Поради

Як вибрати відеооператора на весілля?

Як вибрати відеооператора на весілля?

Спогади про весілля будуть зігрівати серця подружжя довгі роки, але щоб вони не забулися, варто подбати про те, щоб увіковічнити їх. У такий день закохана пара хвилюється і нервує, тому може упустити багато подій. Зберегти і розповісти про те, що відбувалося в цей день, покликана відео- та фототехніка.

При виборі відеооператора дуже важливо все ретельно зважити, адже саме цій людині ви довірите зйомку найважливіших моментів вашого життя. Багато фрагментів просто не повторяться, тому знімати їх повинен справжній професіонал своєї справи, добре знайомий з весільними звичаями. Аби вибрати хорошого оператора, варто дотримуватися кількох правил:

1. Відгуки. Визначте для себе кілька кандидатур, розпитайте знайомих і друзів. Можливо, хтось вже користувався послугами того чи іншого відеооператора, поцікавтеся, чи залишилися замовники задоволені його роботою.

2. Інтернет-сайти. У багатьох відеооператорів є свій сайт в Інтернеті або соціальних мережах. Ви зможете хоча б орієнтовно побачити «товар» і вирішити для себе, чи влаштовує вас його якість і чи варто їхати на зустріч з людиною.

3. Призначте особисту зустріч. Обов'язково особисто зустрічайтеся з кандидатом, щоб упевнитися в тому, що він дійсно майстер, а не студент-самоучка. Навіть якщо ви звернулися у весільне агентство, наполягайте на особистій зустрічі з професіоналом. Вам буде простіше обговорити нюанси майбутньої роботи, а також переконатися, що ваша спільна діяльність буде плідною. Адже весільний відеооператор – це в деякому сенсі психолог, який повинен вміти контактувати з людьми, пояснити їм, як вести себе перед камерою.

4. При перегляді робіт зверніть увагу на вибір пісень: вони не повинні бути надто розкрученими і нав'язливими, адже такі композиції відволікають увагу від того, що відбувається на екрані. Краще заздалегідь обумовлюйте з майстром свої побажання щодо музичних композицій, які хотіли би почути в своєму весільному кліпі або фільмі.

5. Цінова категорія. Недешева вартість послуг відеооператора –  зовсім не показник якості, далеко не завжди ви отримаєте дійсно якісний фільм. При виборі кандидата звертайте увагу і на роботи авторів, які ще не можуть похвалитися дуже великим досвідом, але при цьому талановиті і креативні. Іноді замість 60-хвилинного затягнутого фільму варто замовити кліп-версію тривалістю до 20 хвилин, до неї увійдуть найкращі моменти цього дня, її можна показати родичам і друзям, які не були присутні на святі. При цьому кліп буде веселим і цікавим, неперевантаженим тостами або безглуздими витівками гостей.

6. Двокамерна зйомка. Такий вид зйомки можуть запропонувати далеко не всі професіонали, і це безсумнівний бонус в скарбничку претендента. Якщо ви погодитеся оплатити послуги не однієї людини, а цілої робочої команди, зможете отримати цікаве відео, адже дві-три камери зможуть вловити куди більше кумедних і романтичних моментів і знімати з найнесподіваніших ракурсів.

7. Любовна історія (love story). Багато операторів пропонують і таку послугу – міні-фільм про кохання, він може стати родзинкою вашого торжества.

8. Пам'ятка молодятам. Після того, як ви визначилися з кандидатурою людини, яка буде відповідальною за збереження спогадів і приємних моментів, варто ретельно обумовити всі нюанси. Поцікавтеся у неї:

З якого моменту оператор може почати відеозйомку, чи встигне на збори нареченого і нареченої?

Чи використовує він додаткове освітлення, чи зможе при необхідності закарбувати феєрверк?

Якщо у вас тематичне весілля, попросіть майстра вибрати відповідну форму одягу.

Заздалегідь уточніть всю систему оплати, можливо, є які-небудь приховані витрати.

Уточніть орієнтовний час створення весільного відеофільму, запитайте про кількість копій, чи віддасть відеооператор чорнові записи.

І пам'ятайте, відеооператор – теж людина, він працюватиме в день 8-12 годин, тому подбайте про окремий столик у банкетному залі, де стоятимуть напої і легкі закуски, щоб оператор теж зміг поїсти, при цьому, не відволікаючись від подій в залі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему