Поради

Весільний торт: мистецтво вищого пілотажу

Весільний торт: мистецтво вищого пілотажу

Весільна сукня чекає свого часу, лімузин замовлений, дату урочистої реєстрації давно відомо. А ви не забули про весільний торт? Цей символ справжнього свята повинен захоплювати, дивувати і зривати оплески гостей. Для успіху потрібен всього один компонент – вмілі руки кондитера.

 

Але багато в чому солодке завершення вашого весілля, тобто якість весільного торта, залежить від вас. «Але чому? Адже я довіряю торт кондитерові, а не роблю його своїми руками?» – скажете ви і будете праві, але лише частково. Справжній професіонал може дати вам цінні поради про форму торта, начинку і масу, але вирішальне слово залишиться за вами.

Торт має відповідати стилістиці вашого весілля. Так, мережива на весільному торті прекрасно поєднуються з вінтажним стилем, а європейське весілля в ніжних пастельних тонах вимагає елегантного, сучасного, але лаконічного торта. Якщо ви не можете вибрати між трьома-чотирма стилями, не прагніть умістити весь декор в одному торті, можна взяти якісь окремі штрихи.

Кондитери радять вибирати різні начинки для кожного ярусу весільного торта. Це ключ до торта, який сподобається всім: і любителям шоколадних прошарків, і поціновувачам фруктових наповнювачів та кремових хмар.

У справжнього кондитера повинні бути барвисті малюнки з розрізами тортів, щоб клієнт міг наочно уявити, як виглядатиме на святі той чи інший солодкий подарунок. Якщо у вас є свої ідеї – сміливо обговорюйте їх з кондитером.

Звичайно, шикарний весільний торт – недешеве задоволення. Ціна, насамперед, залежить від складності та обсягів роботи майстра кондитерської справи. Так, якщо начинку можна приготувати за кілька годин, то на прикрасу торта їстівним декором знадобиться набагато більше часу. Фігурки, ручний розпис, квіти – все це впливатиме на вартість торта і час приготування. Ще один показник – це вага. Норма однієї порції – 150 г. Мінімальна вага одноярусних тортів – 3-3,5 кг, двоярусних – 5-5,5 кг, триярусних – це 8-8,5 кг.

Коли ви розберетеся з начинкою, формою і вагою, досвідчений кондитер одразу назве вам ціну. До слова, замовляти торт кондитери радять за 2-3 місяці до весільного свята. За цей час майстер кулінарної майстерності встигне втілити в життя будь-яку фантазію нареченого і нареченої.

При виборі кондитера варто обов'язково подивитися роботи майстра, красиві картинки в альбомах тільки зіб'ють вас з пантелику. Крім того, якщо в альбомах у майстерні немає жодного власного торта, а тільки чужі роботи, то їм просто нема чого презентувати – ви ризикуєте придбати кота в мішку.

Обов'язково уточніть час і місце доставки готового торта, щоб він залишився у всій красі до закінчення весілля і не постраждав від літньої спеки або гарячих зимових батарей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему