Поради

Ремонт пластикових вікон

Ремонт пластикових вікон

Сучасні віконні профілі, на перший погляд, не мають дефектів та практично не ламаються. Однак у процесі експлуатації і з пластиковими вікнами іноді виникають проблеми.

 

Отож, серед них можна виділити такі:

1. Продування між рамою і стулкою.

Протяг може бути викликаний недостатнім герметичним прижимом нерухомої частини та частини, що відчиняється. Причиною може бути деформація пластикової частини вікна.

Якщо елементи фурнітури, що постійно труться одна в одну довгий час не змазувати, то при повертанні ручки відбувається деформація – далі розгерматизація.

Для усунення такого дефекту виконується регулювання фурнітури пластикового вікна.

 

2. Розбитий склопакет.

Склопакет – клеєна конструкція з декількох листів скла, встановлена в раму з ПВХ профілю і герметично закріплена штапиком.

Всередині склопакету є висушене повітря, для того щоб при низьких температурах на внутрішній поверхні скла не утворювався конденсат.

Саме через це не можна в домашніх умовах замінити одне скло в склопакеті, а доведеться міняти його повністю на нове, виготовлене на заводі.

 

3. Западання стулки.

Віконну ручку можна повертати лише при зачиненому вікні, інакше, через особливість конструкції фурнітури, може відбутися випадання тієї частини вікна, що відчиняється. Тобто відкос відкриється у двох положеннях: у поворотному та поворотно-відкидному.

 

Для самостійного усунення цієї проблеми потрібно провести ряд дій:

- знайти блокіратор помилкової дії і вимкнути його, утримуючи у натисненому стані. При цьому ручка повинна бути повернута суто у вертикальному положенні.

- повернути верхній кут стулки, що випадає, на місце, притиснувши його до рами.

- утримуючи блокіратор, повернути ручку в горизонтальне положення.

 

4. Несправність запірних механізмів.

При правильному догляді, періодичному змазуванні та чистці, віконна фурнітура повинна прослужити не менше 20 000 циклів без потреби ремонту або заміни. У середньому, якщо провітрювати 3-5 разів на день, то це 15-20 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт, Вікна, двері
В тему