Поради

Вибираємо фотографа на весілля

Вибираємо фотографа на весілля

Після того, як визначитеся з місцем проведення весілля і сукнею нареченої, вибір фотографа – ймовірно, найбільш важливе питання, яке потрібно вирішити при плануванні найщасливішого дня у вашому житті. Але знайти хорошого весільного фотографа не так просто, як ви думаєте. Тому пошуком фотографа краще почати займатися за 2-4 місяці до весілля, це в ідеалі. По-перше, у хороших фотографів зазвичай все розписано на кілька місяців вперед, по-друге, завжди потрібно мати на всякий форс-мажорний випадок варіант співпраці з іншим фотографом.

 

Де шукати кандидатів? По-перше, це ті фотографи, яких вам порекомендують знайомі, які залишилися задоволені їх роботою. Друзі, родичі, знайомі, які нещодавно одружилися, можуть вам порекомендувати, або, навпаки, відмовити від потенційних кандидатів.

Якість фотографій

Окрім естетичної складової, тобто самого стилю, є ще якісний параметр. Ви можете не розбиратися в професійній фототехніці, але переглянути фотографії в портфоліо обов’язково. Чіткість, яскравість, насиченість кольорів – все це можна побачити неозброєним поглядом.

Особиста зустріч

Правильним кроком буде зустрітися з тими фотографами, які вас вразили найбільше. Особиста зустріч – це єдиний спосіб з'ясувати, чи буде вам комфортно в день весілля. Якщо під час зустрічі ви відчуваєте, що це ВАШ фотограф, то переходимо до наступних пунктів.

Портфоліо

Попросіть портфоліо у фотографа, обговоріть можливі місця зйомки, пози і так далі. Чим більше фотографій в портфоліо, тим адекватніше ви зможете оцінити його творчі можливості.

Вартість весільної фотозйомки

Хороший фотограф коштує недешево. Економити не варто, оскільки з часом все, що залишиться на пам'ять, – це весільне фото і відео. Існують різні варіанти оплати послуг весільних фотографів: погодинна і за пакети послуг. Що вигідніше і зручніше, вирішується в кожному конкретному випадку. У великих містах ціни набагато вищі, ніж в маленьких. Проаналізувавши цей ринок послуг у своєму регіоні, ви легко дізнаєтеся середню ціну як за годину, так і за пакет.

Не в кожного фотографа є асистент, але його наявність – завжди плюс. Весільна фотозйомка – досить складний процес, причому і з творчого боку, і з фізичного. До речі, фотограф і відеооператор не повинні бути в одній особі. Все-таки це два різні спеціалісти, у яких різні завдання.

Відгуки

Добре, якщо на сайті фотографа є відгуки. Однак не забувайте, що відгуки можуть бути замовними як в позитивну, так і в негативну сторону. Завжди непогано мати контакти реальних людей, які можуть поділитися своїми враженнями від співпраці.

Довіра і симпатія

Вибирайте того фотографа, який вам найбільше сподобався і викликав довіру, легкість і невимушеність у спілкуванні. Саме тоді вам буде комфортно працювати з ним, а йому – з вами. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему