Поради

Як доглядати за підвісними стелями

Як доглядати за підвісними стелями

Догляд за підвісними стелями максимально простий і не вимагає придбання абсолютно ніякого додаткового обладнання або ж спеціальних миючих засобів. Проте слід знати і про всі існуючі нюанси, що стосуються вибору як самого миючого засобу, так і обладнання.

 

Так, поверхня скляних стельових систем, що входять у категорію «гігієнічні» (їх, як правило, використовують в дитячих і медичних установах), захищена спеціальним шаром, який запобігає розмноженню на ньому бактерій і не дає накопичуватися пилу і бруду. Щоб не порушити цей шар і зберегти поверхню підвісної стелі, тим самим зберігши  її функціональність і призначення, не використовуйте абразивні порошки і грубі за своєю фактурою мочалки і ганчірки. Мікроподряпини, які обов'язково з'являться на поверхні, не тільки зіпсують загальний зовнішній вигляд стелі, але і стануть причиною більш швидкого забруднення (зазвичай саме в борозенках цих подряпин і накопичується пил і бруд).

Догляд за стелями цього типу, як правило, буває декількох видів: сухий і вологий. У першому випадку може бути використана або звичайна фланелева тканини, або пилосос. У другому випадку догляд за підвісними стелями передбачає використання спеціалізованих миючих засобів, які повинні бути ретельно змиті з поверхні кожного модуля. Не секрет, що на поверхню, яка має залишки миючого засобу, в кілька разів швидше сідатиме пил і бруд, ніж на звичайну чисту поверхню. З цієї причини необхідно стежити за тим, щоб миючий засіб було обов'язково повністю змито. Використовувати краще не гарячу або теплу воду, а краще прохолодну.

Догляд за стелями, безумовно, повинен виконуватися не тоді, коли на її поверхні вже є видно неозброєним оком товстий шар пилу або кіптяви, а з певною періодичністю. Як правило, при регулярному догляді можна уникнути необхідності використання миючих засобів із сильнодіючими речовинами та абразивними речовинами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт
В тему