Поради

Освітлення підвісних стель

Освітлення підвісних стель

Освітлення підвісних стель – одна з найважливіших складових подібних конструкцій.

 

Не секрет, що з точки зору дизайну цінність будь-якого освітлювального приладу полягає в його гармонійності щодо всього приміщення.

 

Так, освітлювальні прилади бувають:

Точкові світильники;

Растрові світильники;

– Точкові світильники в більшості випадків використовуються при обробці житлових приміщень. Така техніка відмінно вписується в інтер'єр спальні, вітальні, кухні, передпокою або ванної кімнати.

Ці освітлювальні прилади мають невеликі розміри, тому встановлюються по декілька штук і розміщуються в різних частинах стелі. Також точкові світильники можна використовувати для підсвічування темних кутів приміщення або для виділення певних її ділянок.

Стельові світильники для підвісних стель відрізняються за структурою, формою і колірною різноманітністю. Вони можуть бути поворотні і неповоротні. Поворотні прилади обертаються навколо своєї осі, оскільки мають рухому частину зовнішньої арматури, їх світловий промінь можна направити в будь-який кут кімнати і змінити характер її висвітлення. Неповоротні вироби встановлюються на постійній основі, але їх непорушність часто компенсують різноманітними складними формами. Наприклад, такі елементи освітлення проводять у формі крапель, кристалів і пелюсток.

Ці освітлювальні прилади можуть бути металевими, скляними, виготовлятися з термопластика або латуні. Вони бувають білого або чорного кольору, можуть покриватися бронзою або латунню,  мати будь-який інший відтінок.

Ці сучасні освітлювальні прилади володіють чудовими експлуатаційними характеристиками. Вони економічні, довговічні, екологічні, прості у використанні, безпечні, чудово справляються з освітленням важкодоступних місць і в поєднанні з головними джерелами світла можуть візуально зменшити або збільшити простір кімнати.

Застосування люмінесцентних світильників для підвісних стель по периметру кімнати зорово збільшує її розмір, а їх розміщення на багатоярусній стелі додає оригінальності приміщенню.

Світильники для підвісних стель армстронг красиво виглядають і відрізняються невисокою ціною, оскільки в них відсутній зовнішній корпус.

– Растрові світильники найчастіше застосовуються в приміщеннях нежитлового цільового призначення таких, як комерційні офіси, магазини і ресторани. Тим не менш, подібні конструкції також можуть використовуватися при облаштуванні коридорів та інших кімнат у житлових будинках.

Світильники для підвісних стель растрові оснащуються люмінесцентними лампами у вигляді трубок, мають ґрати або спеціальне пристосування для відображення і розсіювання світла. Модульні світильники для підвісних стель найчастіше оформляють офісні приміщення. Вони мають стандартні розміри, відповідні плитковим модулям, а також мають вигляд коробки зі скляною кришкою.

Модульні растрові світильники застосовуються при обробці громадських приміщень і вбудовуються в Т-подібну підвісну систему. Найчастіше використовують в системі мінеральних підвісні стелі (Armstrong, AMF та ін). Відрізняються високою ефективністю оптичної системи, що дозволяє розміщувати світильники з максимальним кроком для отримання рівномірної освітленості. Як правило, растрові вбудовувані світильники бувають двох видів: з дзеркальним растром і закритого типу, з матовим розсіювачем.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт
В тему