Поради

Що у вас на сніданок

Що у вас на сніданок

Приготуйте на сніданок страву ізраїльської кухні.

Човлент – це страва яку традиційно готують на Шабаш або ж Шабат. Це страва з м'яса, овочів, бобових та злаків, пише Picantecooking.

Інгредієнти.

1 кг яловичих гомілок з мозковою кісточкою, кісточки відокремити, м'ясо порізати великими шматками

30 мл рослинної олії чи курячого смальцю

125 грам квасолі

100 грам перлової крупи

2 цибулини, почистити, не надто дрібно порізати

2 морквини, почистити, порізати великими брусками

4 картоплини, почистити, розрізати кожну навпіл

4 яйця, добре помити

1 голівка часнику, почистити, розділити на зубці

1 л овочевого чи м'ясного бульйону

1/2 ч.л. меленої паприки

1 ч.л. чорного меленого перцю

Сіль до смаку

Вода

Приготування.

1) За 4-8 годин до початку приготування човленту замочити квасолю.

2) Духовку розігріти до 110?С.

3) У великому жаротривкому посуді розігріти курячий смалець чи олію й добре підрум'яними м'ясо з усіх боків.

4) Викласти в посуд з м'ясом мозкові кісточки, додати цибулю, спеції, сіль до смаку перлову крупу та відціджену квасолю.

5) Сирі яйця полити окропом, витерти й викласти на крупу з квасолею. Влити бульйон, викласти моркву та картоплю. Долити стільки води, скільки потрібно, щоб рідина сягала майже доверху посуду.

6) Накрити жаротривкий посуд кришкою й поставити до розігрітої духовки. Повільно пекти човлент 8-10 годин. М'ясо повинно відставати від кістки й бути дуже м'яким, а перловка та квасоля повністю зваритись.

7) Дістати човлент з духовки, залишити на 30 хвилин "відпочивати".

Яйця дістати з човлента, почистити та розрізати кожне яйце навпіл або на 4 частини. Подавати їх разом з основною стравою.

Подавати присипавши свіжою зеленню петрушки, накладаючи в кожну тарілку по трішки всього.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сніданок, харчування, рецепти
В тему

Останні матеріали