Поради

Лайфхаки від досвідчених мандрівників: як заощадити в Дубай

Лайфхаки від досвідчених мандрівників: як заощадити в Дубай

Дубай — місто хмарочосів та торгових центрів, світовий бізнес-центр. Відпочити тут можна на розкішних пляжах чи на атракціонах у парку.

Навіть найскромніша відпустка може здатися недешевою. Тому ми зібрали для вас декілька лайфхаків, які дозволять витратити менше, а побачити в Дубаї якомога більше цікавого. Поради підійдуть як для новачків у подорожах, так і для досвідчених мандрівників.

Транспорт

Якщо ви хочете заощадити, не варто щоразу користуватися послугами таксі. У такому дорогому місті як Дубай краще їздити на громадському транспорті: він значно дешевший та комфортний. Доступні також наземні та водні автобуси, трамваї та метро. Весь транспорт сучасний, обладнаний кондиціонерами та зручними сидіннями.

Заощадити дозволяє також картка Nol Card, яка буває декількох видів:

Red Card — коштує €0.50, можна поповнити лише для одного виду транспорту на 10 проїздів;

Silver Card — карта вартістю €6.30. Послуга дозволяє регулярно поповнювати й використовувати для всіх видів громадського транспорту.

Карти видів Gold Card і Personal Card дорожчі та розраховані на часте використання, купувати їх для відпочинку немає сенсу.

Безкоштовні екскурсії та розваги

Якщо ви вільно володієте англійською, вам потрібно лише вибрати тур до ОАЕ та насолоджуватися розвагами в Дубаї. Щодня в місті проходять дві безкоштовні англомовні екскурсії. Перша організовується у центрі міста, друга проходить історичними місцями та пам’ятками. Альтернативою можуть стати недорогі екскурсії російською мовою.

Крім того, у Дубаї ще є цікаві місця, які можна відвідати абсолютно безкоштовно. Перше — це мечеть Джумейра — єдина релігійна будівля, куди можуть вільно потрапити іновіряни. Гіди запропонують вам екскурсію, яка починається о 10-й ранку й проходить 75 хвилин. Також можна потрапити в парк рожевих фламінго й спостерігати за яскравими птахами та милуватися краєвидами. Проте вхід можливий лише після реєстрації.

Радимо вам відвідати шоу фонтанів біля хмарочоса Бурдж-Халіфа, яке розпочинається щодня о 18 годині. Кожні 15 хвилин проходять невеликі вистави. Крім того, жоден рух фонтанів не повторюється.

Безкоштовний Wi-fi та Dubai Card

Дубаї подобається мандрівникам також тому, що в місті діє Dubai Card. Картка надає туристу дешевший або навіть вільний вхід до місцевих пам’яток, безоплатний проїзд на всіх видах транспорту й додаткові екскурсії. Ціна такої картки починається від $105. Також можна обрати різні пропозиції, серед яких є сімейна Dubai Card.

В Дубаях можна заощадити на інтернеті, користуючись безкоштовним Wi-Fi, який роздають спеціальні пальми. Такі дерева надають доступ до мережі всім у радіусі 100 метрів і дозволяють підзарядити свій гаджет. Розміщені вони по всіх пляжах і парках міста.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: мандрівка, дубаї, відпочинок, оае, туристи, туризм
В тему