Поради

Мода літо-2019: фотопринти, мікро-сумки та кишеньковий бум

Мода літо-2019: фотопринти, мікро-сумки та кишеньковий бум

Фантазія дизайнерів не має кордонів. Саме тому постійно розширяються і основні тенденції моди. Нинішній сезон весна-літо 2019 року вражає особливим шиком та експресивністю. Навіть ті моделі жіночого одягу, що позбавлені різнобарвних елементів декору, при вмілому поєднанні перетворюються в ефектні образи.

Отже, що ж буде модним весною та влітку 2019 року?

Tie-dye

Мода літо-2019 здивувала фанатів яскравим та екстраординарним стилем tie-dye, який дослівно перекладається як «зав’яжи-пофарбуй». Авторство принту tie-dye віддають субкультурі хіпі. У 70-х одяг, в основному футболки з розмитим орнаментом, були своєрідною візиткою представників цього руху.

Нині принт tie-dye з веселими хіпі поєднує хіба що історичне минуле. Психоделічні візерунки, акварельні мазки і побляклі фарби тепер прикрашають не тільки фестивальні топи, а й шовкові сукні, класичні пальто і елегантні сумочки, зокрема і у Prada.

Нині річ у стилі tie-dye можна знайти у більшості магазинах. Але спочатку хіпі фарбували собі одяг самостійно. Сам процес створення tie-dye досить простий: тканину перетягують в потрібних місцях, а потім опускають в киплячу фарбу. Через кілька хвилин дістають, охолоджують і розмотують. На місці затяжок залишаються смужки оригінальної тканини (найчастіше білі). Решта тканини зафарбовується.

Варений джинс

Варені джинси з модних 80-х знову на хвилі популярності. Але класичний біло-синій total look, поступився комбінуванню. Світлі і темні клапті на полотні джинсів від Coach і Veronique Leroy утворюють красиву, контрастну гру барв.

Заради безпеки модниць, дизайнери представили тисячі варіантів вареного одягу. Тепер, аби виглядати стильно та привабливо не потрібно працювати з уїдливими хіміками. Девіз моди – доступність, а значить вишукувати заповітну пару джинсів, як це робили дівчата 80-х, і проводити години біля каструлі, щоб отримати унікальний (і буквально неповторний) малюнок на джинсі, не доведеться. Актуальними будуть куртки з розмитими узорами, вибілені джинси та комбінезони з цікавими візерунками. І пам’ятайте: чим більше контрасту – тим краще.

Читайте також:

Різнобарвні хустки

Ультрамодну і неповторну сукню можна створити самостійно лише пов’язавши на стегна кілька хусток. Техніка, яка перекочувала до нас з курортів Монте-Карло та Геленджика, надихнула дизайнерів для нового сезону. Крутимо вигадливу чалму, обв'язуємо навколо талії на манер традиційної східної спідниці саронг, як у Paco Rabanne і Oscar de la Renta, або комбінуємо кілька хусток разом, створюючи легку пляжну туніку.

Якщо така мода літо 2019 для вас «занадто», то обирайте плаття з яскравими принтами, які нагадують хустини з бабусиної шафи. Забарвлення не повинно сліпити очі, а залишатися в межах пастельних тонів. Спідниці даного стилю комбінуйте з білим та бежевим гардеробом.

Фотопринти

В минулих сезонах життєві принципи найкраще відображали надруковані на світшотах і футболках цитати і гучні висловлювання. Але швидкоплинна мода. літо-2019 запам’ятається як час, коли свою думку виражали красномовними фотопринтами. Абстрактні фігури, сюрреалістичні картини улюблених художників або цілком реальні пейзажі і портрети – вибір за вами.

Головне, не переборщити з деталями. Малюнок має бути кричущим по змісту, а не за площею.

Капрон

Так-так, капрон, вам не почулося! Дизайнери вкотре доводять на практиці: модні тенденції 2019 можуть бути аж настільки неочікуваними.

Цього сезону нам представили трендові капронові колготки, які довгий час ігнорували модельєри вищого класу. І ні, про неон забудьте!

Saint Laurent представили палітру нейтральних відтінків, Міучча Прада для Miu Miu і Prada доповнила образи чорним напівпрозорим і коротким капроном, а Moschino (з притаманною їм самоіронією) ніби розфарбували капрон маркерами. Покорятися таким віянням чи ні – вибір кожного, але факт залишається фактом: мода як ніколи демократична.

Читайте також:

Мікро-сумки

«Чого тільки не знайдеш у жіночій сумочці», – ця фраза втратила свою актуальність. Жінки стають самодостатніми, а отже все рідше сумніваюся в своїй красі і викидають здоровенні торби з речами «про запас».

Проти гігантських шоперів на модний ринг виходять їх мініатюрні суперники. Модні тенденції 2019 тяжіють до зменшених копій тоут, крос-боді і поясних сумок. З подібними міні-аксесуарами селебріті з’являлися ще рік тому. Тоді мікро-сумки стали альтернативою банальних клатчів та мінодьерів.

Нинішнього сезону дизайнери розгулялися на славу і представили ще більше різних варіантів: від міні-саквояжів до широких шкіряних поясів з декількома сумочками.

Паєтки

Мода літо-2019 вздовж і в поперек обсипана паєтками. Однак, фанатів блискіток чекає розчарування: у новому сезоні полотно сяючої луски – не головний атрибут вечірки.

Яскрава епоха диско в минулому, а у 2019 буде актуальне комбінування. Сукні та спідниці, які переливаються паєтками поєднуйте з базовими футболками і лаконічними джинсовими куртками. А для тих, хто намилився у такому наряді у театр потрібно пояснити, такий образ скоріше повсякденний і подекуди діловий і аж ніяк не класичний та вечірній.

Кишеньковий бум

Функціональність на стилі! Вулична мода весна-літо-2019 пропагує місткі накладні кишені, які обліплюють об’ємні жилети, брюки-карго. Кишенькова експансія подіумів розпочалася ще в минулому році. Зачепили функціональні кишені не лише casual, а і сукні та класичні сорочки з виложистими комірами. Така тенденція явно стала противагою мікро-сумкам. Адже можна обійтися і без сумки, якщо ви носите десяток кишень на собі, в які легко можна покласти масу потрібних речей.

Читайте також:

Плісировка

Хвилясті спідниці та сукні з плісированої тканини – мрія тих, кого нудить від фасонів з гострими кутами power-dressing'а та спортивної естетики. Плісировка повертає у модні тенденції 2019 року елегантність, жіночність та витонченість.

Цей рік порадує модниць і різноманітністю варіантів. Плісировку використовують не тільки для звичних суконь, блузок і спідниць міді, а й для легких тренчей і шортів.

Штани з розрізами

Навіщо підкладати штани, якщо їх можна розрізати!? Дизайнери не втомлюються дивувати нас практичними та оригінальними ідеями. Прогноз моди на 2019 рік повідомляє: ваші улюблені брюки можна без жалю різати уздовж і поперек. Розріз можуть бути ледь помітними, або взагалі сягати до колін.

Це не лише красиво, а і функціонально: тепер ви зможете продемонструвати світу своє взуття.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, Модні тренди, мода, одяг
В тему