Поради

Лікування молочниці в жінок в домашніх умовах

Лікування молочниці в жінок в домашніх умовах

Більшість сучасних жінок стикаються з проблемою лікування молочниці. Звичайно, слід негайно звернутися до лікаря, який призначить адекватне лікування. Проте, народні засоби боротьби з цією недугою також справляються: вони допоможуть вам швидше здолати молочницю. Лікування молочниці народними засобами в домашніх умовах - тема нашого сьогоднішнього матеріалу.

Симптоми молочниці у жінок

На слизовій оболонці молочниця з'являється у вигляді білого нальоту. Уражені місця, як правило, не болять. Але наліт має властивість ущільнюватися, а також можуть з'явитися тріщини. Це якраз і супроводжується невеликим болем. А ось при шкірному кандидозі буває почервоніння, мацерація шкіри, свербіж.

У вагінального кандидозу є багато симптомів. Самий неприємний і поширений - свербіж і печіння в статевих органах. Іноді він може викликати подразнення і нервування. Так само молочниця може супроводжуватися почервонінням зовнішніх статевих органів, хворобливістю в районі вульви навіть в стані спокою. При цьому присутні рясні виділення у вигляді якоїсь сирної маси, без запаху. Хворобливість або порушення сечовипускання, а так само неприємні відчуття під час статевого акту.

Як лікувати молочницю у жінок

Лікувати молочницю необхідно шляхом знищення збудника. Перш за все, варто припинити користуватися контрацептивами або просто змінити їх. Також необхідно припинити прийом антибактеріальних препаратів та антибіотиків.

Сьогодні існує маса способів лікування молочниці. Можна скористатися препаратами місцевої дії (мазі, креми і вагінальні свічки) і таблетками (в залежності від складності призначається курс лікування, але мінімум п'ять днів). Під час лікування молочниці варто знати, що препарати досить незручно вводяться. Тому необхідно обов'язково проконсультуватися з лікарем.

Деякі препарати подразнюють слизову і абсолютно не діють на грибок, а це, в свою чергу, може привести до рецидиву. Втім, ранній кандидоз можна вилікувати однієї лікарською капсулою. Це зручно, але і тут є можливість повторного зараження. При гострій формі поверхневого кандидозу ефективні антимікотичні препарати в краплях, розчинах, кремах, мазях і вагінальних таблетках. Препарати для системного лікування вам може призначити тільки лікар.

Народні засоби лікування молочниці

Засоби народної медицини лікування молочниці діють в двох напрямках: одні знищують мікроорганізми, що викликають хворобу, в той час як інші зміцнюють імунітет. Важлива простота їх приготування, щоб лікування молочниці могло комфортно проходити в домашніх умовах.

Турбує молочниця? Скористайтеся класичним народним рецептом - сумішшю меду і води (1 до 10). Вона має антисептичні властивості. Обробіть цим засобом слизову піхви.

При легких формах молочниці народна медицина рекомендує спринцювання, зокрема, календулою і ромашкою. На літр окропу береться 1 ст. ложка ромашки і 2 ст. ложки календули. Залиште трави настоюватися протягом ночі, потім можете застосовувати проціджений настій. Інший рецепт: 2 краплі олії чайного дерева змішайте з 1 ч. ложкою оливкової або кукурудзяної олії. Також можна використовувати масло календули в тих же пропорціях. Обидва способи легко виконуються вдома.

Хороший ефект при лікуванні молочниці в домашніх умовах забезпечує спринцювання відваром, приготованим зі збору трав. Кору дуба, квіти ромашки і листя шавлії (по одній частині кожного) потрібно змішати з кропивою (три частини), потім 2 ст. ложки збору висипають в місткість з окропом (1 літр) і залишають на ніч. Проціджений настій можна використовувати для ранкових спринцювань.

Зміцнює імунітет, сприяє лікуванню молочниці збір таких лікарських трав, як ягоди ялівцю, квіти ромашки і нагідок, листя шавлії і евкаліпта, березові і тополині бруньки, деревій. Візьміть 2 ст. ложки суміші лікарських трав на літр окропу, помістіть в термос, залиште на ніч. Пийте третину склянки настою за пів години перед кожним прийманням їжі протягом місяця.

Також підтримати організм під час лікування молочниці в домашніх умовах можна за допомогою фітопрепаратів, які містять цибулю і часник.

Чим ще лікують молочницю в домашніх умовах

Для підмивання відмінним народним засобом будуть відвари з трав, що знімають запалення і знищують інфекцію. На 150 мл окропу береться 1 ст. ложка збору, наприклад, таких трав: 1 частина лаванди, 1,5 частини череди, 2 частини коренів кропиви, 3 частини кори дуба. Збір залишають на кілька годин, проціджують, а потім доливають ще 150 мл окропу, остуджують і використовують.

Під час лікування молочниці вдома також важливо регулярно обробляти внутрішню поверхню піхви. Для цієї мети народні цілителі пропонують настойку квітів нігтиків, розанол (рожеве масло), настій бруньок берези і тополі. Останній засіб проти молочниці можна використовувати і для домашніх ванночок: 2 ст. ложки настойки заливають окропом (півлітра), а потім щодня роблять ванночки протягом 10 хвилин.

Ефективний народний засіб для лікування молочниці в домашніх умовах - настій з коренів лопуха. Настій з кореня лопуха можна застосовувати проти молочниці різними способами. Готується він у такий спосіб: 1 ст. ложку дрібно порубаних коренів рослини заливають 1 склянкою окропу і проварюють протягом 10 хвилин. Потім знімають з вогню, накривають чимось щільним і залишають на пів години. Проціджений настій можна пити по чверті склянки тричі на день. Крім того, настоєм коренів лопуха можна підмиватися і спринцюватися.

Сподіваємося, ці народні рецепти допоможуть вам в найкоротший термін провести грамотне лікування молочниці в домашніх умовах. Однак пам'ятайте, що будь-які народні засоби можуть бути лише доповненням до основного лікування, тому обов'язково проконсультуйтеся щодо їх застосування з лікарем.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, жінки
В тему