Поради

Ремонт тріщин на лобовому склі автомобіля

Ремонт тріщин на лобовому склі автомобіля

Тріщина на лобовому склі – це неприємність, яка надокучає багатьом. Здається, що єдиний вихід – заміна скла. Але і його ремонт може бути не лише надійним, але й дешевим.

 

Скло із тріщиною може заважати водію під час руху авто. Існує ризик, що скло буде виблискувати, а значить, засліплюватиме очі. Також з пошкодженим склом водій не зможе пройти техогляд, отже, в будь-якому разі ремонтувати або замінювати його доведеться. І, звичайно, будь-яка тріщина буде з часом розповзатися.

 

Своїми руками відреставрувати лобове скло реально, але це потребуватиме вашого терпіння. Робота неважка, але досить клопітка.

Для початку потрібно придбати полімер для ремонту скла. Ціна на такий полімер залежатиме як від різного ступеня його в'язкості, так і від довжини тріщини. Тому варто не зволікати з ремонтом. Ціна на полімери дуже різна: від 20 до 500 грн.

 

Завбачливий водій завжди повинен мати під рукою прозорий скотч. Його потрібно використати відразу, як виникла проблема з лобовим склом. За його допомогою можна звести до мінімуму подальше зростання тріщини та надати кращі умови для його ремонту.

 

1. Починаємо з ретельного очищення тріщини (це робиться за допомогою насоса, спеціальної автохімії).

2. Краї тріщини засверлюють для того, щоб припинити її подальше поширення.

3. Тріщину потрібно обережно заповнювати полімером, який  має такий же коефіцієнт заломлення, що й скло. Полімер за допомогою ультрафіолетових променів дуже міцно склеює порожнини скла. Це робить тріщини та відколи не лише невидимими, але й запобігатиме подальшому руйнуванню скла.

4. Ремонт сколів і тріщин лобового скла здійснюється при обробці УФ-випромінюванням довжиною хвилі 320 нм.

 

Якщо ж тріщина незначна, і ви приступаєте до ремонту відразу, вам знадобиться лише полімер і тупфер (ватний тампон). У процесі нанесення полімеру на тріщину тупфер допоможе розгладжувати та розподіляти полімер вздовж тріщини.

 

І все ж, якщо ви не можете самі відремонтувати скло, варто звернутися у автомайстерню. Найперше, що повинен зробити хороший майстер, – перевірити тріщину у склі на відсутність вологи, бруду та пилу.

Але якщо ви не хочете ремонтувати скло і маєте достатньо коштів, щоб його замінити, можна купити нове, яке професійні майстри відразу встановлять.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто
В тему