Поради

Як не заснути за кермом?

Як не заснути за кермом?

За статистикою, причиною 25 % усіх аварій є саме втома водія. Найбільше такі ситуації відбуваються у дуже тривалих поїздках, особливо вночі. Тому, вирушаючи далеко, експерти радять заздалегідь планувати свої сили.

 

Фахівці кажуть, що вже чотири години безперервного керування викликає у водія сонливість. Тому такі поїздки варто розподіляти для відпочинку. Навіть банальних двадцять хвилин цілковитого відпочинку кожні чотири години забезпечить водію безпечну поїздку. Автолюбителі називають такий відпочинок «сон Штірліца».

 

Щоб не задрімати у мандрівці, є й чимало інших рецептів. І лише одне правило – не нехтувати коротким сном. Не можна сидіти безперервно за кермом.

 

  • Відпочинок для очей

Це правило майже одне із найважливіших. Під час тривалої поїздки очі втомлюються від постійної «картинки». Тому під час поїздки варто зменшувати швидкість і на частки секунди відводити свій погляд.

 

  • Пасажир

Пасажир – це досить хороший помічник. Щоб водій не дрімав за кермом, його супутник може підтримувати бесіду і постійно стежити за його очима. Ніщо так не стимулює роботу мозку, як розмови. Але не варто вести бесіди по телефону, це небезпечно.

 

  • Вода

Експерти радять обов'язково зупинятись, щоб підкріпитись. Але крім води, можна випити тонізуючі напої такі, як міцна кава чи чай, кока-кола, гарячий шоколад. Але не варто вживати популярні енергетичні напої. Варто пам'ятати, що вони шкодять здоров'ю.

 

  • Зарядка

Зарядка допоможе підбадьоритись не менше, ніж вода. Достатньо декількох хвилин, щоб побігати і потягнутися.

 

  • Музика

Якщо немає можливості спілкуватися з кимось, можна послухати музику і навіть підспівувати. Вона повинна бути бадьора, щоб не викликала ще більшої сонливості. Можна слухати і дискотечну музику.

 

 

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто
В тему