Поради

А ви були на Таїті?

А ви були на Таїті?

Фраза папуги Кеші із радянського мультика: «А ви були на Таїті?», безумовно, додала популярності цьому райському куточку на землі – найбільшого острову Французької Полінезії під назвою Таїті. Чим він так полюбився туристам?

 

Острів вабить туристів із усього світу чарівністю своїх краєвидів, вишуканою природою, бірюзовою водичкою і м’яким кліматом. Першокласні курортні зони і відсутність надмірної кількості відпочивальників, без сумніву, припадуть до душі кожному.

 

Пляжі

На Таїті ви зможете побачити розкішні пляжі, які вкриті білосніжним піском із частинками коралів, або ж відвідати екзотичні пляжні смуги, вкриті чорним вулканічним піском. Ідеальним навіть для найвибагливіших туристів буде пляж на півдні Plage de Maui. Тут спокійно, красиво і затишно.

На заході можете знайти пляж Punaaui, вкритий мілкою галькою. Цей пляж вабить відсутністю сильних хвиль, спокійним і неперевершеним морським дном. Тут створені ідеальні умови для дайверів.

Серфери полюбляють відпочивати у селищі Тіхапу із неймовірно красивою затокою, у якій постійно виграють барвами високі хвилі. Pointe Vénus – найпопулярніший пляж із чорним піском.

 

Шопінг

У бутиках острова ви зможете придбати екзотичні дорогоцінності, які входять у колекцію «короля чорних перлів» Роберта Вана. Одна така перлина може вартувати кілька сотень доларів, проте є і більш дешеві варіанти. Спеціальний ринок Le Marché забезпечить доступними і оригінальними цікавинками, тут можна купити все, що завгодно, зокрема і різноманітні сувеніри.

 

Ресторани і харчування

На Таїті великим попитом користуються снек-магазини на колесах, де можна придбати страви французької кухні, млинці, китайську їжу та багато іншого. Варто покуштувати екзотичні фрукти, які неодмінно продаються лише свіжими. Значною популярністю користується і сира риба, в основному із риби-папуги або дорада. Багет (хліб) можна купити де завгодно. Сендвіч-багет (baguette sandwich) теж полюбляють як місцеві, так і гості, він може мати різноманітне наповнення, починаючи від м’яса і закінчуючи картоплею фрі.

Непоганий ресторан знаходиться у готелі Le Meridien, де туристів пригощають стравами французької кухні та вишуканими винами. Високий рівень мають італійські ресторанчики.

 

Чайові

Цікаво, що у таїтян не прийнято залишати чайові. Це явище ще малопоширене і може сприйнятися неоднозначно.

 

Розваги та екскурсії

Якщо потрапите на Таїті, обов’язково відвідайте неповторний Музей чорних перлин із ​​екзотичною експозицією коштовностей, храм Поафай, Музей Поля Гогена, Музей океану («Лагунаріум»), Мерія Папеете, Музей Таїті (історія Французької Полінезії і всесвітньовідомих мореплавців, які підкорили Тихий океан), собор Нотр-Дам і китайський храм Мамао.

Популярними розвагами острова вважаються спортивна риболовля у відкритому морі, серфінг і дайвінг. Екстремальний відпочинок для любителів гострих відчуттів – дайвінг у супроводі акул.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, туризм
В тему