Поради

Бабуся плете шкарпетки для бійців на передовій

Бабуся плете шкарпетки для бійців на передовій

Поспішай творити добро!

76-річна житомирянка Галина Ляховець із початку АТО зв’язала 845 пар шкарпеток для бійців

«Переживаю за хлопців, які в зоні АТО, бо ж їм там дуже непросто, – каже жінка. – Вирішила в міру своїх можливостей допомагати нашим захисникам. Умію плести, тому стала в’язати теплі шкарпетки. У холод вони дуже потрібні, бо ж, тільки-но промерзнеш у ноги, уже все тіло тремтить від холоду. На сьогодні сплела вже 845 пар, їх волонтери відвезли у 30-у, 93-ю й інші бригади та добровольчі батальйони. Дуже приємно, коли телефонують хлопці звідти і дякують, кажуть, що шкарпетки теплі й нагадують рідну домівку. У такі хвилини хочеться зробити для них якомога більше добра. Вони ж наші діти, і їм там сьогодні дуже важко».

Майстриня плете швидко. Її вироби не лише мають гарний вигляд, а й не витягуються і гарно носяться. Єдина проблема – нитки. На ринку пряжа коштує немало, тож сусіди, благодійники та знайомі й навіть незнайомі люди допомагають вирішити це питання. Хтось купує мотки на ринку, хтось розпускає старі речі і мотає нитки у клубки та приносить бабусі.

«До всіх хлопців, що нині на фронті, Галина Олександрівна ставиться як до рідних, – розповідає заступник голови правління Житомирської міської асоціації інвалідів Ольга Хоменко. – Так сталося, що обоє її синів передчасно пішли із життя, немає вже й чоловіка. Тому всю любов вона вкладає у допомогу нашим воїнам. Галина – людина неймовірно доброго і великого серця й щиро турбується за долю нашої Батьківщини. А ще співає у хорі «Горлиця». Дивлячись на цю мужню жінку, я вірю, що коли поруч такі люди, то Україна обов’язково переможе».

Олеся Антоненко

Конкурс журналістських матеріалів «Дій активно! Живи позитивно!» ініційований Благодійним фондом Олександра Шевченка та Українським журналістським фондом

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему

Останні матеріали