Поради

Ідеї для весільного десерту

Ідеї для весільного десерту

Настає урочистий момент. У залі гасне світло, і всі гості, як один, чекають появи його – весільного торта! Але ви вирішили здивувати гостей і придумали щось незвичайне.

 

Тістечка

Красиві і повітряні, легкі і смачні, з різними наповнювачами – вони стануть прикрасою вашого свята. В якості начинки можна використовувати збиті вершки, ніжний йогуртовий крем, свіжі фрукти і ягоди. Добре, якщо ви зробите асорті. Адже одним гостям до душі тірамісу, інші в захваті від бісквіта, просоченого лікером. Самі тістечка можуть бути зроблені у вигляді кошичків з тіста, шоколадних рулетиків і навіть карамельного або горіхового мусу.

 

Макаруни

Це частування у вигляді різнобарвного печива прийшло до нас із Франції. Сьогодні його можна використовувати як в якості окремого десерту, так і для оформлення і навіть створення весільного торта. Завдяки можливості робити глазур для макарунів різних відтінків, такий десерт чудово впишеться в будь-яку концепцію свята і навіть може підкреслити яскраві акценти у вбранні молодят. Красиво виглядають макаруни в скляних прозорих вазах або на великих плоских блюдах. Завдяки гладкій глазурі на макарунах легко зробити написи. У вас вийдуть своєрідні печива з передбаченнями для гостей.

 

Шоколад і шоколадні трюфелі

Чи то молодята втомилися від шоколаду, чи цей десерт, на думку багатьох, здається повсякденним, але на весіллях його практично не знайдеш. Однак які можливості приховує в собі шоколад! З нього можна робити будь-які фігури, написи, а шоколадний фонтан або фондю займуть чільне місце за весільним столом. Багато виглядає вежа з трюфелів. Таким десертом буде дуже зручно пригощати один одного.

 

Торти на паличках і в чарках

Чого тільки не придумано заради зручності та креативності весільного свята. Сьогодні на деяких банкетах можна побачити солодощі на паличці. Іноді їх роблять у вигляді малесеньких фігурок нареченого і нареченої, але частіше частування схоже на шоколадні льодяники. Чарочки зі шматочками торта з глазур'ю і кремом виглядають дуже красиво. І таким десертом зручно перекушувати навіть на ходу.

 

Льодяники і маршмеллоу

Повітряний зефір невеликих розмірів й льодяники яскравих забарвлень і химерних форм стануть чудовою прикрасою популярних останнім часом кенді-барів. Такий варіант десерту хороший для тісної дружної компанії, в якій всі гості добре знайомі один з одним, а також для тематичного весілля чи свята, на якому присутні діти.

 

Суфле

Легке і повітряне, воно може стати символом майбутнього подружнього життя молодят. Підходить для весіль в стилі мінімалізму. Подавати суфле варто в прозорих келихах. Відмінний варіант для літнього святкування.

 

Тарталетки

Повітряні кошички, заповнені ягодами, желе або кремом – дуже стильний десерт, який чудово підійде для весільного фуршету.

 

Пиріг

Чому б і ні? Ідеальний варіант для невеликого весілля. Приготувати пиріг може сама наречена або хтось із родичів. Різноманіття начинок, можливості цікаво оформити пиріг і красиво піднести зробить такий десерт «королем» весільного столу.

 

Морозиво

Ви святкуєте весілля в спекотну пору року? Тоді гостей можна пригостити морозивом або фруктовим сорбе. Присутні будуть приємно здивовані таким освіжаючим сюрпризом. Зробіть весільний торт-морозиво або красиво оформте фруктами, ягодами та гілочками м'яти порційні шматочки для кожного гостя.

 

Чизкейки

Виявляється, такий вид десерту використовували грецькі молодята, а ще його подавали до столу спортсменам під час олімпійських ігор. Вважалося, що чизкейк здатний наповнити тіло енергією, а думки – ясністю. Сьогодні такий десерт можна приготувати з використанням будь-яких начинок і оформити в стилі всього весілля.

Але придумуючи нове, не варто забувати і про старі традиції. Яке б частування ви не вибрали на десерт, коровай повинен зайняти на весіллі почесне місце. За повір'ям, коровай наділений магічною силою, і його хоча б по маленькому шматочку повинен спробувати кожен з гостей. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему