Поради

Гравірування на обручці

Гравірування на обручці

Обручка на безіменному пальці – не просто прикраса, а знак взаємної любові й вірності. Тому багато пар хочуть надати цьому важливому символу особливу, неповторну значущість за допомогою мистецтва гравіювання.

 

Напис можна зробити різними способами. Це може бути ручне гравіювання, нанесення букв за допомогою гравіювального верстата або травлення кислотами. Існують різні техніки гравіювання. Напис може бути поглибленим, коли літери вирізаються на поверхні, і рельєфним – в цьому випадку видаляється метал навколо символів, і букви стають опуклими.

Якщо ви вирішили зробити напис на обручках перед тим, як вирушити в майстерню, скористайтеся кількома порадами.

– Обов'язково продумайте слово або фразу, яку ви мрієте побачити на своїх обручках. Майстер виконає тільки те, що ви замовите, але не придумає за вас слова любові. Тому визначте заздалегідь варіанти гравірування, а серце підкаже ті єдино правильні слова, які зможуть відобразити всю глибину ваших почуттів.

Звичайно, фраза на обручці не повинна бути занадто довгою або складною. Це можуть бути дата весілля, зізнання в коханні чи обіцянка вірності. Добре обміркуйте ваш задум і вирішіть, чи дійсно ви хочете увіковічнити напис на обручці? Адже гравіювання не можна видалити, і воно залишиться назавжди.

Треба пам'ятати, що обручка має підходити за розміром і добре сидіти на пальці. Якщо вона замала або велика, підгонку треба зробити до нанесення гравіювання. В іншому випадку напис може бути зіпсованим.

Гравірування виконується на внутрішній поверхні обручки, оскільки зміст напису зазвичай не призначений для сторонніх очей.

Щоб прийняти правильне рішення, де зробити гравірування, слід попередньо обдзвонити кілька майстерень і дізнатися розцінки. Ціна буде залежати від шрифту і способу виконання напису: ручна робота коштує дорожче, ніж на верстаті. Ознайомтеся зі зразками робіт майстра, аби бути впевненими, що він володіє достатньою кваліфікацією і зробить напис так, аби він радував вас довгі роки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему