Поради

Rock and roll is alive: будинки рок-музикантів

Rock and roll is alive: будинки рок-музикантів

Хочете дізнатися, як живуть головні бунтарі світу музики? Іноді їхні будинки зовсім не схожі на своїх екстравагантних господарів!

Ексцентрична ісландська співачка Бьорк оселилася у Брукліні в 2009 році під час роману з одіозним американським художником і майстром перформансів Меттью Барні, якому вона народила дочку Ізадор. Найдивовижніша тут – спальня, стіни якої пофарбовані в її улюблений рожево-брусничний колір!

Чотириповерховий будинок у нью-йоркському Гарлемі, побудований наприкінці XIX століття, внесений до списку охоронюваних пам'яток архітектури, але займає особливе місце і в історії музики: тут 14 років прожив Боб Ділан – нобелівський лауреат, людина, чий вплив на музичну культуру XX століття неможливо переоцінити. Ретельно відреставровані оригінальні колони, дерев'яні елементи інтер'єру, камінні портали – справжній «будинок сонця, що сходить».

Колишній лідер культової групи Black Sabbath Оззі Осборн живе в будинку у передмісті Лос-Анджелеса – з видом на місто і гори. Інтер'єри, якими може похвалитися особняк, – робота дружини музиканта Шерон Осборн і дизайнера Мартіна Лоуренса Булларда, на рахунку якого, до речі, й інтер'єри будинків Елтона Джона та Шер.

Інтер'єр будинку Іггі Попа, головного бунтаря світу рок-н-ролу, в Майамі, як не дивно, цілком класичний: на тлі спокійних бежевих відтінків стін і килимів, які встеляють майже всю підлогу, ефектними можна назвати хіба що червоні оббивки диванів і твори мистецтва. Однак сам господар настільки харизматичний, що назвати цей будинок позбавленим рок-н-рольного духу не вийде.

У будинку Міка Джаггера в богемному районі Парижа сусідять глем-рок і стримана класика. Меблі середини двадцятого століття, антикваріат і арт-об'єкти – при створенні інтер'єру для фронтмена Rolling Stones важливо було все, в тому числі складні відтінки стель і зводів у неокласичному стилі, які повинні мати однаково ефектний вигляд не тільки вдень, але й уночі – в найбільш рок-н-рольний час доби.

Пентхаус у будівлі середини минулого століття на Манхеттені, що належить серові Полу Маккартні, займає цілих три поверхи. Величезні вікна від підлоги до стелі з видом на центральний парк, приватний ліфт, тераса, бібліотека – форпост головного рок-н-рольника всіх часів і народів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, Зірковий style, будинок, Рок
В тему