Поради

Від чого залежать ціни на ламінат

Від чого залежать ціни на ламінат

Вартість ламінату, як і будь-якої іншої продукції, залежить від багатьох факторів. Перш за все, на ціну впливає собівартість покриття, його якість, фірма-виробник і термін служби.


Виробник і термін експлуатації
Кожен виробник вказує різний термін служби на свій ламінат. Безсумнівно, довгострокове (з терміном використання в 25 років і більше) покриття буде коштувати дорожче, ніж ламінована підлога з гарантією 5-10 років. Деякі фірми-виробники дають довічну гарантію на ламінат високого класу в тому випадку, якщо він буде використаний в приміщеннях з низьким рівнем експлуатації.


Зовнішній вигляд
Суттєво на собівартість ламінату малюнок не впливає. Це не паркет, де застосовується нерідко дерево цінних порід, проте все одно ламінована підлога з красивими ексклюзивними візерунками коштує трохи дорожче, ніж покриття стандартного забарвлення зі звичайним малюнком.


Клас ламінату
Класи ламінованого покриття визначають його цільове призначення: для житлових або комерційних приміщень, з великим або малим рівнем експлуатації. Звичайно ж, чим вищий клас ламінату, тим він дорожчий. Така закономірність обумовлена більшою собівартістю і більш довгим терміном експлуатації ламінату високого класу. «Комерційний» ламінат виготовляють на товстішій дерев'яній основі, ніж «домашній», це і призводить до розбіжностей цін. За рахунок диференціювання вартості ламінованої підлоги за класами споживач має величезний вибір виробів по співвідношенню «ціна/якість».


Монтаж
Безклейовий і клейовий ламінат потребує різної трудомісткості при монтажі. Оскільки безклейовий  ламінат вкладати простіше, вартість його дешевша, однак варто пам'ятати про те, що вологостійкість цього виду ламінату нижча, ніж у клейового. Тому задля більшої вологостійкості доцільніше сплатити більше і купити клейовий ламінат.
 

Перед тим, як вибирати ламінат, пам'ятайте, що в комерційних приміщеннях найважливішими параметрами є міцність і строгість стилю, а в домашніх – вологостійкість і простота заміни панелей при їх пошкодженні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт
В тему

Останні матеріали