Поради

Самотужки міняємо мастило

Самотужки міняємо мастило

Нормальна робота вашого автомобіля значною мірою залежить від рівня і якості мастила в двигуні. Щоб з цим завжди було все гаразд, потрібно вчасно міняти мастило і вміти робити це власноручно. Взагалі процедура достатньо проста, хоча і вимагає певної послідовності в діях.

 

Перш за все варто вибрати моторне мастило, знайти необхідну ємкість для зливання старого, придбати розвідного ключа і взяти стару ганчірку, а ще – купити новий фільтр для технічного мастила. Коли все є, подумайте, де ви будете, власне, заміняти його, адже у цьому випадку своє авто вам доведеться ставити на оглядову яму чи естакаду. Коли з цим всім ви справилися, потрібно починати заміну:

 

1. Увімкніть двигун на п’ять хвилин для підігріву мастила в картері.

2. Вимкніть машину і підставте під пробку бак для зливання старого мастила.

3. Відкрутіть пробку (будьте обережні – не попечіться).

4. Зніміть старий масляний фільтр, видаліть з нього залишки моторного мастила.

5. Залийте у куплений раніше фільтр свіже мастило, ретельно змажте поверхню прилягання до автодвигуна.  

6. Поставте новий фільтр на місце старого.

7. Якщо все старе мастило витекло, закрутіть мастильну пробку назад.

8. Акуратно відкрийте кришку горловини на двигуні і налийте в неї нове мастило, не доливаючи при цьому десь 0,5 літра.

9. Поставте кришку на місце, заведіть автомобіль і дайте двигуну попрацювати секунд 30, але при цьому не газуйте!

10. Подивіться, чи не витікає ніде мастило з-під фільтра чи зливної пробки.

11. Заглушіть двигун. Через декілька хвилин залийте мастило до вказаного рівня.

12. Після цього рекомендується поїздити 5-10 хвилин, після чого знову перевірити рівень мастила, якщо він недостатній – долийте. 

 

Для того, щоб знати, коли міняли мастило, спеціалісти радять записати дату вашої заміни і кілометраж, який проїхала машина на той момент. Важливо вказати також марку використаного моторного масла.

Якщо говоримо про самостійну заміну мастила у двигуні свого авто, варто нагадати про спеціальне технічне, що використовується для промивання внутрішньої частини двигуна від продуктів, утворених в результаті його зношення. Отож, зазначте, що промивати двигун потрібно у процесі заміни моторного масла в ньому. Після зливання старого мастила, залийте спеціальну речовину для промивання і дайте двигуну попрацювати декілька хвилин. Після цього злийте рідину, якою промивали мотор, і продовжуйте міняти технічне мастило за описаною вище інструкцією. Перед промиванням ні в якому разі не встановлюйте нового фільтру!

Варто відмітити, що речовина для промивання негативно позначається на елементах двигуна, тому досвідчені автомобілісти радять застосовувати її лише в крайніх випадах. А взагалі, краще промивати двигун свіжим технічним мастилом. Хоча це трішки економічно невигідно, але в таких умовах двигун вашого транспортного засобу послужить значно довше.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто
В тему

Останні матеріали