Що у вас на сніданок
Приготуйте на сніданок страву ізраїльської кухні.
Човлент – це страва яку традиційно готують на Шабаш або ж Шабат. Це страва з м'яса, овочів, бобових та злаків, пише Picantecooking.
Інгредієнти.
1 кг яловичих гомілок з мозковою кісточкою, кісточки відокремити, м'ясо порізати великими шматками
30 мл рослинної олії чи курячого смальцю
125 грам квасолі
100 грам перлової крупи
2 цибулини, почистити, не надто дрібно порізати
2 морквини, почистити, порізати великими брусками
4 картоплини, почистити, розрізати кожну навпіл
4 яйця, добре помити
1 голівка часнику, почистити, розділити на зубці
1 л овочевого чи м'ясного бульйону
1/2 ч.л. меленої паприки
1 ч.л. чорного меленого перцю
Сіль до смаку
Вода
Приготування.
1) За 4-8 годин до початку приготування човленту замочити квасолю.
2) Духовку розігріти до 110?С.
3) У великому жаротривкому посуді розігріти курячий смалець чи олію й добре підрум'яними м'ясо з усіх боків.
4) Викласти в посуд з м'ясом мозкові кісточки, додати цибулю, спеції, сіль до смаку перлову крупу та відціджену квасолю.
5) Сирі яйця полити окропом, витерти й викласти на крупу з квасолею. Влити бульйон, викласти моркву та картоплю. Долити стільки води, скільки потрібно, щоб рідина сягала майже доверху посуду.
6) Накрити жаротривкий посуд кришкою й поставити до розігрітої духовки. Повільно пекти човлент 8-10 годин. М'ясо повинно відставати від кістки й бути дуже м'яким, а перловка та квасоля повністю зваритись.
7) Дістати човлент з духовки, залишити на 30 хвилин "відпочивати".
Яйця дістати з човлента, почистити та розрізати кожне яйце навпіл або на 4 частини. Подавати їх разом з основною стравою.
Подавати присипавши свіжою зеленню петрушки, накладаючи в кожну тарілку по трішки всього.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.