Поради

Як поводити себе у корку?

Як поводити себе у корку?

Кажуть, корок – це друга проблема для водіїв, перша – погані дороги. Як варто поводити себе та як правильно розпоряджатися своїм часом, щоб даремно не стояти в корку?

 

З кожним роком кількість машин на дорогах невпинно росте, тому корки усе більш неминучі. Простоюючи годинами в заторах, водії не лише витрачають свій час, але й постійно піддаються стресам.

Як кажуть психологи: «Стрес, який виникає у людини під час корку, – один із найстрашніших».

 

Завжди виїжджаючи кудись, будьте готові опинитися у корку. І щоб дарма не втрачати час, стоячи в ньому, знайдіть для себе заняття: почитайте цікаву книгу, вишивайте. Якщо є можливість, то займіться робочими питаннями: перечитайте договір тощо.

 

Якщо корок обіцяє бути довгим – релаксуйте. Коли ще випаде нагода спокійно посидіти й відпочити? Психологи радять думати про щось хороше, це допоможе заспокоїтися та розслабитися. В іншому випадку завжди можна послухати улюблену музику. А якщо є ґаджет, можна навіть подивитись цікавий фільм тощо. Не вдається релаксувати? Є ще один спосіб вдало витратити свій час. Наведіть порядок у салоні: почистіть салон авто, зокрема бардачок... І навіть, якщо у вас під рукою немає нічого, чим можна себе зайняти, складіть список, щоб наступного разу ви були у «бойовій готовності».

 

Звичайно, не потрібно забувати й про звичайні правила поведінки – закони водійської етики. Навіть на дорозі є хороше правило: «поводьтесь з іншими водіями так, як хочете, щоб вони поводились з вами». Якщо є можливість, пропустіть вантажівки чи тролейбуси. Ні в якому разі не виїжджайте на тротуар.

 

Якщо ваші плани невідкладні, вам краще припаркувати своє авто на узбіччі та добиратися до місця призначення пішки або громадським транспортом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто
В тему