Поради

Як почистити натяжну стелю

Як почистити натяжну стелю

Більшість сучасних натяжних стель містять у верхньому шарі спеціальне покриття, яке захищає від цвілі та інших мікроорганізмів, а інколи навіть запобігає осіданню пилу на стелі. Але ж всього не передбачиш. Невдало відкорковане шампанське в новорічну ніч, дитячі мильні бульбашки, занадто сильно здавлена коробка з соком та інші дрібниці здатні сильно зіпсувати зовнішній вигляд вашої стелі. Таким чином, вам доведеться задуматися над тим, як же позбутися від забруднень на ній.

 

Головне правило при чищенні натяжної стелі – використовувати тільки м'яку тканину або губку. При цьому всі роботи потрібно проводити дуже акуратно, щоб не подряпати і не пошкодити полотно. Ні в якому разі не намагайтеся розібрати стелю, інакше гарантія на неї поширюватися вже не буде.

Якщо в кімнаті проводився ремонт, то скоріше за все весь пил і бруд осяде на вашу натяжну стелю. У цій ситуації можна скористатися звичайним порохотягом. Важливо, виконати правильне налаштування приладу, а саме – ввімкнути потужність на мінімум. Часто в порохотягагах є спеціальна щітка з м'яким ворсом, ось вона і підійде. І все ж чистити натяжну стелю краще не торкаючись пилосмоком до її поверхні.

Якщо забруднення більш суттєві — плями від шампанського або томатного соку, то потрібно прийняти більш серйозні заходи для їхнього усунення. Вам слід взяти мильний розчин. Для його приготування використовуйте рідке мило або інший делікатний мийний засіб. В одержаний розчин умочіть м'яку тканину або губку й обережно помийте стелю. Не треба сильно натискати на покриття, мити потрібно до тих пір, поки пляма не зникне. Після цього ретельно змийте мильний розчин водою і протріть стелю насухо.

Якщо ви хочете, щоб ваша стеля заблищала, скористайтесь нашатирним спиртом. Обробіть стелю 10% розчином і тут же витріть до повної сухості. Замість нашатирного спирту можна взяти будь-який засіб для миття скла.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт
В тему