Поради

11 мотиваційних фільмів, які повернуть радість життя

11 мотиваційних фільмів, які повернуть радість життя

Робота перетворилася у рутину, сім’я розчаровує, а з друзями нецікаво? Ні, світ залишився таким самим, однак змінилося ваше ставлення до життя.

Пропонуємо список з 11 надихаючих фільмів, які змусять вас танцювати, співати, грати, подорожувати та повернуть жагу до життя.

Остання відпустка (2006)

Джорджия Берд багато фантазує. Вона мріє про власний ресторанчик, казковий курорт, люблячого чоловіка і навіть спробувати висококалорійну але смачну їжу, яку сама готує. Та все це ще буде! Нині вона працює звичайною продавщицею кухонної техніки, а всі її плани відправляються у альбом «Можливосте».

Та красиві мрії розчиняються, коли жінці роблять томографію мозку і виявляють злоякісну пухлину. Її дні полічені.

І так, Джорджия вирішує прожити останні тижні на повну котушку. Вона звільняється з роботи, знімає всі гроші з банківського рахунку і відправляється на розкішний курорт.

Цитата з фільму: Нічого, в наступному житті ми все зробимо по-іншому. Ми будемо більше сміятися, більше любити, подивимося світ... Ми не будемо нічого боятися.

У головних ролях: Квін Латіфа, LL Кул Джей, Алісія Вітт, Жерар Депардьє.

Завжди кажи «Так» (2009)

Вам навряд чи б сподобався Карл Аллен. Він зануда, який не цінує дружби, зіпсував стосунки з коханою та не йде на контакт з колегами. Улюблене слово Карла – «Ні». Він відмовляє товаришами, клієнтам, перехожим людям та власному життю.

Та одного дня чоловік зустрічає давнього приятеля, життя якого сповнене пригод та відчайдушних вчинків. За запрошенням товариша Карл відвідує лекцію ексцентричного наставника по саморозвитку. Віднині, на кожну пропозицію герой відповідатиме згодою. Як змінить його життя слово «Так»?

Цитата з фільму: Є одне слово, яке здатне змінити свідомість. І це слово «Так»!

У головних ролях: Джим Керрі, Зуї Дешанель та Бредлі Купер.

Недоторканні (2011)

Фільм оснований на реальних подіях. Дріс – невдаха, який ледь зводить кінці з кінцями. І от чоловік, аби отримати виплату по безробіттю, відправляється за черговою відмовою у дім паралізованого багатія Філіпа, який шукає помічника.

Та незважаючи на всі «старання» Дріса, Філіп бере його на роботу.

І так, Дріс – людина, яка може звернути гори, проте немає для цього можливостей, починає працювати з Філіпом, – чоловіком, який має все для того, щоб підкорити світ, але позбавлений фізичної сили. Двоє абсолютно протилежних осіб стають на шлях довгої та щирої дружби.

Цитата з фільму: Іноді ви повинні заглянути у чужий світ, щоб дізнатися, чого не вистачає у вашому.

У головних ролях: Омар Сі, Франсуа Клюзе.

Читайте також:

Таємне життя Волтера Мітті (2013)

Волтер Мітті – улесливий Казанова, відчайдушний мандрівник та безстрашний герой. Але все це тільки у його уяві. А от в реальному житті Волтер середньостатистичний боягуз та типовий невдаха. Його робота у журналі – суцільна рутина. Та все змінюється, коли Мітті погоджується віднайти Шона О'Коннела, який присилає у редакцію знімки для обкладинки журналу.

Тепер фантастичні пригоди Волтера Мітті стануть реальністю. Чи не злякається герой справжнього життя?

Цитата з фільму: Побачити світ навколо, випробувати на собі небезпеки, подолати їх, дивитися крізь стіни, бути ближче, знаходити один одного, відчувати. У цьому мета життя.

У головних ролях: Бен Стіллер, Крістен Віґ, Ширлі Маклейн.

Ідеальний голос (2012)

Бека Мітчелл – новенька в університеті. Її цікавить музика, але вона не готова заводити друзів за інтересами. Однак Бека, виконуючи обіцянку, яку дала батькові, йде на прослуховування в музичний колектив «Барденські Белли», який не надто популярний після провалу на міжнародних змаганнях.

Саме у співочій дівчачій групі Бека зрозуміє, що таке справжня дружба.

Цитата з фільму: Щоб підкорити сцену – її треба підірвати!

У головних ролях: Анна Кендрік, Ребел Вілсон, Бріттані Сноу, Анна Кемп, Скайлар Естін.

Мирний воїн (2006)

Фільм заснований на реальних подіях. У Дені Мілмана ідеальне життя. Він талановитий спортсмен, який має всі шанси завоювати Олімпійське золоти, красень, від якого шаленіють дівчата та душа компанії.

Однак, досконале життя Дені рушиться після серйозної аварії. Здається, у хлопця не залишилося сил боротися. Та доля посилає йому Сократа та Джой, які відкриють перед ним нові грані реальності.

Цитата з фільму: Життя має три правила: Парадокс, Гумор та Зміни. Парадокс: Життя це загадка, не витрачай час, намагаючись її відгадати. Гумор: Не втрачай почуття гумору, смійся над собою. Зміни: Ніщо не залишається таким самим.

У головних ролях: Скотт Мекловіц, Нік Нолті, Емі Смарт.

Читайте також:

Відпочинок за обміном (2006)

Аманда – успішна бізнес-леді, яка мешкає у шикарному маєтку у Лос-Анджелесі. Айріс – скромна, провінційна письменниця з Англії, дім якої більше нагадує казкову хатинку. Що спільного між жінками? Вони втомилися від буднів і хочуть відпочити.

Панянки зв’язуються через Інтернет і домовляються про відпочинок за обміном.

І так, кар’єристка Аманда відправляється у тихе селище, а невпевнена у собі Айріс проведе час у Місті Ангелів та знаменитостей.

Обмін принесе героїням не лише довгоочікуваний відпочинок, а і подарує шанс на щастя. Чи скористаються вони ним?

Цитата з фільму: У житті потрібно виконувати тільки головну роль.

У головних ролях: Кемерон Діас, Кейт Вінслет, Джуд Лоу, Джек Блек.

Список останніх бажань (2007)

Що спільного між простодушним автомеханіком та зарозумілим мільярдером? За роковими обставинами Картер Чемберс та Едвард Коул познайомились у лікарняній палаті, куди обоє потрапили з діагнозом рак легенів. Вердикт лікарів невтішний: чоловікам обіцяють не більше року.

І от Картер та Едвард складають список бажань. Стрибки з парашуту, шалені перегони, сафарі в Танзанії, підкорення Джомолунгми. Їхній час стікає, а вони лише пізнали жагу до життя.

Цитата з фільму: Стародавні єгиптяни вірили, що перед воротами раю запитують дві речі: 1) Чи знайшов ти радість у житті? 2) А твоє життя принесло радість іншим?

У головних ролях: Джек Ніколсон та Морган Фрімен.

Тренер Картер (2005)

Стрічку створено на основі реальних подій. Колишня зірка баскетболу Кен Картер отримує нову роботу. Тепер він тренує шкільну команду. Завдяки правильним настановам Картера, хлопці здобувають одну перемогу за іншою. Але на піку популярності команди, тренер закриває двері спортзалу та відміняє всі спортивні заняття. А все тому що хлопці погано вчаться.

Як такі нововведення сприймуть батьки спортсменів, колеги Кена та самі підопічні?

Цитата з фільму: Якщо ви чогось хочете, це не означає, що вам це дадуть. Іноді потрібно брати самим.

У головних ролях: Семюел Л. Джексон, Роб Браун, Ченнінг Татум.

Читайте також:

Крок уперед (2006)

Нора – тендітна балерина, рухи якої витончені та завчені до автоматизму. Тайлер – вуличний танцюрист, який рухається в такт свого серця і не підкоряється ніяким законам.

На нещастя Нори, її партнер скручує ногу. Тепер дівчина шукає нового танцівника. І найкраще на роль її партнера підходить несерйозний брейкдансер Тайлер. Але перш ніж порузумітися, молодим людям доведеться пройти довгий шлях.

Цитата з фільму: Якщо хочеш чогось досягти, треба боротися за це.

У головних ролях: Ченнінг Тейтум, Дженна Девон.

Збірка промінців надії (2012)

Пат щойно вийшов з психіатричної лікарні. Життя має поступово налагоджуватися і чоловік намагається відновити стосунки з батьками та примиритися з дружиною, через яку і загримів до психушки. Допомагають адаптуватися Пату до звичайного життя і друзі. Саме приятелі знайомлять його з Тіффані, – жінкою, яка нещодавно втратила коханого і також проходила курс лікування у психіатричній лікарні. Здається, у молодих людей багато спільного. Але Тіффані спить з кожним пересічним, а Пат зберігає вірність своїй колишній дружині.

Так починається дивна та екстравагантна дружба Пата та Тіффані.

Цитата з фільму: Будь позитивним, розвивайся, займайся спортом, читай книги, не зупиняйся на досягнутому і все налагодиться.

У головних ролях: Бредлі Купер, Дженніфер Лоуренс, Роберт де Ніро.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, фільми, комедія, щастя
В тему