Поради

Топ бюджетних смартфонів вартістю до 6 тис. гривень

Топ бюджетних смартфонів вартістю до 6 тис. гривень

Скільки ви готові витратити на смартфон? З огляду на те, що сучасний смартфон практично поєднує кілька різних пристроїв в одному, економити на ньому не варто. Але і гнатися за найдорожчими новинками прагне далеко не кожен. Середня ціна смартфонів на ринку може коливатися від 5 до 10 тисяч гривень, а флагмани можуть коштувати дорожче в 2, а то і 3 рази. Але ми впевнені, що знайти ідеальний девайс набагато простіше, якщо звернути увагу на характеристики, а не на моду. Таким чином, цілком можна обмежитися розумними ціновими рамками. Саме для того, щоб допомогти вам заощадити, сьогодні ми подивимося на кілька сучасних смартфонів, ціна яких не перевищує 6 000 гривень, зате характеристики здатні підтримати навіть складні завдання, а функціонал широкий.

Xiaomi Redmi Note 8T

Xiaomi Redmi Note 8T
Xiaomi Redmi Note 8T

Ім'я компанії Xiaomi давно вже стало синонімом доступних смартфонів. Доступних, але від того не менш якісних. Один із прикладів - це Xiaomi Redmi Note 8T - флагманський смартфон, випущений в 2019 році. Redmi Note 8T, на відміну від Redmi note 7, отримав потужний, хоч і не новітній процесор Qualcomm Snapdragon 665 з 8 ядрами. Крім того, модифікаціямає 4 Гб оперативної і 64Гб вбудованої пам'яті. Такі характеристики дозволяють смартфону відмінно справлятися з іграми і будь-якими 3d додатками, в той же час залишаючи досить пам'яті для зберігання фотографій, файлів і книг. Операційна система Android 9 поєднана з призначеним для користувача інтерфейсом MIUI, який, в свою чергу, дозволяє численні варіанти кастомізації на ваш смак. Смартфон дозволяє використовувати дві сім-карти. Дисплей, як і на інших моделях Xiaomi яскравий і насичений. Його діагональ становить 6.3 дюйма, а розширення - 2340х1080. Це можливо завдяки співвідношенню сторін дисплея 19.5: 9. Дизайн корпусу безрамковий, і екран займає більшу частину передньої панелі.

Особливу увагу виробники приділили камері пристрою, вона складається з чотирьох сенсорів, основний з яких має високу роздільну здатність 48 Мп. Таким чином ви отримуєте не тільки деталізацію, але і можливість використання цифрового зуму.

Фронтальна камера-крапля теж присутня, з розширенням 13Мп. Смартфон здатний знімати 4К відео і слоу-моушн.

Акумулятор теж приємно дивує, 4000мАч досить для активної експлуатації смартфона протягом дня. З додаткових функцій можна відзначити сканер відбитка пальця, вбудований в дисплей, Android Pay і швидку зарядку.

Samsung (A505F) Galaxy A50

Samsung (A505F) Galaxy A50
Samsung (A505F) Galaxy A50

Мабуть, основний суперник більшості смартфонів середнього рівня, це Samsung. Так-так, компанія впевнено тримається не тільки в топі найкращих, а й на бюджетних позиціях. І основна заслуга в цьому належить смартфону Samsung Galaxy A50, створеному в 2018 році. Пристрій працює на "рідному" процесорі Samsung Exynos 9610, який за своїми можливостями не поступається конкурентам. Galaxy A50 не можна назвати ігровим смартфоном, але ось з повсякденними завданнями він справляється чудово. A50 отримав такі ж характеристики, як і 8Т - 4 Гб оперативної пам'яті і 64Гб вбудованої. Зрозуміло, цього йому дуже навіть вистачає. Аналогічно, смартфон також працює на 9 версії операційної системи Android і підтримує 2 сім-карти, але слот для другої сім-карти можна використовувати в якості слота для карти пам'яті.

Ще одна відмінність, яка змушує нас звернути увагу на смартфон від Samsung - це AMOLED дисплей діагоналлю 6.4 дюйма. За розміром він більше ніж у Xiaomi 8T, має дозвіл 2340х1080 і незрівнянну кольору. Samsung славиться своїми дисплеями, і A50 явно не є винятком. Дизайн смартфона, в цілому, мало чим відрізняється від інших ровесників - це той же безрамковий корпус з камерою-краплею. Фронтальна камера, до слова, має високу роздільну здатність 25МП, що дозволяє користувачеві знімати відмінні Селфі. Такий же дозвіл отримала і основна (головна з трьох) задня камера. В цілому, можна з абсолютною впевненістю гарантувати якісні фотографії з Samsung Galaxy A50.

Акумулятор має ємність 4000мАч, але витримує він трохи менше ніж конкурент від Xiaomi, бо досконаліший дисплей вимагає великих ресурсів. Проте, смартфон вдало компенсує недоліки. Він отримав можливість розпізнавання осіб, безконтактної оплати Samsung і Android Pay і сканер відбитків пальців, вбудований в екран. Єдине, що видає в смартфоні бюджетну модель - це пластиковий корпус, але в іншому він нічим не поступається топ-моделям.

Huawei P30 Lite

Huawei P30 Lite
Huawei P30 Lite

Смартфони від Huawei зробили величезний крок вперед за останні кілька років, і іноді дивно дивитися на те, які технології застосовуються в них сьогодні, і як вдало все елементи поєднуються разом. Huawei P30 Lite - це бюджетна версія одного з кращих смартфонів 2019 року Huawei P30. Смартфон отримав в роботу процесор HiSilicon Kirin 710. Його можливості дозволяють назвати пристрій ігровим, а це говорить про потужність і високих показниках. Поєднання 4Гб оперативної і 128Гб вбудованої пам'яті - це приємне доповнення, адже інші бюджетні моделі нерідко обмежуються 64Гб, взяти хоча б Xiaomi і Samsung, згадані вище. Як і вони, пристрій працює на Android 9 з додатковим призначеним для користувача інтерфейсом. Аналогічно, смартфон підтримує 2 сім-карти, але один з слотів можна використовувати для розширення пам'яті.

А ось у чому смартфон відзначився, так це в діагоналі дисплея - 6,15 дюймів з роздільною здатністю 2312х1080 і глибиною зображення 415 пікселів на дюйм. Рамки смартфона досить тонкі, а дизайн повторює модний тренд 2019 року з камерою-краплею. Фронтальна камера отримала високу роздільну здатність 32Мп, щоб забезпечити користувачеві справжній селф-експірієнс. Основна ж камера включає 3 сенсора, з головним 24-мегапіксельним. Варто врахувати, що камери на смартфонах Huawei вважаються одними з кращих, і нехай бюджетна модель не отримала прославлених камер від Leica, це не заважає P30 Lite робити відмінні знімки.

Ємність батареї становить 3340 мАг, не так багато, як хотілося б, але досить для того, щоб провести цілий день без підзарядки. Плюс, можливість швидкої зарядки значно спрощує процес. Корпус виконаний з металу, завдяки чому смартфон має преміальний зовнішній вигляд і виглядає набагато дорожче, ніж коштує.

Сканер відбитка пальця розташований ззаду, а пристрій підтримує безконтактну оплату Android Pay. Huawei P30 Lite - це відмінний вибір для всіх, хто чекає від смартфона потужних характеристик і ефектного зовнішнього вигляду.

Серед бюджетних смартфонів є чимало варіантів, деякі з яких без проблем і витрат здатні подарувати користувачеві можливості флагманів. Це і сучасні камери з високою роздільною здатністю, і безконтактна оплата, і навіть ігрові характеристики. Головне - правильно підібрати бюджетний смартфон, відповідно до ваших вимог.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему