Поради

Оригінальні ідеї для весілля

Оригінальні ідеї для весілля

Весілля – це дивовижний день в житті молодої сім'ї: очі молодят сяють від щастя, а все навколо здається незабутнім і казковим. Саме тому, щоб не зіпсувати враження від свята кохання і вірності, потрібно продумати всі моменти до дрібниць і докласти всіх зусиль, щоб цей день став незвичайним! Чому б не внести в стандартні сценарії щось яскраве, оригінальне, що б відрізняло весілля від сотень інших і запам'яталося молодятам та їх гостям на довгі роки!

 

Тематичні весілля

 

Звичайним пишним святом вже складно когось здивувати, а ось весілля в різних кольорах і стилях в моді. Чому б цього дня не перенестися в далеке середньовіччя: наречена легко вживеться в образ принцеси, а наречений постане в образі хороброго лицаря. Або віддати перевагу молодецькій піратській вечірці? Влаштувати східну казку або гангстерський бенкет? Весілля провести в стилі ретро або за сценарієм улюбленого фільму чи книги? Цікаво виглядають весілля у певному кольорі: червоному, помаранчевому, білому, зеленому – варіантів чимало, все залежить від ваших уподобань.

 

Весілля-хобі

 

Якщо у нареченого і нареченої є хобі, буде дуже прекрасно, якщо воно буде відображено і у весільному святі. Наприклад, на байкерському весіллі буде доречним кортеж з мотоциклів і гуляння в стилізованому барі. Дайверам можна запропонувати екзотичну аквафотосесію, під час якої і відбудеться довгоочікуваний обмін обручками. Не менш красиво і проходитиме і весілля на повітряній кулі: на ній молодята можуть прибути на виїзну реєстрацію або відправитися на казкову прогулянку.

 

Весілля – Венеціанський карнавал

 

Максимально наближений до традиційного сценарій весілля з невеликими уточненнями: всім гостям видають маски, дами отримують в руки віяла – гідну заміну кондиціонеру, а кавалери – конфетті і феєрверки. Наприкінці можна організувати урочистий конкурс зняття масок.

 

Гімн нової сім'ї

 

Якщо у нареченого або нареченої хороші вокальні дані, можна здивувати присутніх, виконавши справжній гімн нової сім'ї. Зверніться до професіоналів, які придумають слова і покладуть їх на музику, і вивчіть їх. Така композиція буде цілком доречна і в майбутньому, без неї не буде обходитися жодне ваше сімейне свято. Тільки подумайте: у вашої родини, як у маленької країни, буде власний гімн, одне тільки це –  вагомий привід для гордості.

 

Книга побажань і фотоальбом

 

Щоб зайняти гостей, які приїхали на свято раніше, можна повісити біля входу або розкласти на столику «Книгу побажань молодятам». Також можна попросити відеооператора взяти невеличке «інтерв'ю» у присутніх, найсмішніші і зворушливі фрагменти якого будуть включені при монтажі весільного фільму. На «стінгазеті» гості зможуть писати побажання, кумедні факти, пов'язані з молодятами і навіть вірші.

 

Хенд-мейд

 

Проявіть фантазію і зробіть запрошення, прикраси та інші атрибути весілля своїми руками: це нескладно, цікаво і оригінально. Одягніть пляшки шампанського в «нареченого і наречену», зробіть тематичні запрошення і картки для гостей, прикрасьте келихи своїми руками: такі елементи виглядають дуже зворушливо і незвично. Також цікавою прикрасою можуть стати сезонні фрукти, невеликі свічки, оригінальної форми солодощів, що додадуть атмосфері загадковості та інтимності.

 

Зустріч і прощання з молодятами

 

Крім зустрічі з хлібом і сіллю, гості можуть встати по обидві сторони від входу, утворюючи коридор. В їх руках можуть бути зелені гілки, квіти, хтось обсипає молодят пелюстками троянд. Проводжати молоду пару після банкету можна зі свічками в руках під романтичну повільну музику – таке видовище буде заворожливим.

 

Дитячий куточок

 

Нерідко на весілля запрошують всю сім'ю, в тому числі і дітей. Щоб найменші гості не нудьгували, добре б зробити для них окремий куточок з кулями, іграшками, книжками, конструктором і так далі. Щоб малюки могли перекусити, поставте неподалік столик з напоями, фруктами та солодощами. До речі, іноді молодята, у яких є діти від минулих шлюбів, можуть обмінюватися з дітьми браслетами, підтверджуючи, що вони тепер одна сім'я і люблять один одного.

 

Куточок екзотичних страв та напоїв

 

Якщо вам хочеться здивувати гостей екзотичними наїдками, а весільне меню, в яке входять тільки страви однієї країни, – задача ризикована, то можна створити «куточок екзотичних страв». Всі охочі зможуть пригоститися цікавими і незвичайними стравами, поруч можна поставити офіціантів у національних костюмах. Також популярні і нестандартні напої: взимку буде доречним гарячий сидр, грог і глінтвейн, який будуть розливати ополоником з великого казана, а влітку можна запропонувати саморобний лимонад з м'ятою і льодом.

 

Нагороди для гостей

 

Продумайте, які сувеніри ви будете дарувати своїм гостям. Традиційні шишки можна замінити бонбоньєрками, вишитими мішечками із солодощами або невеликими сувенірами: значками або шпильками, зробленими на замовлення із зображенням молодят і написом «почесний гість».

 

Кульмінація вечора

 

Звичайний феєрверк можна замінити випуском живих метеликів. Адже вважається, що побачити в такий день метелика – це щаслива прикмета. Також можна розділити гостей по парах і запустити в небо китайські ліхтарики. Повірте, це дуже красиве видовище, яке викличе захват у всіх присутніх. Можна також влаштувати шоу мильних бульбашок – це буде гідне завершення святкового вечора.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему