Поради

Мильні бульбашки вдома: 10 простих рецептів

Мильні бульбашки вдома: 10 простих рецептів

Мильні бульбашки – улюблена розвага не лише дітей, а й багатьох дорослих. Цей нехитрий спосіб веселощів додасть барв у будні, зробить яскравішим похмурий день та перетворить на романтичну подорож навіть звичайну прогулянку. Та що робити, якщо вам чи вашій дитині терміново захотілося бульбашок, а мильний розчин закінчився?

Відповідь проста: приготувати його в домашніх умовах. Для цього знадобиться трохи часу та фантазії, а також інгредієнти, які є майже у кожному домі: вода, мило, цукор та гліцерин.

Вдома без проблем зготувати стійкий розчин, який перетвориться у великі переливчасті кулі. До того ж, приготувати можна будь-який об’єм, хоч би й на весь день пускати бульбашки.

Рецепти з приготування мильних бульбашок
Рецепти з приготування мильних бульбашок

Чудово, якщо у вас є спеціальна пляшечка із ручкою, аби видувати бульбашки, але якщо такого реквізиту не знайшлося, використайте підручні засоби: соломинку, коктейльну трубочку, чи навіть корпус від ручки. Звісно, ефект буде не таким яскравим, як при використанні «оригінальної» пляшечки, але він однаково потішить вас чи дитину.

Корисні поради для приготування мильного розчину

Існує кілька секретів, аби зробити рідину для бульбашок особливою. Для стійкості у мильний розчин рекомендують додати гліцерин та цукор. Гліцерин придбайте заздалегідь, а цукор ви точно знайдете на кухні.

Також для розчину потрібна буде кип’ячена вода. Справа в тому, що вода з мереж «жорстка», містить солі деяких металів. Розчин із кип’яченої води додасть бульбашками стабільності. На останній показник впливає густина. Проте передавати куті меду та готувати тягучу суміш не варто, адже видути із неї бульбашки неможливо.

Ще один важливий параметр – піна. Хоча вам може здатися, що чим більше її у воді, тим краще, насправді це не так. Взагалі перед тим, як дути бульбашки, вода має покритися блискучою переливчастою плівкою без піни. Тому треба чекати, поки піна зникне – для цього рекомендують поставити рідину у холодильник, де температура зіб’є небажаний ефект.

Поради як приготувати мильні бульбашки
Поради як приготувати мильні бульбашки

Готуємо бульбашки вдома з різних інгредієнтів

Щоб зробити бульбашки яскравішими у якості експерименту спробуйте насипати у мильний розчин харчовий барвник, знадобиться кілька кольорів. Однак, будьте уважними – якщо ви одягнете світлий одяг, у випадку осідання на його поверхню таких кульок може залишитися невеликий відбиток. Тому зважайте на гардероб, у якому плануєте використовувати мильний розчин. Отож, рецепти.

З господарського мила

Для приготування необхідне господарське, та якщо такого в домі не знайшлося, спробуйте використати звичайне мило. Головне, щоб воно мало простий склад – без ароматизаторів, барвників, кремової основи тощо.

Подрібніть мило на тертці та закип’ятіть дві літри води. Поступово до кип’ятку досипайте мило та ретельно розмішуйте, щоб розчин вийшов абсолютно гомогенним, без плаваючої стружки чи кульок. Наприкінці процесу влийте кілька столових ложок гліцерину, який надасть стійкості майбутнім мильним бульбашкам, зніміть розчин із плити та добре охолодіть. Також для кращого ефекту дайте йому настоятися.

Простий рецепт бульбашок з господарського мила
Простий рецепт бульбашок з господарського мила

З рідкого мила

У якості ключового складника згодиться фактично будь-яке рідке мило досить густої консистенції (занадто рідке, як вода, буде мало спінюватися). Для отримання суміші перемішайте 100 мл засобу та 2 столові ложки добре очищеної води, найкраще дистиляту. Отриманий мильний розчин поставте в холодильник на декілька годин та дочекайтеся, щоб піна зсіла. Після того, як отримана вода стане чистою, капайте туди ще 10 крапель гліцерину та поверніть речовину до холодильника.

З дитячого шампуню

Дитячий шампунь знадобиться, коли готуєте мильний розчин для найменших членів родини. Діти можуть занадто захопитися процесом, ловити кульки ротом та очікувати, коли вони осідають на обличчя. Тому важливо, щоб інгредієнти «не щіпали оченяток».

Аби отримати мильну рідину вода та дитячий шампунь змішуються у пропорції 2:1. Дайте настоятися добу, а тоді додайте 3 столові ложки гліцерину та 6 чайних ложок цукру.

У якості ключового елементу підійде й піна для ванни. У такому випадку перемішайте воду із піною у співвідношенні 3:1 та додайте 10 крапель гліцерину. Бульбашки вийдуть менш стійкими, зате дуже ароматними.

З цукрового сиропу

Чи не найпростіший варіант приготування, адже цукор завжди є під рукою. Цукор дасть стінкам кульки еластичності та міцності, а приготувати суміш дуже просто.

Робити мильний розчин радять так: 2 столові ложки цукру попередньо розвести 2 склянках теплої води та додати до половини склянки миючого засобу чи рідкого мила. Добре перемішайте та поставте у холодильник.

Також із цукром можна приготувати суперстійкий розчин, із якого просто робити бульбашкові фігури, адже його легко видувати на гладкі поверхні (наприклад, скло). Для нього знадобиться концентрований цукровий сироп – розведіть воду та цукор у співвідношенні 1:5. Опісля досипте 2 частини натертого мила, кілька крапель гліцерину та дистильовану воду (десь 8 частин).

Є ще простий рецепт для стійкого мильного розчину з цукром та желатином. Для цього 50 грамів желатину розведіть у невеликій порції теплої води. Отриману суміш необхідно залишити щоб желатин набряк, далі – процідити, досипати 50 грамів цукру та нагріти на плиті до повного розведення компонентів. Після вистигання додайте 800 мл води та поступово, аби не збивати піну, долийте ще 200 мл засобу для миття посуду.

З прального порошку

Пральний порошок – вид засобу, який чи не найменше використовують для виготовлення розчину. А все тому, що для виготовлення якісної мильної води із порошком необхідний «секретний» інгредієнт – нашатирний спирт.

Отож, нам знадобиться пів літри води, до якої треба додати 20 крапель нашатирного спирту та 30 грамів прального порошку. Таку суміш радять настоювати трохи довше, ніж інші – до двох діб, лише тоді вдасться отримати ефект стійких бульбашок, як до того ж, легко видувати великими.

З рідини для миття посуду

Підійде засіб, який ви у побуті використовуєте на кухні. До половини стакану рідини для миття посуду потрібно долити 2 склянки води та 2 чайні ложки цукру, який надасть бульбашками стійкості. Тоді розчин як слід збовтати та залишити на ніч настоятися.
Якщо ви маєте гліцерин, для більшої стійкості бульбашок додайте його замість цукру. В такому випадку зменште до третини склянки дозу рідини для миття посуду.

Мильні бульбашки з рідини для миття посуду
Мильні бульбашки з рідини для миття посуду

Окрім того, замість цукру можна використовувати кукурудзяний сироп, котрий забезпечить пружність бульбашок. У такому випадку радять робити так: до 2 склянок рідини для миття посуду влити 6 склянок попередньо прокип’яченої води та третину склянки кукурудзяного сиропу. Після перемішування та відстоювання вийдуть чудові мильні бульбашки.

Величезні мильні бульбашки

Технологія приготування розчину для таких бульбашок дещо відрізняється. Бульки з діаметром у метр однозначно вразять та створять атмосферу свята. Тому даруємо вам 11, бонусний рецепт для виготовлення величезних бульбашок.
Робити їх треба так: до 300 мл води необхідно насипати 80 грамів цукру (4 ложки) та 2,5 ложки гліцерину. Після ретельного перемішування додайте ще 100 мл засобу для миття посуду. Отриману мильну суміш знову рекомендовано збовтати та настояти добу.

Як зробити великі мильні бульбашки
Як зробити великі мильні бульбашки

Аби «видувати» бульки, вам знадобиться велика миска та гімнастичний обруч. Звісно, просто подути тут не вдасться: потрібно намочувати обруч у розчині та повільно підіймати його, ніби витягуючи за собою бульбашку. Такі мильні «атрибути» стануть чудовим тлом для родинного свята чи фотосесії.

Завдяки цим простим рецептам ви без проблем приготуєте розчини, які гарантовано дадуть яскраві та стійкі бульбашки.

Відео - як приготувати мильні бульбашки

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: діти, Школа батьківства
В тему

Останні матеріали