями-гофре або спеціальною роликовою праскою біля коріння, попередньо відокремивши верхній шар. Це займає всього кілька хвилин, і на відміну від плойки і прасок, не вимагає досвіду.

Використовуйте сухий шампунь

Головний ворог об’єму волосся – жир, який з часом скупчується на шкірі голови і волоссі. Не чекайте поки волосся втратить приємний вигляд, візьміть в руки флакон з сухим шампунем і нанесіть на чисте волосся відразу після того, як закінчите сушку феном. Це послужить перешкодою для скупчення себума.

Начісування

У начісуванні погана репутація: пошкодження волосся, ковтуни, зірки 80-х. Однак якщо все зробити правильно, саме начісування допоможе створити м'який прикореневий об’єм. Відокремте верхній шар волосся і закріпіть, щоб не заважав. Озбройтеся великою плоскою щіткою і м'яко начісуйте пасма від середи до коріння (досить буде трьох рухів). Зафіксуйте кожне пасмо лаком. Коли все буде готово, звільніть верхній шар: він вдало приховає маленьку хитрість.

Зробіть на ніч пучок

В продовження теми «як додати об'єм тонкому волоссю» - спосіб для ледачих. Після душу перед сном зберіть вологе волосся у високий пухкий пучок. До ранку волосся висохне, ви прокинетеся, знімете гумку і побачите відмінний результат.

Фарбування з ефектом об'єму

Спробуйте неоднотонне фарбування (мелірування, колорування, омбре, балаяж): світлі пасма створять візуальний об’єм на будь-якій площині. Знахідка для тих, чиє волосся занадто товсте і важке, і не тримає об’єм жодним з перерахованих вище способів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: краса, Волосся, Здоров'я, жінки
В тему