Поради

Оформлення весілля квітами

Оформлення весілля квітами

Оформлення весілля квітами дуже популярне, адже це невід'ємна частина декору кортежу, банкетного залу, будинку або арки для виїзної церемонії. Найчастіше цим займаються професійні флористи, але якщо у вас є творча жилка, бажання відійти від шаблонів і просто заощадити, можна зробити все своїми руками.

 

Букет нареченої і бутоньєрка нареченого

Ці нескладні, але обов'язкові аксесуари можна з легкістю виготовити своїми руками. При виборі квітів варто знати кілька секретів професіоналів. Насамперед, це алергенність: флористи не використовують рослини, які володіють яскраво вираженими алергічними властивостями або мають надто стійкий аромат – він може заподіяти дискомфорт.

Основними вимогами до букета є колірна і стилістична сполучуваність з вбранням нареченої. Найпростіше виготовити своїми руками вироби круглої або каскадної форми, прикрасити їх зеленню, намистом, стрічками, брошками. Букет може бути як контрастним, так і злегка відрізнятися від кольору декору на сукні нареченої.

Також формують і бутоньєрку для нареченого. Пам'ятайте, що бутоньєрка нареченого і букет нареченої повинні гармонійно поєднуватися між собою.

 

Прикраса кортежу квітами

Прикраса автомобіля за допомогою флористичних композицій – це сучасний і оригінальний метод. Якщо ви не впевнені, що впораєтеся зі справжніми квітами, можна вибрати і штучні. Можна приклеїти по всій машині окремі квіткові бутони, а можна сформувати тематичну композицію.

На ручки автомобіля і дзеркала можна зробити невеликі букетики: зв'яжіть разом кілька квіточок з коротким стеблом і прикрасьте бантом зі стрічки. Прив'яжіть до деталі автомобіля за допомогою стрічки або тасьми.

 

Весільна арка

Квіткова арка – незамінний елемент на виїзній реєстрації, але і в банкетному залі вона буде виглядати дуже естетично і оригінально, головне – витримати прикраси в одному стилі з банкетним столом.

Перш за все, визначтеся з формою арки: вона може бути у вигляді півсфери, прямокутника, серця. Можна створити конструкцію з декількох арок у вигляді тунелю і встановити їх перед входом в банкетний зал – так вхід молодих в ресторан буде більш урочистим.

 

Оформлення квітами банкетного залу

Крім традиційних повітряних кульок і тканин, добре б декорувати банкетний зал красивими флористичними композиціями. Вибираючи квіти, варто звернути увагу на найстійкіші з них: троянди, тюльпани, нарциси, гіацинти, хризантеми, проліски.

Найпростіший спосіб декорувати зал – це зібрати квіти в композиції, встановити їх в елегантні вази і розставити по столах. При бажанні можна спробувати зробити більш вигадливі форми, наприклад, викласти на столі молодят серце, тоді вам не обійтися без «оазису», пористого матеріалу, схожого на губку, який добре утримує вологу і дозволяє букету зберегтися довше.

На столах гостей дуже елегантно будуть виглядати невеликі за розміром композиції з одного-двох видів квітів, доповнені красивим листям, посрібленими або золотистими шишками, гілочками і ягодами. За допомогою сплетеної гірлянди можна прикрасити перила сходів, колони, стіни. Цікаво виглядають і квіти в поєднанні зі свічками: для цього з польових квітів або гілок хвої плетуть віночок, в центр якого ставлять свічку. Можна зробити плаваючі віночки і свічки – тоді їх потрібно помістити в широкі                                                                                                                            посудини й доповнити для більшої ефектності пелюстками і бутонами квітів.

Люстри залу, крім квіткових композицій, можна прикрасити і спадаючими пелюстками, для цього їх приклеюють на прозорий дріт і надійно закріплюють під стелею: можна використовувати як натуральні пелюстки, так і штучні.

Цікаво виглядають квіти в поєднанні з дарами природи: мохом, засушеними ягодами, фруктами і овочами. Можна поставити композицію в посудину з вирізаного гарбуза і кавуна, а можна чергувати бутони квітів з фруктами, скажімо, яблуками або грушами – прекрасний варіант для літнього весілля, а декор із жовтого і червоного листя стане відмінним рішенням для весілля восени.

Пам'ятайте, що букет або композиція не повинна бути перевантажена, достатньо кількох яскравих кольорів і пари бутонів, доповнити можна листям монстери або папороті. Також вам під силу зробити майстерні прикраси для декору посуду, скажімо, декорувати весільні келихи справжніми квітами.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему