Поради

Календула – при ангіні, козлятник – при діабеті, а сабельник позбавить артриту

Календула – при ангіні, козлятник – при діабеті, а сабельник позбавить артриту

Відома травниця ділиться перевіреними рецептами, які кожен може приготувати вдома.

– Про властивості трав та їхнє застосування в лікуванні я дізналася від свекрухи, – розповідає травниця Леся Вронська з волинського міста Ківерці. – Тож я завжди придивлялася, коли та які трави вона збирає, як правильно їх сушити, цікавилася їхніми лікувальними властивостями, а згодом і сама почала вчитися підбирати цілющі збори. Почала багато читати різноманітної літератури щодо фітотерапії – і ось уже майже 20 років займаюся траволікуванням. Я переконана, що будь-яку хворобу можна вилікувати за допомогою народної медицини, слід лише знати, які саме трави можуть допомогти, і вчасно приступити до лікування, - йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

Пригадую, у моєї свекрухи колись сильно збільшилася щитоподібна залоза, лікарі констатувати четвертий ступінь. Однак ця мудра жінка не пішла до аптеки по таблетки чи якісь інші медикаменти, а вирішила лікуватися за допомогою дарів природи. Вона брала по одній столовій ложці сушеного п’ятипалу і заливала його склянкою окропу. Тоді ставила до печі, де він протягом двох годин напарювався. Тільки потрібно було слідкувати, щоб він не закипів, а тоді проціджувала через полотнину і випивала за три-чотири прийоми по 30 – 40 грамів перед їдою. Отак за пів року вона позбулася цієї болячки.

Також сьогодні до травниці звертаються дуже багато людей, які потерпають від цукрового діабету. Тож в таких випадках вона радить неодноразово перевірений рецепт настою, який сприяє нормалізації рівня цукру у крові.

Для його приготування слід у рівних частинах перемішати подрібнене листя чорничнику, шовковиці, козлятнику, кульбаби та кору осини. Одну столову ложку цієї суміші слід залити склянкою окропу і дати, щоб настій охолов. Опісля процідити через полотнину і пити по склянці три-чотири рази на день замість чаю.

Чимало людей страждають від підвищеного артеріального тиску, чому може зарадити такий настій. У рівних частинах потрібно взяти сушеницю болотну, глід, мелісу, чебрець, польовий хвощ і буквицю. Подрібнити і ретельно перемішати. Тоді, взявши одну столову ложку цієї суміші, заварити склянкою кип’ятку і дати трішки настоятися. Процідивши, пити по склянці тричі на день перед кожним прийомом їжі.

– Якось відчула, що болить горло, важко ковтати, – розповідає Леся Григорівна. – Зрозуміла, що починається ангіна, і приготувала такий настій. В рівних частинах взяла календулу і гадючник в’язолистий. Подрібнила і одну столову ложку цієї суміші запарила склянкою окропу. Дала настоятися, а тоді, процідивши, полоскала ним горло. Ангіна швидко пройшла, а такі полоскання дуже корисні і для голосових зв’язок.

При грудних захворюваннях дуже помічним є ісландський мох, столову ложку якого слід залити склянкою кип’яченого молока, настояти і пити тричі на день по одній склянці. Ще до мене часто звертаються ті, у кого є поліартрит, артрит. Їм раджу взяти 100 грамів сабельнику і настояти його у 900 грамах горілки протягом трьох тижнів у темному місці. Опісля потрібно пити цей настій тричі на день по одній столовій ложці і натирати ним хворі місця.

При захворюваннях підшлункової залози дуже добре допомагає зерно розторопші, яке слід перемолоти на порошок і приймати його по одній чайній ложці тричі на день до їди. Також дуже добре пити чай з парила, заварюючи столову ложку трави склянкою окропу.

Ксенія Фірковська

УВАГА!

ПЕРЕДРУК ПУБЛІКАЦІЇ БЕЗ ДОЗВОЛУ РЕДАКЦІЇ ЗАБОРОНЕНО!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: лікування
В тему