Поради

Черевики з нубуку: як вибрати та з чим носити

Черевики з нубуку: як вибрати та з чим носити

Сучасні виробники чоловічого та жіночого взуття роблять все можливе, і навіть неможливе для того, щоб покупець отримав якісну продукцію. Серед усього різноманіття черевиків можна знайти взуття, яке буде не лише підходити за розміром й пасувати з речами вашого базового гардеробу, а й привертатиме увагу перехожих своїм бездоганним стильним оформленням. В цьому плані на передовій знаходиться взуття з нубуку, яке користується значним попитом у людей різної вікової категорії, стилістичних вподобань та рівня платоспроможності.

Що таке нубук?

Для тих, хто вагається, купувати, чи ні черевики з нубуку, ми радимо ознайомитися з інформацією про те, що саме являє собою цей матеріал. В першу чергу наголосимо, що це натуральна шкіра, однак не з гладкою, а дрібноворсистою поверхнею. Ці невеличкі ворсинки, а саме догляд за ними, викликають у багатьох споживачів сумнів щодо раціональності придбання черевиків, виготовлених з нубуку. Однак, забігаючи наперед, запевнимо – не варто сумніватися, адже таке взуття практичне і комфортне.

Нубук часто асоціюється з замшею, проте є між ними одна суттєва відмінність – шліфована поверхня у першого варіанта. Для виготовлення нубукових черевиків необхідна шкіра великої рогатої худоби, яку під час робочого процесу піддають дубленню (хромовому) і шліфуванню. Окрім того, що нубукові черевики виготовляють з натуральних матеріалів, бувають вони й штучного походження.

Натуральний матеріал

Це класичний нубук з дрібноворсистою поверхнею, який отримують шляхом хромового дублювання і шліфування. Для обробки найчастіше використовують пісок або інші абразивні речовини маленького розміру. Нубук має приємну оксамитову поверхню, м’яку на дотик. Це гарний варіант матеріалу для виготовлення термовзуття, тому що нубук добре зберігає тепло. Однак взуття потребуватиме постійного догляду та обробки спеціальними засобами для зберігання його зовнішнього вигляду, протистоянню надмірній вологості.

Штучний матеріал

Завдяки напилюванню полімерів на поверхню один одного, отримують такий матеріал як штучний нубук. Таким чином можна виготовити «шкіру» з різною довжиною та діаметром ворсинок. Взуття з штучного нубуку гарно себе почуває при різноманітних температурних режимах. Ще один вагомий плюс – велика кольорова палітра виробів.

Ойл

Це вид нубуку, який відрізняється стійкістю до вологи. Він щільніший та важчий, аніж натуральний та штучний матеріал завдяки обробці тваринним жиром. Йому не страшні механічні пошкодження та вплив атмосферних опадів.

Плюси та мінуси нубука

Особливостями нубукового взуття є:

  • Здатність «дихати». Завдяки цьому людина не відчуває дискомфорт, навіть якщо цілий день знаходиться «на ногах».
  • Міцність. Показником цього є широкий асортимент взуття для спорту і туризму.
  • Довговічність. При цьому ви можете розраховувати на бездоганний зовнішній вигляд взуття навіть при щоденному використанні.
  • Неординарність. В порівнянні зі взуттям з гладкої шкіри, нубукові черевики виглядають більш виразно і стильно, але, водночас, лаконічно і стримано.

Мінусів взуття з нубуку має набагато менше. По-перше, такі черевики потребують регулярного догляду, а по-друге, моделі, виготовлені зі штучного матеріалу, не «дихають», тому їх краще не використовувати для повсякденного вжитку.

Популярні бренди

Сучасні світові бренди чоловічого та жіночого взуття тішать своїх поціновувачів стильними черевиками з нубуку в різних цінових категоріях. Передовими серед них являються наступні компанії.

Чоловічі черевики

  • Shoiberg. Німецька, досить юна компанія, котра почала свою діяльність у 2011 році. За цей час виробникам вдалося напрацювати велику клієнтську базу за рахунок відмінної якості взуття. Широкий асортимент черевиків з нубуку та шкіри виготовляється з урахуванням ортопедичних стандартів.
  • Timberland. Черевики американського походження. Модельний ряд включає взуття з нубуку, розроблене спеціально для туризму та альпінізму. В останні роки черевики бренду Timberland набули величезної популярності серед споживачів різного віку по всьому світу.
  • Milana. Якісне взуття зі стильним зовнішнім виглядом. Прийдеться до смаку чоловікам, що віддають перевагу стриманим й, водночас, елегантним фасонам.

Жіночі черевики

  • MarioPonti. Російський бренд, чиє нубукове жіноче взуття привертає увагу своєю неординарністю. Різноманітні моделі зимових та осінніх черевиків вражають цікавими фасонами та оригінальним оздобленням.
  • Patrol. Комфортне взуття для щоденного використання. Виробничий шлях компанії налічує понад 20 років. За цей час виробник зміг створити колекції взуття, які стали бестселерами.
  • Черевики Seto червоного кольору. Практичне та стильне взуття для будь-яких життєвих обставин. В ньому ви зможете підкорювати нові вершини не лише у місті, а й в мандрівках.

З чим носити?

Виглядати сучасно та стильно ви зможете, якщо віддасте перевагу взуттю з нубуку не лише в класичному чорному кольорі, а й черевикам в трендових коричневих та карамельних відтінках. Комбінуються нубукові черевики як з речами класичного стилю, так і спортивного. Отже, ви можете експериментувати та створювати оригінальні власні образи.

Догляд за черевикамиз нубука

Щоб нубукові черевики мали охайний вигляд навіть при щоденному використанні, ви маєте регулярно і правильно за ними доглядати. Як? Читаємо далі.

Як чистити черевики?

Зимове та осіннє взуття з нубуку можна «реанімувати», використовуючи різноманітні спеціальні щітки. Вони допоможуть очистити поверхню від бруду, а також зможуть підняти ворсинки. Водовідштовхувальні засоби (спреї), захистять черевики від снігу та дощу, тому їх слід використовувати перед кожним виходом на вулицю.

Як помити?

Якщо на поверхні взуття з нубуку ви побачили плями, необхідно від них негайно позбавитися. Спосіб, яким це потрібно зробити, залежить від походження плям. Отже, від грязюки допоможе позбавитися спеціальний шампунь, а від жирних плям – тальк чи крохмаль. Взимку від проявів солі на виробі можна позбутися, обробивши черевики розчином нашатирного спирту з водою (1:3).

Як пофарбувати черевики?

Спочатку їх необхідно висушити. Для цього взуття набивають папером або всередину вставляють дерев’яні колодки. Не підходять для цих цілей фен, вентилятор, радіатори та інші електроприлади. Після цього обробляють черевики водовідштовхувальним спреєм. Далі, вивчивши рекомендації інструкції до фарби, можна починати обробку нубукового взуття.

Як розтягнути черевики?

Виріб із нубуку, а саме взуття, можна розтягнути двома способами. Перший, перевірений роками, за допомогою вологого паперу, який розміщують всередині взуття, другий – за допомогою спеціальних аерозольних спреїв, якими також обробляють внутрішню поверхню черевиків.

Як відновити?

Для відновлення цілісності нубукових ворсинок варто їх гарно «причесати» спеціальною щіткою. Після того, як виріб «прийде до тями», варто застосувати фарбу. Для зберігання нубукового взуття слід використовувати великі коробки, які краще тримати у приміщенні, що добре вентилюється.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: взуття
В тему