Поради

Готуємо автомобіль до поїздки

Готуємо автомобіль до поїздки

Подорож автомобілем потребує певної технічної підготовки транспортного засобу до мандрівки. Що необхідно зробити в першу чергу перед далекою дорогою і як вирішувати можливі проблеми в дорозі – читайте далі.

 

– Щоб скло автівки було захищене і нормально очищалося, в омивач скла, перед заливанням у бак, потрібно долити шампунь. Це дасть змогу автомобільним двірникам краще очищувати і мити лобове скло.

– Також важливо, щоб добре функціонували дверні замки та інші деталі. Для цього потрібно періодично змащувати технічною оливою завіси дверей, замки, замок багажника. З часом у них може накопичуватися волога, що спричиняє виникнення іржі та утруднює роботу різних з’єднань. Для розблокування забруднених іржею деталей варто скористатися WD-40.

– Під час поїздок нічної пори може зменшитися яскравість фар, тому у цих випадках варто перевірити контакти, а якщо вони окислилися (тоді напруга може впасти на 1,5-2 вольти), то почистити дротики від слідів окислення.

 – Коли, не дай Бог, витекла тормозна рідина, то гальмівну систему можна заповнити горілкою, вином, тосолом і навіть мильною водою – при цьому обов’язково прокачати. Такого вирішення проблеми буде достатньо, щоб доїхати додому. Там систему потрібно буде промити і залити у неї вже належної якості гальмівну рідину.

– У випадку, коли порвалася діафрагма бензонасосу, ситуацію тимчасово можна поправити за допомогою поліетиленового пакету – скласти його у декілька шарів, вирізати у відповідності до форми діафрагми та встановити замість неї у бензонасосі.

– Під час літньої спеки на автомобілі може вийти з ладу датчик вентилятора, без якого не працюватиме система охолодження радіатора. Коли так їхати, то рано чи пізно температура радіатора почне стрімко збільшуватися, в результаті може закипіти і вийти з ладу двигун. Щоб цього не сталося, потрібно відключити проводку від датчика (вона знаходиться на радіаторі) і замкнути проводи будь-яким доступним способом. Вентилятор буде працювати безперервно при включеному запаленні двигуна, але це врятує його від закипання.

– Ще однією неприємністю може стати перегорання якогось запобіжника. Проте його можна замінити тимчасовим: таку річ цілком реально зробити з фольги шоколадки або цукерки.    

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто
В тему