Поради

Коса риб'ячий хвіст: проста та оригінальна зачіска на кожен день

Коса риб'ячий хвіст: проста та оригінальна зачіска на кожен день

Власниці пишних шевелюр чи довгого волосся постійно ламають голову, як же заплітати свою красу щоб було зручно і гарно, і вийшла небанальна зачіска а-ля хвіст. На допомогу приходять уроки із Інтернету та фото зірок, які експериментують із зачісками. Та є універсальні варіанти – як коса «риб’ячий хвіст», заплести котру легко та просто, а виглядатиме зачіска з цим хвостом оригінально і красиво.

Зачіска отримала назву, оскільки вкладене таким чином волосся віддалено нагадує справжній риб’ячий хвіст.

Класична коса «риб’ячий хвіст» плететься після поділу волосся на дві прядки, що відрізняє її від інших кіс. Зачіска виглядає складно та елегантно, однак аби заплести таку косу навіть на велику довжину волосся не знадобиться багато зусиль та часу. Зробити це легко самотужки, тож хвіст завоював популярність у представниць прекрасної статі у всьому світі.

Окрім того, зачіска «риб’ячий хвіст» практична, бо коси не заважатимуть, не потребуватимуть  розчісування та не плутатимуться.

Ми розповімо секрети різних технік та кому пасує «риб’ячий хвіст».

Кому підійде коса «риб’ячий хвіст»

Ця зачіска – чудовий варіант і на щодень, і для особливого приводу, адже «риб’ячий хвіст» виглядає скромно та вишукано водночас. Чи то романтичне побачення, чи легко прогулянка, чи ділова зустріч – «риб’ячий хвіст» усюди буде доречним. Цікаво, що іноді таку зачіску називають «ялинкою» через характер візерунку.

Щоб заплести косу «риб’ячий хвіст» потрібне волосся довжиною трішки нижче плечей, інакше хвіст може виглядати куцо. Дуже довге волосся дасть можливість заплести косу «риб’ячий хвіст» зі спадаючими прядками.

Густина волосся фактично не відіграє важливої ролі для коси. Просто коли волосся багато, хвіст можна заплітати туго, якщо воно досить рідке – краще попускати прядки. Таким чином вдасться «виграти» додатковий об’єм. Цікаво виглядатиме «риб’ячий хвіст» на меліорованому волоссі або ж із градієнтом омбре.

Ідеально заплітати косу «риб’ячий хвіст» на волоссі, що не в’ється. Але для власниць кучерів це не проблема: перед тим, як формувати хвіст, досить всього-на-всього вирівняти волосся.

Ще одна перевага коси «риб’ячий хвіст» у тому, що зачіска підходить для будь-якого віку – від дуже юних модниць до пані старшого віку, носити її легко у поєднанні з різними стилям одягу.

Зачіску можна робити дівчатам із чубчиком та без нього, немає обмежень по формі лиця. «Риб’ячий хвіст» гарно дивитиметься на представницях прекрасної статі із круглим, витягнутим, квадратним та трикутним овалом обличчя.

Наприклад, власницям трикутного обличчя та прямої французької гривки коса «риб’ячий хвіст» додасть зовнішності симетрії. Для круглого обличчя косу «риб’ячий хвіст» рекомендують заплітати високо, аби лице здавалося більш видовженим.

Необхідні інструменти для зачіски «риб'ячий хвіст»

Найперше підготуйте волосся до плетіння коси. Воно має бути чистим, але не щойно вимитим, бо дуже свіже волосся «живе» і прядки втікають з-під пальців. Для плетіння кіс підійде і сухе, і вологе волосся. Якщо воно електризується, то перед формуванням коси «риб’ячий хвіст» його обов’язково змочити водою.

Важливо! Не захоплюйтеся намочуванням коси аби шевелюра не стала геть мокрою – зачіска «риб’ячий хвіст» позбавиться об’єму, а волосся, заплетене в косу, не зможе як слід висохнути, тому буде пошкоджуватися під час стискання.

Щоб заплітати «риб’ячий хвіст» знадобляться:

  1. Гребінець (легше розділяти волосся по всій довжині, ніж щіткою);
  2. Спрей із водою;
  3. Олійка для неслухняного волосся (щоб вкладати прядки, які вибиваються із хвоста);
  4. Заколки та резинки для коси;
  5. Дзеркало.

Озброївшись цим реквізитом, починайте заплітати косу «риб’ячий хвіст». Також можна взяти стрічки чи інші аксесуари і заплести їх у хвіст – завважте, чи пасуватимуть вони до ваших планів. Адже якщо попереду робочі зустрічі, мабуть, не варто прикрашати зачіску «риб’ячий хвіст» квітами чи стразами.

Як заплести косу «риб’ячий хвіст»

Виділяють два варіанти техніки плетіння коси для зачіски: із підхопленням та без підхоплення. Вони відрізняються зоною голови, звідки починають заплітати волосся, та, відповідно, висотою коси. Коли застосовують підхоплення, створення зачіски «риб’ячий хвіст»  розпочинають у зоні маківки, коли з без нього – із потилиці. Однак підходять обидва варіанти для волосся і хвостів різної довжини.

Перед заплітанням важливо добре розчесати волосся та виділити однакові прядки – якщо вони будуть різної товщини, відчуватиметься перекос. Окрім того, тонкі прядки краще триматимуться вкупі та  створюватимуть ефект деталізації «риб’ячого хвоста».

Цікаво, що останніми роками зачіска набрала популярності серед голлівудських зірок. Вони не гребували з’являтися із косою «риб’ячий хвіст» на зіркових кінопоказах та прогулянках. Іноді це були класичні хвости, а іноді – ніби розтріпані та недоглянуті.

Серед прихильників «риб’ячих хвостів» – Кім Кардашьян, Блек Лайвлі, Селена Гомез, Фергі,  Єва Логорія.

Зачіска «риб’ячий хвіст» із підхопленням

Ця техніка складна, але вона забезпечує косі «риб’ячий хвіст» гарну стійкість, оскільки волосся добре тримається вкупі.

На тім’ї виділяють 3 прядки і сплітають їх так, як для звичайної французької коси. В результаті треба отримати 2 частини – одну за рахунок верхньої та нижньої, ще одну – з рахунок тієї, яка проходить між двома пасмами коси.

Далі від тієї прядки, що знизу, забирають тоненьку частинку, прихоплюючи до неї ще трішки «вільного» волосся з того ж боку. Тоді цей жмутик перекидають на протилежний бік, прихоплюючи волосся до зачіски «риб’ячий хвіст» там. Далі пасмо ніби ховають, спрямовуючи всередину то донизу.

Тим часом із протилежного до початкового боку формують аналогічну прядку – трішки волосся із початкової частини коси, захоплюють ще трішки із того ж боку та перехрещують навпроти.

«Риб’ячий хвіст» не обов'язково припиняти плести, коли волосся для підхоплення у косу скінчилося. Процес легко продовжити, постійно відділяючи жмуточки від зовнішнього краю хвоста із подальшим перекидання їх на протилежний бік «риб’ячого хвоста».

Фото зачіски «риб’ячий хвіст» із підхопленням

Фото зачіски «риб’ячий хвіст» із підхопленням

Коса «риб’ячий хвіст» без підхоплення

Волосся ділять на дві частини (не обов’язково робити рівний проділ гребінцем, коли виконати його руками, зачіска «риб’ячий хвіст» виглядатиме злегка розпушено).

Опісля  поблизу скроні відділяють тонкий жмуточок, який накладають зі свого боку зверху волосся, а з протилежного боку його спрямовують під нього. Аналогічним чином здійснюють процедуру із волоссям з іншого боку. Волосся продовжують перехрещувати аж до кінця і вуаля – коса «риб’ячий хвіст» готова!

Зазначимо, що заплетена таким чином зачіска триматиметься дещо гірше, ніж у техніці коси «риб’ячий хвіст» із підхватом.

Варіантів, як заплести хвіст у цих техніках чимало. Ми розглянемо інструкції до найпопулярніших та розберемося, як швидко заплести ідеальний для вашої довжини «риб’ячий хвіст».

Фото коси «риб’ячий хвіст» без підхоплення
Фото коси «риб’ячий хвіст» без підхоплення

Класичний «риб’ячий хвіст»

Йдеться про сплетення коси «риб’ячий хвіст» без створення основи у вигляді звичайного хвоста.

Підготоване (вирівняне та зволожене) волосся ділять на дві половини: одну беруть в праву руку, іншу – в ліву. Опісля пальцям почергово відхоплюють від основного хвоста маленькі пасма волосся та перекладають їх хрест навхрест, з’єднуючи із основною масою волосся коси. Ці рухи повторюють аж до кінця «риб’ячого хвоста», китичку закріплюють.

Фото класичної зачіски «риб’ячий хвіст»
Фото класичної зачіски «риб’ячий хвіст»

Одна коса

Плетучи одну косу «риб’ячий хвіст» починати слід із маківки. Їй можна надати гладку структуру, або ж зробити ніби розтріпаною. Щоб добитися такого ефекту після завершення плетіння, яке відбувається за схемою створення класичного «риб’ячого хвоста», слід трішки витягувати окремі пасма. Однак надто захоплюватися процесом не варто: у результаті зачіска може вийти неохайною.

Подвійна коса «риб'ячий хвіст»

Секрет у тому, що йдеться про дві коси, які згодом з’єднують. Заплести слід таким чином: волосся поділіть на дві рівні частини через прямий проділ. Важливо зробити це через усю довжину черепа, здійснити процедуру рівно допоможе гребінець. Починаючи від лінії росту волосся, з одного боку заплетіть косу «риб’ячий хвіст» (краще використовувати техніку без підхоплення локонів) та підведіть її до основи черепа.

Скріпивши зроблене заколкою, повторіть дії на іншій половині голови (тобто плетіть косу від боку лиця до основи черепа). Коли вони зрівняються, сплетіть обидва жмутки в одну косу «риб’ячий хвіст» по всій довжині. Наприкінці скріпіть результат невеликою резинкою.

Фото подвійної коси «риб'ячий хвіст»
Фото подвійної коси «риб'ячий хвіст»

Дві коси «риб'ячий хвіст»

Цікава варіація зачіски «риб’ячий хвіст». Особливо такі коси пасуватимуть юним дівчаткам або ж леді із веселим характером.

Щоб зробити цю зачіску волосся слід розділити з допомогою гребінця на дві рівних частини через розділ посередині. Тоді почергово плетіть косу «риб’ячий хвіст» з одного, а потім -  з іншого боку, просуваючись вниз по довжині. Отримані коси скріпіть гумками.

Фото дві коси «риб'ячий хвіст»
Фото дві коси «риб'ячий хвіст»

Потрійний риб'ячий хвіст

Досить складна варіація коси «риб’ячий хвіст». Найпевніше, що новачку зробити таку зачіску самостійно буде складно, тому залучіть для цього подругу.

Процес починається так: волосся ділять на три частини, причому середня має починатися трішки нижче, ніж права та ліва. Тоді почергово із кожної частини слід заплести окремий «риб’ячий хвіст» до основи черепа. Далі із трьох частин або плетуть звичайну французьку косу, або, знову ж таки, «риб’ячий хвіст».

Потрійний риб'ячий хвіст - фото
Потрійний риб'ячий хвіст - фото

Риб’ячий хвіст» навиворіт

Дуже цікавий варіант коси, яка виглядатиме інакше ніж звичайний «риб’ячий хвіст».

Починати роботу треба від зони маківки або від лоба. Основна відмінність способу заплітання волосся у цей «риб’ячий хвіст» – локони треба заводити для перехрещування не на зовні, а під низ і повторювати цю дію, поки не вийде бажана довжина.

Риб’ячий хвіст» навиворіт - фото
Риб’ячий хвіст» навиворіт - фото

Заплетена по колу коса «риб'ячий хвіст»

Вийде лише на волоссі досить великої довжини та достатньо густому, адже для створення коси треба багато «матеріалу». Заплести такий хвіст треба, починаючи збоку або від самого початку зони росту волосся. Таким чином, косу слід заплести довкола голови та закріпити її невидимками – зачіска виглядатиме оригінально та багато.

Заплетена по колу коса «риб'ячий хвіст» - фото
Заплетена по колу коса «риб'ячий хвіст» - фото

Туга коса «риб'ячий хвіст»

Туга коса «риб’ячий хвіст» є популярною варіацією класичної зачіски. Із таким варіантом зав виграшки впораються навіть новачки. У цьому випадку волосся з допомогою резинки збирають у звичайний хвіст. Він і стає основою для «риб’ячого хвоста». Далі – все традиційно: волосся розмежовують на дві частини, тоді з допомогою пальців почергово відхоплюють від основного хвоста маленькі локони та перехрещують їх між собою, з’єднуючи із основною масою волосся. Ці рух повторюють аж до кінця хвоста та фіксують результат заколкою.

Туга коса «риб'ячий хвіст» - фото
Туга коса «риб'ячий хвіст» - фото

«Риб'ячий хвіст» з розпущеним волоссям

Не обов’язково заплітати у хвіст все волосся – вільні локони нададуть образу більшої легкості. Тому для «риб’ячого хвоста» можна залучити лише частину шевелюри. Як варіант – зібрати волосся або з боків, або з маківки.

Забираючи волосся із боків коса вийде у стилі грецької зачіски – ніби обвідок, що стримує неслухняні пасма. Натомість у  варіанті із маківкою рекомендовано для надійності спочатку зафіксувати волосся у звичайний хвіст, із якого у результаті сформують високий «риб’ячий хвіст».

У першому випадку варто заплітати коси «риб’ячий хвіст» із пари прядок взятих поблизу правої та лівої скроні, а посередині з’єднайте їх у спільний хвіст. Також можна починати плести косу лише після з’єднання, а до того лишити прядки вільними. Наприкінці закріпіть китичку коси, щоб зачіска не розпадалася.

«Риб'ячий хвіст» з розпущеним волоссям - фото
«Риб'ячий хвіст» з розпущеним волоссям - фото

Коса «риб'ячий хвіст», заплетена збоку

Такий хвіст виглядає дуже акуратно та лаконічно. Щоб заплести «риб’ячий хвіст» волосся його ділять на дві частини, а опісля обидві їх відводять по дин бік голови. Після цього традиційно відхоплюйте по тонкому пасмі з кожного боку та переплітайте їх знизу вгору із іншою половиною основного локона. Продовжуйте міцно закріплювати частинки основного хвоста, аж доки не вийде китичка на кінці.

Коса «риб'ячий хвіст», заплетена збоку - фото
Коса «риб'ячий хвіст», заплетена збоку - фото

Загалом варіацій «риб’ячого хвоста» існує ще чимало, тож кожна дівчина може обрати собі до душі. Пропонуємо переглянути фото таких зачісок:

Висока зачіска з французької коси «риб'ячий хвіст» - фото
Висока зачіска з французької коси «риб'ячий хвіст» - фото

Товстий хвіст з коси «риб'ячий хвіст» - фото
Товстий хвіст з коси «риб'ячий хвіст» - фото

Риб'ячий хвіст з перетяжками - фото
Риб'ячий хвіст з перетяжками - фото

Коса «риб'ячий хвіст» до середини довжини - фото
Коса «риб'ячий хвіст» до середини довжини - фото

Корона за допомогою коси «риб'ячий хвіст» - фото
Корона за допомогою коси «риб'ячий хвіст» - фото

    Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

    Все про: краса, мода, Зачіски, Модні тренди
    В тему