Поради

Про що повинен подбати кожен велосипедист

Про що повинен подбати кожен велосипедист

Велосипед – невід’ємний вид транспорту як у мегаполісі, так і в селі. Але перш ніж придбати цей, на перший вигляд, зручний і легкий у користуванні транспорт, потрібно вивчити декілька необхідних правил.

 

Перше правило – Шолом

Без нього й не варто сідати на свій двоколісний транспорт. Шолом – найважливіший елемент, це безпека для вашого здоров'я. Не варто думати, що шолом лише для екстремальних поїздок. Досить часто трапляються випадки, коли досвідчені велосепедисти падають на рівному місці. Тому не варто ризикувати своїм здоров’ям та життям. Шолом не заважатиме і не сковуватиме вас. До речі, у Європі діє закон: якщо ви їдете без шолома, вас можуть оштрафувати.

 

Правило друге – Технічне обслуговування

Досить часто при купівлі велосипеда панує думка, що немає нічого складного в його ремонті. Але насправді, сучасні велосепеди не так просто полагодити, як здаться на перший погляд. Панує правило, що раз на рік велосепед варто здавати на техогляд, для чистки, змазування, регулювання. Тому краще довірити свій двоколісний транспорт майстру.

 

Правило третє – Аксесуари

Не варто економити на аксесуарах. Хороший велосепед повинен бути мати хороше оснащення. Не економте на таких деталях, як замки, підсідельні штирі, виноси, а найперше – на світловідбивачах. Не завжди велосипед продається з вмонтованими світловідбивачами, тому варто подбати або про купівлю уже модернізованого велосипеда, або придбати такий аксесуар окремо. Адже зрештою такий велосипед збереже вас від багатьох неприємних ситуацій.

 

Правило четверте – Правильне падіння

Майже у будь-якому спорті перше чому навчають – це правильне падіння. Таке правило згодиться і для звичайної велопрогулянки. Найголовніше – ніколи при падінні не виставляйте руки чи ноги. Краще падати разом із велосипедом, не відриваючись від нього. У такому випадку набагато більше шансів, що ви залишитесь без травм.

 

Правило п'яте – Перевіряйте велосепед перед виїздом

Перед тим, як відправитись у дорогу, навіть якщо на десять хвилин, обов’язково огляньте велосипед. Перевірте, чи добре накачені колеса, чи не потрапили бруд і каміня на ланцюг і перемикачі, чи справні гальма.

 

Усі ці правила зроблять вашу велопоїздку безпечною і корисною.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто, Мото-велотехніка
В тему