Твій корисний сніданок: картопляні рості з беконом і яйцем
Приготуйте на сніданок страву швейцарської кухні.
Рості – це швейцарські картопляні оладки, картоплю для яких труть на тертці з великими дірочками, добре віджимають і смажать завжди без додавання борошна, пише Picantecooking.
Інгредієнти.
Для рості:
- 4 середні картоплини
- 1 яйце
- Сіль і перець до смаку
- Рослинна олія для смаження
Крім того:
- 4 яйця
- 4 смужки бекону, можна замінити шинкою
- 2 гілки кропу, подрібнити
- Час приготування: 25 хвилин
Приготування.
1) Картоплю почистити і натерти на тертці з великими дірочками. Відкинути картоплю в сито і добре віджати.
2) Перекласти картоплю в миску, додати яйце, сіль і перець за смаком. Добре вимішати.
3) У великій сковорідці розігріти олію і обсмажити смужки бекону з двох сторін. Викласти на тарілку застелену паперовим рушником.
4) На розігріту сковорідку в якій смажився бекон, викласти порціями картопляне тісто.
Зменшити вогонь до мінімуму і смажити до моменту, поки верх добре не підрум'яниться. Перевернути на інший бік і смажити до готовності.
5) Довести до кипіння воду в широкій каструлі, а ще краще в глибокій сковорідці, зменшити вогонь, так, щоб не було бульбашок на поверхні води.
6) Дно невеликої миски застелити харчовою плівкою, плівку змастити тонким шаром олії, розбити яйце і загорнути в плівку створюючи мішечок.
Опустити мішечок з яйцем в воду, повторити цю ж процедуру з іншими яйцями. Варити до готовності, біля 2-х хвилин.
Яйце має повністю схопитися і пружинити при стисканні. Розгорнути яйця і перекласти їх на чисту тарілку.
7. На тарілку для сервірування викласти по одному рості, зверху бекон і на нього яйце.
Приправити сіллю і свіжим меленим перцем. Посипати кропом.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.