Поради

Що подарувати на першу річницю весілля?

Що подарувати на першу річницю весілля?

Перша спільно прожита річниця носить назву ситцевого весілля. Ситець – тканина нетривка, хоча і дуже красива. Вона символ того, що любов подружжя сильна, життя наповнене яскравими фарбами, а от стосунки поки ще тонкі і крихкі. Перший рік – це свого роду випробування для молодої сім'ї, коли чоловік і дружина краще пізнають один одного, вчаться жити під одним дахом.

 

На першу річницю весілля подружжя дарує один одному хустинки із ситцю. Вони зав'язують на них вузлик, який скріпить їх любов і підтверджує бажання бути разом і зберегти почуття на довгі роки. Стоячи обличчям один до одного, чоловік і дружина повинні разом вимовити: «Як вузлики, які ми зав'язали міцні, так і почуття наші міцні. Як вітер гуляє, природу розбудить, так щастя і радість в сімействі прибуде». На Русі вважалося, що сім'я, що пройшла цей обряд, буде жити в мирі та злагоді довгі роки.

Дружина може вишити на хустинках вензелі і перші букви імен, щоб прості вироби стали символічними. Також прийнято, щоб вона дарувала чоловікові сорочку, причому зовсім не обов'язково, щоб вона була ситцевою, будь-який інший текстиль теж підійде. Чоловік може піднести своїй половинці красивий шарф, хустку, фартух або щось з одягу.

 

Подарунки від батьків

Найчастіше батьки дарують ситець на пелюшки або вже готові вироби (повзунки), натякаючи на те, що пора б уже й на спадкоємців. Символічним подарунком можуть стати вишиванки.

 

Подарунки від гостей

Гості, запрошені на свято, нерідко замислюються, що подарувати на першу річницю весілля. Сама назва «ситцева» дає величезний простір для фантазії. Ситець – матеріал не надто міцний, тому це поняття можна розширити до «текстилю». Якщо ви хочете зробити приємне молодому подружжю, можете подарувати йому нову скатертину або гарні серветки ручної роботи – практичний, і в той же час оригінальний сюрприз обов'язково припаде до душі.

Якщо ви знаєте про смаки молодої сім’ї, можна придбати елементи гардеробу: шарф, рукавички або аксесуари, які стануть чудовим подарунком. Навіть якщо вони не тканинні, можна просто загорнути придбані речі в ситцеву тканину, прикрасивши пишним бантом. Можна піднести і подарунковий сертифікат, щоб пара могла вибрати в магазині все, що їй потрібно, самостійно.

Не зайвими в побуті стануть і набори рушників, красиві штори, фіранки.

Якщо ви знаєте про хобі молодят, можна подарувати їм набори (кисті і фарби, спиці і нитки та багато іншого). Якщо пара колекціонує щось, ніхто не заборонить вам поповнити їх колекцію. Можна купити для подружжя однакові футболки з кумедними написами та побажаннями.

При бажанні можна вибрати гарний набір постільної білизни: щоправда, від ситцю варто відмовитися, оскільки він швидко вицвітає, віддайте перевагу шовку, бязі, атласу.

Якщо є можливість, влаштуйте «художню ситцеву вечірку», де кожен із запрошених зможе самовиразитися: купите багато однотонних футболок, фарби для тканини, трафарети з малюнками і написами – таке заняття сподобається всім, а «шедеври» дістануться на пам'ять молодятам. Навіть проведена в сімейному колі, але вміло організована річниця ситцевого весілля обов'язково запам'ятається і парі, і їх гостям!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему