Поради

Як монтувати підвісну стелю Армстронг

Як монтувати підвісну стелю Армстронг

Стелі Армстронг (Armstrong) належать до класу підвісних стель, які стали дуже популярними. Найчастіше їх монтують в різних офісних приміщеннях. Стелі такого типу для квартир не рекомендують, оскільки в плитах міститься азбест.

 

Вимоги до робіт

Встановлювати плити слід тільки після закінчення монтажних і будівельних робіт у приміщенні, включаючи «мокрі» оздоблювальні роботи, укладання підлоги, встановлення дверей та вікон.

Роботи з монтування підвісної стелі варто проводити при температурі від 15 до 30°С.

Рекомендована вологість повітря в кімнатах – не більш 70%.

Зверніть увагу! Кріпити масивні світильники та кондиціонери потрібно тільки на автономні несучі конструкції.

Якщо треба укладати поверх плит додатковий шар ізоляційного матеріалу, або установку вбудованих світильників, то необхідно збільшити кількість використовуваних підвісів.

Для недопущення перевантаження профілю крайній підвіс необхідно розташувати на відстані від стін не більше 0, 60 м (для ваги плит ≤ 4 кг/м²) та 0, 45 м (для ваги плит ≥ 4 кг/м²).

Між каркасом і основою необхідно витримувати відстань не менше 120 мм. Це сприяє отриманню надалі можливості демонтажу плит під час експлуатації стелі Армстронг.

Крок кріплення повинен бути не більше 1200 мм.

 

Етапи монтажних робіт

Зверніть увагу! Починати монтаж слід після розміщення всіх комунікацій за фальш-стелею, оскільки їх прокладання після закінчення монтажу буде вкрай незручне.

Вибираючи підвісну систему, звертайте увагу на вагу обладнання і комунікацій, що плануються для розміщення у фальш-стелі. Стеля Армстронг розрахована на навантаження приблизно 6,5 кг/ м².

Спочатку виконайте розмітку горизонталі поверхні майбутньої стелі: поставте першу відмітку на будь-якій із стін приміщення на відстані від підлоги або наявної стелі так, щоб монтована вами система змогла закрити собою прокладені комунікації зверху або наявні виступи. Розмітку слід виконувати з урахуванням висоти вбудованих аксесуарів.

Після нанесення вами першої позначки, зробіть проекцію аналогічним чином інших необхідних відміток на всіх стінах приміщення так, щоб можна було легко з'єднати їх рівною прямою лінією. Проекцію позначок слід виконувати, вдаючись до допомоги спеціального водяного рівня. Можна також використовувати сучасний лазерний рівень.

Після нанесення на стіни прямих рівних ліній, які задають рівень поверхні майбутньої стелі, можете монтувати стельову систему.

До стін, уздовж накресленій лінії, закріпіть L-подібний профіль, який зазвичай входить в комплект. Ділити профіль на необхідні розміри можна ножівкою по металу. Столярне стусло або транспортир використовуйте для нарізки кутових з'єднань. Кріпити профіль потрібно забарвленою стороною вниз і таким чином, щоб він утворював полицю.

Далі слід виконати монтування направляючих профілів, які з вигляду схожі на букву Т, тільки перевернуту. Довжина у них різна. На двох кінцях короткого профілю знаходяться невеликі виступи, а в довгому є прорізи, в які вставляється короткий профіль під час монтажу. В результаті у вас повинна вийти решітка з профілів.

Отриману решітку заповніть касетами Армстронг, а заодно і аксесуарами, якими ви вирішили прикрасити нову стелю. Починати укладання найкраще з середини приміщення. Поступово закріплюючи плити в напрямку від центру, ви зможете виконати рівномірне підрізування крайніх плит і тим самим домогтися, щоб стеля виглядала акуратно.

В якості кріпильних елементів використовують шурупи з гаком або кільцем.

За допомогою рівня виконайте вирівнювання решітки по горизонталі. Повторіть вирівнювання стелі Армстронг через декілька днів – до цього часу ваша нова стеля вже встигне «пограти».

Грамотно виконана установка підвісної стелі допоможе прикрасити будь-яке офісне приміщення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт
В тему