Поради

Одяг для тенісу: як вибрати дитині?

Одяг для тенісу: як вибрати дитині?

До покупки одягу для тенісу потрібно підійти відповідально. Ваше завдання - вибрати якісні речі дитині. Вони повинні зручно сидіти на його тілі: не тиснути, не спадати і забезпечувати юного спортсмена максимальним комфортом. Ми розповімо про те, як вибрати одяг для тенісу. І розповімо, на які аспекти звернути увагу при її покупці.

З яких речей складається форма для тенісу?

Одяг для тенісу складається з декількох елементів:

  • На верхню частину тіла дитина одягає футболку.
  • На нижню - шорти.
  • На ноги - спортивні кросівки. Вони повинні бути максимально зручними та комфортними. Для того, щоб спортсмен мав можливість енергійно пересуватися по тенісному корту. А також для того, щоб він не ковзав по поверхні і не падав.

Вимоги, які пред'являються до одягу для тенісу

Товари для тенісу можна купити в багатьох інтернет-магазинах, наприклад, тут https://tennisgo.com.ua/tennis/odezhda Але потрібно підійти до цього питання відповідально, оскільки існує ряд важливих вимог, які потрібно враховувати при покупці одягу для тенісу.

Розмір

Одяг для тенісу повинен ідеально підходити дитині за розміром. Він не повинен бути занадто великим і, навпаки, замалим.

Неправильно підібраний розмір одягу викличе у дитини серйозні проблеми під час гри. Занадто великий одяг буде спадати з спортсмена. А надто маленький, навпаки, буде тиснути на його ноги і руки.

Перед походом в магазин вам потрібно поміряти ріст дитини. А також обхват його талії і стегон. На основі цих показників вам і належить вибирати одяг.

Обов'язково міряйте з дитиною футболку і шорти перед покупкою. Спортсмен повинен надіти ці предмети одягу на себе, походити по примірочній, підняти руки, потрусити ногами і перевірити, чи зручно одяг сидить на його тілі та чи не спадає він, чи не тисне на руки.

Якщо одяг сидить на дитині добре, то його можна купувати. Дитина повинна самостійно з'ясувати, чи зручний виріб у використанні.

Одяг повинен бути з швидковисихаючої тканини

Для занять тенісом потрібно вибирати футболки і шорти, які складаються з швидковисихаючої тканини. Враховуйте, що під час занять ваша дитина буде потіти. Якщо тканина не буде висихати за кілька хвилин, то в футболці і шортах дитині буде некомфортно. Оскільки він промокне. Прохолоне і простудиться. В одязі для тенісу повинна бути хороша система вентиляції.

Рекомендуємо купувати для тенісу ті футболки та шорти, в структурі яких є надійна система вентиляції. Вона дозволить тілу вашої дитини дихати. Завдяки цьому, спортсмен буде менше пітніти на корті. І не буде відчувати дискомфорт під час тренувань і змагань.

Плюсом одягу з хорошою системою вентиляції є те, що він зручно сидить на тілі дитини. Дає йому можливість відчувати себе комфортно. І більш впевнено діяти на корті.

Дуже важливо, щоб тіло спортсмена мало можливість "дихати" під час інтенсивних навантажень. Якщо ця умова не буде виконуватися, то шкіра дитини буде швидше втомлюватися.

Тканина одягу для тенісу повинна бути гіпоалергенною

Рекомендуємо віддавати перевагу одягу для тенісу з гіпоалергенними властивостями тканини. Або купувати вироби з тими матеріалами, на які у дитини немає алергії. Якщо ви підберете дитині футболку і шорти з неякісної тканини, то це принесе йому серйозний дискомфорт під час тренувань і змагань. Дешеві матеріали можуть спровокувати у дитини алергічну реакцію. Або роздратування на шкірі.

Через це дитина не зможе показувати хороші результати на тенісному корті. Він буде постійно відволікатися на те, що у нього буде свербіти шкіра. Це досить неприємні відчуття.

Одяг повинен витримувати численні прання

Купуйте тільки високоміцні футболки та шорти для тенісу. Вони повинні бути зроблені з якісних матеріалів. Тих, які зможуть витримати численні прання. І, при цьому, не будуть рватися, втрачати свою форму та товарний вигляд, зменшуючись в розмірах.

Враховуйте, що вам доведеться часто прати форму дитини. Буквально після кожного тренування або змагань. Якщо тканина не буде стійкою до зносу, то спортивний одяг зіпсується вже після першого місяця занять. В результаті, вам доведеться купувати нову форму. Це буде дуже невигідно.

Для маленьких дітей купувати тенісний одяг з синтетики не рекомендується.

Якщо тенісист ще маленький, то рекомендуємо зупинити свій вибір на футболках і шортах з мінімальною кількістю синтетики в складі. Віддавайте перевагу тим виробам, які складаються переважно з натуральних матеріалів. Вони будуть безпечними при носінні. Оскільки не викличуть у юного тенісиста алергію і роздратування на шкірі.

Якщо придбати "чисту від синтетики" форму не вдається, то можете поступити трохи інакше. Придбайте одяг, в структурі якого знаходиться мінімальна кількість ненатуральної тканини. Не більше, ніж 20%. Подібні речі не зашкодять вашій дитині і не викличуть у нього алергію.

Для дітей старшого віку можна купувати одяг з будь-якою кількістю синтетики в складі. Вона не зашкодить дитині - буде зручною і комфортною для нього.

Які види одягу для тенісу бувають?

У тенісі існує величезна кількість комплектів одягу. Існує спортивна форма як для хлопчиків, так і для дівчаток. Причому, одяг для кожної категорії гравців буде відрізнятися.

Давайте розглянемо, які види форми носять чоловіки, а які - дівчата.

Форма для дівчат

Для дівчат створюють тенісну форму більш красивого типу, ніж для чоловіків. Вона зроблена у вигляді повноцінного наряду. Форма для дівчат може складатися з:

Спеціальної спортивної сукні. Воно виглядає дуже красиво і, при цьому, має всі ті властивості спортивного одягу, які потрібні тенісистові. Тобто, є стійкою до зносу. Не втрачає форму. І забезпечує свою спортсменку комфортом.

Майки-поло. Теж використовується дівчатами для ігор на тенісному корті. Має короткі рукави. Це забезпечує спортсменку повне право вільно вирішувати. Дозволяє їй легше і швидше пересуватися по тенісному корту.

Спідниця. Надівається на ноги.

Шорти. Можуть використовуватися дівчатами в якості альтернативи спідницям.

Капрі. Теж використовуються дівчатами. Являють собою більш довгу модель шорт. Є зручними у використанні в холодну погоду.

Тенісна форма для чоловіків

У чоловіків тенісна форма більш сувора, ніж у жінок. У ній використовується всього кілька основних видів одягу:

На ноги спортсмени чоловічої статі надягають або шорти, або традиційні спортивні штани.

Під взуття чоловіки одягають спеціальні тенісні шкарпетки. Вони унікальні тим, що мають в структурі високий рівень щільності. Це дозволяє їм більш стійко сидіти на нозі спортсмена. І робити так, щоб нога не ковзала всередині взуття.

В якості альтернативи традиційним носкам, чоловіки можуть використовувати компресійні шкарпетки. Подібні вироби допомагають позбутися від деяких травм ніг. Носити компресійні шкарпетки потрібно тільки в тому випадку, якщо зробити це порекомендує тренер або доктор дитини. Без рекомендацій тренера компресійні шкарпетки купувати не рекомендуємо. При неправильному використанні вони можуть завдати більше шкоди, ніж користі.

Спортивна футболка. З короткими або середніми по довжині рукавами.

Кепка. Кепку спортсмени надягають для того, щоб захистити свою голову від сонця. І не допустити отримання сонячного удару.

Козирок - його завдання полягає в тому, щоб захищати очі спортсмена від сонця. А також не допускати того, щоб воно сліпило дитину.

Напульсники. Чоловіки можуть вдягати на тенісний корт і напульсники. Ці предмети екіпіровки є дуже зручними. Вони щільно сидять на руках спортсмена. І не дають його поту стікати на руки. Спортсмен може використовувати напульсники для того, щоб витирати своє обличчя. Це дуже зручний предмет екіпіровки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Спортивні товари, спорт
В тему