Поради

Ставимо двері в оселі

Ставимо двері в оселі

Вхідні двері – невід’ємний елемент будь-якого будинку. Тому щоб поставити якісні двері, потрібно дещо знати про їхні особливості.

 

Надійність, термоізоляція, звукоізоляція – це основні характеристики, якими мають володіти вхідні двері, а вже потім – естетика та зовнішній вигляд.

Якісні залізні вхідні двері чудово затримують холод, не пропускають звук з вулиці та не дозволяють з надвору почути, що діється у будинку. 

Такі вхідні двері мають багатоступінчаcту четверть, яка приклеєна гумовим ущільнювачем, а всередині дверного полотна – не пустота, а утеплювач. При цьому має також використовуватися нормальний метал, тому справжні вхідні двері повинні важити не менше 50 кілограмів.

Найнадійнішими вхідними дверима є сталеві двері. Чим товщий лист сталі, тим міцнішими є двері.

Товщина сталевого листа має бути не меншою 1,5 мм. Проте міцність дверям дає не сама сталь, а її внутрішня конструкція.

Чим більше ребер жорсткості, тим надійнішими будуть двері. Ребра можуть бути лише вертикальними або тільки горизонтальними, проте найбільш надійними дверима будуть такі, що мають змішану систему ребер, коли вертикальні доповнюються горизонтальними або похилими.

Варто звернути увагу на дверні петлі, що бувають внутрішніми та зовнішніми.

Приховані – кращі, адже їх неможливо зпиляти, бо саме таким способом грабіжники найчастіше відчиняють двері.  

Коли ж двері оснащені протизйомними штирями, то не так важливо, з якого боку петлі – її неможливо буде відчинити, навіть зрізавши петлі. 

Важливим елементом у дверях також є замок. За типом кріплення вони можуть бути нарізними та накладними. Вибираючи замок, варто пам’ятати, що існує декілька видів замків, призначених для різних типів матеріалу. Універсальні замки, як правило, менш надійні.

Поряд з цим спеціалісти радять встановлювати як мінімум два замки різної конструкції, наприклад, циліндровий та сувальдний.

Масивний замок захищає від тих лиходіїв, які розраховують на проникнення в оселю завдяки грубій силі, а от тонка конструкція циліндрового замка може не дати проникнути в квартиру кримінальним «інтелектуалам». Справа в тому, що підібрати до нього відмичку практично неможливо.

Саме наявність двох дверей будуть надійно доповнювати одні одних, а при потребі і збільшуватимуть час злому та зроблять двері практично неприступними.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт, Вікна, двері
В тему