Поради

Весілля в грецькому стилі

Весілля в грецькому стилі

Греція – дивовижна країна, в яку можна закохатися з першого погляду. Чи варто дивуватися, що все більше молодят мріють відсвяткувати своє весілля в грецькому стилі?

 

Найсміливіші наречені одягаються в костюм гладіатора або римського патриція, інші – просто вважають за краще вільні брюки, сорочку або хітон і лавровий вінок. Дівчата мають можливість відчути себе справжньою богинею в легкій невагомій сукні, з красивими квітами або вінком у волоссі, витонченими античними прикрасами на руках і шиї.

Дружки, одягнені як музи, свідки в хітонах додадуть весіллю колориту. Втім можна обійтися і окремими аксесуарами на кшталт вінків або букетів.

 

Викуп нареченої

Навіть викуп нареченої можна зробити тематичним, спираючись на міфи та легенди. Можна продумати сценарій а-ля Олімпійські ігри, коли чоловік просто зобов'язаний стати переможцем хитромудрих конкурсів, а наречена піднесе йому вінок із зеленого лавра як нагороду.

Викрадення нареченої теж може стати родзинкою вечора, і допоможуть вам в цьому ті ж міфи і легенди. Чому б не оголосити, що наречену в своє підземне царство викрав жорстокий Аїд? А нареченому доведеться здійснити ту ж подорож, що і Орфею за Еврідікою. Якщо ви продумаєте тематичні конкурси і хоча б мінімальні костюми, викрадення теж стане веселим і барвистим шоу.

Ведучого або тамаду також можна нарядити в хітон, гіматій, плетені сандалі і доручити йому роль всемогутнього Зевса.

 

Місце проведення

Місце проведення церемонії має бути стилізованим і обов'язково нагадуватиме про давньогрецьку епоху. Декоративні колонади, бюсти, скульптури, амфори – підійде все.

Стилізація столу теж дуже важлива: декоруйте його гілками оливи і лавра, експериментуйте з поєднаннями кольорів. Навіть серветки із зображеннями героїв Древньої Греції чи красива скатертина з орнаментом відмінно впишеться в атмосферу.

 

Розваги

Включіть в розважальну програму і запальні грецькі танці! Зокрема, танець «Сіртакі», який з'явився не так давно, але вже відомий у всьому світі! Ним можна замінити і традиційний танець нареченого і нареченої.

У Греції є цікава традиція: на підошві туфельок наречена повинна написати імена подружок, які ще не вийшли заміж. Після завершення весільного дня подивіться на підошву: чиї імена стерлися, ті дівчата незабаром стануть нареченими.

Ще цікаво, що замість букета наречена може кидати незаміжнім подругам гранат. Цей фрукт символізує багатство і родючість, а дівчина, яка його впіймала, незабаром вийде заміж.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему