Поради

Зігрій, каміне, мій рідній дім…

Зігрій, каміне, мій рідній дім…

Помилково думати, що камін – прерогатива приватних будинків. В інтер'єрі сучасних квартир його також можна органічно вписати в дизайн кухні, вітальні або спальні. Головне – вибрати правильну модель. Давай розбиратися разом.

Електрокаміни

Встановити такий камін у квартирі простіше простого. Працює він від електрики, на вигляд – як справжній, але має декоративне полум'я. Тобто в увімкненому стані язички полум'я імітують справжній вогонь. Чим гарний такий камін, то це тим, що він може замінити обігрівач, якщо увімкнути програму обігріву.

Особливо ефектний вигляд має електрокамін у сучасному мінімалістичному інтер'єрі, де переважає монохромний або графічний дизайн. Його можна встановити в кут кімнати і зробити для нього спеціальний портал із каменю, дерева, гіпсокартону.

Або вмонтувати в стіну чи колону. У продажу є кутові каміни, які дають можливість втілити сміливі дизайнерські рішення. Таке розміщення сьогодні у тренді, його застосовують у дизайні сучасних кухонь і квартир-студій.

Якщо раніше в ніші вбудовували вітрини для сувенірів із підсвічуванням, то тепер їх місце зайняли каміни. У спальні це ідеальний варіант, що налаштовує на позитив.

А якщо зробити таку конструкцію у вітальні, то помилуватися полум'ям вечорами зможе вся сім'я.

Біокаміни

Крім традиційного електричного, у квартирах зараз активно використовують біокамін. І якщо нагрівальний елемент в електрокаміні – це по суті великий фен, який трохи гріє і сушить повітря в кімнаті, то біоваріант впорається з опаленням приміщення площею до 20 м², при цьому не висушуючи повітря.

Уперше біокаміни без диму з'явилися в 1977 році. На відміну від електрокамінів, біоверсія дає живе полум'я, а не імітацію вогню. Біокамін – різновид печей-теплогенераторів, де зони генерації тепла і техпроцесу суміщені. Він відділений від житлового простору порталом із вбудованими пальниками.

Плитка на моделі із прозорим корпусом з плексигласу може стати прекрасним декором із функцією зонування.

Уявляєш: ось цей крихітний біокамін легко поміщається на журнальному столику і запалюється легким рухом руки?! П'ять гнітів у поєднанні з каменями викликають чарівне полум'я. Варто тільки заповнити скляну колбу спеціальною олією без запаху – і вогонь буде освітлювати кімнату.

Багато біокамінів мають мобільну конструкцію. Їх можна ставити на ніжки або підвішувати. А в разі необхідності – легко перенести в інше приміщення, на терасу або балкон, відвезти на дачу.

Фальшкамін

Дуже цікаве і нескладне у виконанні дизайнерське рішення для великих і маленьких квартир.

Таку конструкцію може дозволити собі кожен. Для цього варто побудувати портал, а замість дров використовувати свічки. Або декорувати імпровізований камін будь-якими домашніми речами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, опалення, техніка
В тему