Поради

Де відпочити у січні: найкращі варіанти для відпустки

Де відпочити у січні: найкращі варіанти для відпустки

Січень – ідеальна пора для відпочинку. Після Нового року в українців починається затяжний період свят, коли мешканці міста намагаються вирушити у затишні села чи Карпати, аби відволіктися від шаленого темпу життя. Але є й оригінальніші варіанти: гайнути на тропічні острови, відвідати знамениті фестивалі чи надихнутися романтикою давніх європейських міст. Тож замість поїдання куті, або ж після цього сакрального процесу, прекрасним варіантом є вирушити у відпустку – це чи не найкращий варіант, як провести січень продуктивно та підготувати організм до складного робочого року.

Туроператори давно відслідкували цю закономірність, тому на цю пору пропонують українцям низку цікавих пропозицій для відпустки. Таким чином вам не доведеться вирішувати нічого самим – хіба лише, який гардероб взяти із собою. Залишилося визначитися, який віддих найбільше до душі.

Де відпочити у січні?
Де відпочити у січні?

Ми пропонуємо вам розглянути декілька варіантів країн на будь-який смак та гаманець, які прекрасно підійдуть для канікул у січні, порадують чудовим сервісом та класними розвагами. Адже чи може бути щось краще, ніж замінити сніг та пронизливий холод за вікном на теплі хвилі, знамениті острови чи засніжені гірські вершини?

Тайланд

Останніми роками він виходить на топ серед місць, котрі обирають для відпочинку у січні. Тайланд пропонує екзотичні острови та сучасні міста, тропічні ліси, теплі пляжі та знамените кришталево чисте море. Ще серед плюсів цієї країни – дешева їжа та низькі ціни на проживання. Чи не найбільшою статтею витрат на вакації є вартість квитків для авіаперельоту проте туристи,  які встигли спробувати тайських віддих, запевняють – воно того варте.

У січні погода пропонує помірні умови. Температура води +26-28 °C саме оптимальна для купання, повітря теж не надто жарке – до +30 °C вдень та комфортні +22 °C вночі. У Тайланді періодично бувають короткочасні дощі, але вони не зіпсують вражень – цей час радять провести за смакуванням тайських страв та екзотичних фруктів.

Туристам у січні рекомендують обирати південну частину, а ще – побувати на островах Пухкет, Крабі, Ланта в Андаманському морі та Патайя чи Хуакін біля Сіамської затоки (у цій частині у січні не буває дощів).

Тайланд
Тайланд

Початок року у Тайланді багатий на події, тому туристи матимуть насичену програму й містах. У січні країна масово святкує Китайський Новий рік, і це дійство по праву вважається грандіозним. Адже на честь свята влаштовують знамениті фестивалі, карнавал, ходу із драконами та  величезними вогниками тощо.

Індія

Країна контрастів, яка розміщена одразу у трьох кліматичних зонах. В Індії можна насолодитися і гірськолижною активністю, і відвідати древні міста, і купатися в океані на островах.

У січні погода в Індії суха та нежарка, на півночі навіть прохолодно. Тож якщо ви відаєте перевагу пісочку, обирайте Андаманські острови в індійському океані, де погода м’яка а вода прогрівається до +26 °C, або ж відпочинок на Гоа – острові, який славиться своїми прекрасними пляжами. Тут буде менше туристів, ніж у Тайланді, а умови фактично аналогічні. На півночі Гоа так звані «молодіжні» райони із активним нічним життям та безліччю вечірок, а на півдні – зона для розміреного засмагання під сонцем.

Відомі на весь світ й курорти у зоні Андамантських островів та міста Мумбай, де вода у цю пору ще тепліша – до +28 °C, а повітря нагрівається до +31 °C, туристам пропонують займатися дайвінгом та серфінгом.

Індія
Індія

Комплекси для гірськолижних розваг розкинулися на межі із Тибетом – йдеться про Джамму та Кашмір, що мають розвинуту інфраструктуру та ціни нижчі, ніж у Європі.

Окрім того, країна пропонує катання на слонах, екскурсії у дані міста та храми, та навіть … транс-вечірки у супроводі пишних травесті-дів. Саме на січень припадають знамениті фестивалі: День Трьох Волхвів на Гоа, Теплам (фестиваль на воді) та відзначення Дня республіки.

Шрі-Ланка

Прекрасний варіант для морської відпустки у січні. Природа тут надзвичайна – буйні ліси, чисті води, легендарні чайні плантації надовго залишать відбиток у пам’яті. Туристам пропонують сафарі, під час якого вдасться побачити екзотичних тварин – наприклад, китів, а також серфінг, кайтинг, дайвінг та інші активні види спорту.

Поблизу міста Ратнапур досі діють сапфірові копальні, відтак у шахті можна спостерігати за процесом видобутку коштовностей. До того ж, острів має власну черепашачу ферму, розплідник слонів та славиться великою кількістю пишних буддійських святинь. У місті Коломбо, наприклад, розміщена легендарний храм Раджа Маха Віхара та велетенські сади із екзотичними рослинами. Серед архітектурних див – міста Анурадхапура (місто-музей, найдавніша столиця) Полоннарува (головний центр Середньовіччя) та Канді (місто-столиця держави Сингал, яка існувала до 1815року).

Погода у січні тепла, але не занадто гаряча – +28-30°C, море прогрівається до +28°C.

Шрі-Ланка
Шрі-Ланка

Іспанія (Канарські острови, Тенеріфе)

У січні знаменитий острів стає ідеальним майданчиком для екскурсій. Влітку на острові на повну розгортається пляжний сезон, але туристи часто не встигають подивитися знамениті місця. Січень – найкраща пора, аби виправити цей недолік.

Температура на Тенеріфе вдень сягає +20°C, вночі падає до +11°C, на острові досить вітряно, однак взимку тут немає дощів. Тому декотрі сміливці навіть купаються – температура води сягає +20-22°C.  Загалом клімат нагадує весняний український.

Тенеріфе у січні має ампула «гуляльного» курорту – чудово розвинута інфраструктура, великий вибір видів активного віддиху та чудові готелі.

У цей час найкраще оглянути знаменитий сплячий вулкан Тейде, звідки відкриваються неймовірні краєвиди, побувати у стародавньому гірському селі Маска, розміщеному на гірською ущелиною. Окрім того, зі скель Лос Гігантес відкривається чудовий вигляд на океан, а в муніципалітеті Ікос-де-Лос-Вінос росте знамените тисячолітнє дерево, тут частують неповторною канарською кухнею та винами. Також серед пунктів «маст хев» – побувати у Пуерто-де-Ла-Крус, Лос-Крістіанос, Сан-Міхель, Коста Адехе тощо.

Тенеріфе
Тенеріфе

Франція

Зимова Франція може похвалитися десятками видів цікавого відпочинку та кращими гірськолижними курортами. Можна гуляти романтичними зимовими вуличками Парижа, мати чудовий шопінг у Ліоні, смакувати вина та сири на фестивалях у Греноблі або ж ніжитися під м’яким кліматом на набережній у Ніцці, а вже за кілька днів кататися на лижах в Шамоні.

До того ж, друга половина січня у Франції не є частиною туристичного сезону, тож засилля туристів бути не повинно.

Погода різниться: температура коливається від +14°C на узбережжі до -6-7°C у північній частині, в горах буває ще холодніше, але курорти у Трьох Долинах, які вважаються одними із найкращих для зимових видів спорту, точно не дадуть замерзнути. Радять їхати у Куршевель, Альп-де-Юез, Марібель, Еспас-Кіллі тощо. Ці комплекси мають усе і навіть більше для прекрасного релаксу.

Франція
Франція

Фінляндія

Ідеальний варіант для любителів спокою чи родинних вакацій та тих, хто не є прихильником тропічних відпусток. У січні у Фінляндії досить холодно, в середньому -10°C градусів, однак країна перетворюється на справжню зимову казку. Візит в Фінляндію явно відрізнятиметься від подорожі на екзотичні острови, зате тут панує дійсно новорічна атмосфера: прикрашені ялинки, теплий глінтвейн та святкові ярмарки.

У Лапландії розміщена резиденція Санта Клауса, яка однозначно припаде до душі дітям. Є ціле село, де живе цей казковий дідусь, де є справжні санки із оленями та інші атрибути. Окрім того, у Фінляндії видно знамените північне сяйво, відвідати льодовий музей та унікальний арктичний зоопарк Рануа поблизу. У цій області знаходиться багато гірськолижних курортів, які припадуть до душі поціновувачам активного проведення часу.

Також радять побувати у столиці – місті Хельсікі, де у січні чимало розпродажів, фестивалів та ярмарків.

Фінляндія
Фінляндія

Як бачимо, є чимало хороших можливостей аби прекрасно розслабитися у січні. Не вагайтеся, адже окрім тривалих вихідних ціни на путівки у цю пору значно нижчі, ніж ті ж тури, скажімо, на початку весни чи наприкінці літа, коли на більшості курортів триває сезон. Плануйте відпустку заздалегідь – тоді ви точно нічого не забудете та не завдасте відчутного удару по сімейному бюджеті.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: відпочинок, відпустка
В тему