Поради

Розмитнення авто

Розмитнення авто

Придбані в Європейському Союзі транспортні засоби потребують розмитнення для користування на території України. Щоб швидше пройти таку процедуру, варто знати, які документи потрібні для цього.

 

Заїжджаючи в Україну на автомобілі, придбаному в ЄС, слід мати:

- реєстраційний документ на авто;

- купчу від продавця;

- страховку на придбане авто.

 

У тому випадку, якщо машину переганяють клієнту, то тоді купча виписується на нього. При цьому потрібно ще буде отримати в Україні довіреність на ім’я водія, який доправляє транспортний засіб у пункт призначення клієнту.

Безпосередньо перебуваючи на митниці з автомобілем для того, щоб пропустили машину, треба буде отримати код від митниці у своєму місті (документ називається ПДГ). До речі, дістати його можуть і ваші знайомі.

Щоб дістати такий код, варто доручити комусь з хороших знайомих підійти у Вашому місті до брокера, і він оформить всі документи (це обійдеться приблизно у 250-300 гривень) і видасть код для проїзду митниці, який можна просто відправити СМС.

Для вироблення митникам коду ПДГ брокеру слід надати копії техпаспорта автомобіля, копію паспорта та ідентифікаційного номера, на кого буде розмитнюватися машина, і довіреність на того, хто переганяє автомобіль (якщо є), і сказати, в якому саме місті він буде перетинати кордон.

Хто вперше проходитиме подібну процедуру, варто знати, що у процесі здійснення всіх операцій доведеться пройти декілька кабінок, там мають все розказати і пояснити що і до чого.

Не виключено, що митники затягуватимуть процесс з надією здерти з вас додаткові кошти собі в кишеню. Як правило, така сума сягатиме 100 доларів. Після отримання коштів митники навіть перестають цікавитися, що ви там ще везете у машині. Коли ж приїдете до свого міста чи до місця призначення, то потрібно буде звернутися до брокера, який обов’язково підкаже, що робити далі.

У процесі розмитнення автомобіля варто перевірити куплене авто за ВІН-кодом, щоб перевірити справжність року випуску та номера двигуна, бо з цим можуть виникнути проблеми, адже поляки і німці вже теж навчилися махлювати у цьому плані. Тому перевірка таких речей зайвою не буде.

Взагалі, подібні операції, особливо перший раз, варто проводити з досвідченою людиною, яка вже неодноразово розмитнювала автомобілі на митниці.

 

Перелік документів для оформлення попередньої декларації громадян (ПДГ):

(оформляється перед тим, як автомобіль повинен перетнути кордон України)

 

 1. копія паспорта власника автомобіля  (1, 2 сторінки, прописка).

  2. копія ідентифікаційного номера власника.

 3. копія доручення на перевезення автомобіля.

 4. копія техпаспорта автомобіля.

 5. копія купчої (рахунку, договору), виписаної на власника автомобіля.  

 

 Перелік документів для оформлення вантажної митної  декларації громадян (ВМД ІМ-40Г):

 (оформляється після прибуття автомобіля в зону митного контролю на території України для видачі посвідчення митниці на транспортний засіб)

 1. копія паспорта власника автомобіля  (1, 2 сторінки, прописка);

 2. копія ідентифікаційного коду власника;

 3. копія доручення на перевезення автомобіля;

 4. копії паспорта перевізника (1, 2 сторінки, прописка);

 5. копія ідентифікаційного коду перевізника автомобіля;

 6. копія закордонного паспорта перевізника автомобіля;

 7. техпаспорти автомобіля (оригінал);

 8. купча (рахунок, договір), виписана на власника автомобіля (оригінал);    

 9. висновок експерта з МРЕВ (оригінал);

 10. сертифікат відповідності;

 11. переклад техпаспорта й купчої.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто
В тему