Поради

Підвісні стелі з гіпсокартону

Підвісні стелі з гіпсокартону

Приміщення, в яких встановлені підвісні стелі з гіпсокартону, можна побачити скрізь. Гіпсокартонні підвісні стелі вирізняє висока якість, екологічна чистота і розумна ціна. За їх допомогою можна розмежувати простір кімнати, створити багаторівневі або плавні переходи. Гіпсокартон білого кольору використовують для сухих приміщень, а зеленого – для вологих.  Оскільки вартість гіпсокартону невелика, то і ціна на підвісні стелі з гіпсокартону також не «кусається».

 

Монтаж підвісних стель з гіпсокартону

Виконати монтаж таких стель під силу практично будь-якій людині, яка має досвід роботи з інструментами. Цей матеріал кріпиться до каркасу, що складається з металевих профілів, шви між аркушами замазують шпаклівкою, потім їх добре шпаклюють і відшліфовують для отримання рівної поверхні, після чого їх заґрунтовують і покривають фарбою. Конструкція підвісної стелі з гіпсокартону може бути різного рівня складності, це як однорівневі, так і багаторівневі конструкції.

Дворівневими підвісними стелями з гіпсокартону можна створити дуже незвичайні й цікаві форми, розділити простір приміщення на зони, надати йому гарне і незвичайне освітлення. Але при цьому також не слід забувати про те, що вони займають частину висоти кімнати, тому встановлення таких конструкцій рекомендується в приміщеннях з високою стелею.

Установка підвісної стелі з гіпсокартону без підйомника потребує допомоги 2-3 людей, бо звичайний аркуш цього матеріалу важить близько 30 кг, і необхідно, щоб хтось його підтримував. Як правило, перед встановленням слід визначитися з відстанню від плити до стелі. Якщо будуть монтуватися тільки світильники і дроти, то відстань може бути до 10 см, а якщо труби і вентиляція – понад 20 см.

 

Підвісні стелі з гіпсокартону з підсвічуванням

Одним з найбільш важливих моментів при плануванні дизайну підвісних стель з гіпсокартону є підсвічування. Зазвичай для підсвічування застосовуються точкові світильники, але бувають і дуже оригінальні рішення, наприклад, різнокольорове підсвічування і «зоряне небо», яке створює ілюзію зірок, що світяться і пливуть по стелі. Для цього в стелю монтують світлодіодні нитки, а їх кінці виводять через стельові отвори. Вдень вони непомітні, а ввечері при ввімкненому освітленні створюють дивовижний ефект зірок.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт
В тему

Останні матеріали